V kvalifikaci Australian Open dnes uspěli Macháč, Kolář i Kopřiva

11. 1. 2022, 06:48
Aktuality 7
AUSTRALIAN OPEN - Čeští mladíci jsou v kvalifikaci letošního Australian Open zatím stoprocentní. Nástrahy úvodního kola dnes zvládli nasazení Tomáš Macháč se Zdeňkem Kolářem i Vít Kopřiva a v další fázi bojů o hlavní soutěž úvodního grandslamu sezony doplnili Jiřího Lehečku, který postoupil už v pondělí.
Tomáš Macháč (© prosperitaopen.cz)

Tomáš Macháč si loni na podzim procházel krizí, ale z té už je snad definitivně venku. Na konci sezony se blýskl parádními výkony v Davisově poháru a na začátku letošní sezony si v Traralgonu došel pro třetí trofej z challengerů.

Jednadvacetiletý Čech na vítězné vlně čítající už šest zápasů pokračuje v kvalifikaci Australian Open. Dvacátý nasazený měl sice proti Camilovi Ugovi Carabellimu pomalejší start, ale po prohraném úvodním dějství na kurtu dominoval a argentinského antukového specialistu přehrál 2-6 6-3 6-1.

Už před ním slavili postup Zdeněk Kolář a Vít Kopřiva. Nasazený Kolář se pošesté v kariéře zkouší probít tříkolovou kvalifikací úvodního grandslamu sezony a dočkal se teprve druhé výhry. Pětadvacetiletý Čech porazil 7-6(7) 6-2 Argentince Andreu Collariniho. O rok mladší Kopřiva si při své premiéře na Australian Open připsal své první vítězství na grandslamech, když po téměř dvou a půl hodinách boje přetlačil 4-6 7-6(3) 6-3 Itala Franca Agamenona.

O finále kvalifikace se tak poperou čtyři čeští mladíci. Macháče v dalším kole čeká Joao Domíngues, nebo Yuki Bhambri. Jiří Lehečka se utká s domácím Maxem Purcellem, Kolář nastoupí proti Flaviovi Cobollimu a Kopřiva změří síly s Enzem Couacaudem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Blondie
Hezky, kluci :-)
Reagovat
vladka
Paráda klucismile, jen tak dál!smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Stara dobra reznicina. Tak trochu predcasne finale kvaldy, tezky los do prvniho kola, v dalsim nejspis Broady...to bude slusny ulet...

Dnes Tomic rupl ze Safiullinem, ktery by nas mohl cekat ve finale. Hodne narocne zapasy to budou.

Cesti hraci maji celkem ty losy priznive...skoda by bylo toho nevyuzit.tak snad se jim povede postup, ikdyz ten Tomas dnesk...no...

a smutna zprava na zacatek...Gulbis skrec... :(((
Reagovat
gigin
Pravé rameno, Mudr. sojkou už jsme to včera vyřešili. Gulba končí, opráší svůj herecký talent a bude točit filmy.
Reagovat
sojka1
pise se MUDr.; s mudrou ale taky muze byt... :-)) jinak vysledky jsem uz projela, dost dobre a hodne zajimaveho je dneska jeste pred nami - Koki, Max, Andy, Kacenka, Emicka... mozna budu fandit Jelene ale.. :-))
Reagovat
sojka1
tech "K" mam nejak malo, jeste AKacko hraje a jedno jsem vzala Kokkimu...
Reagovat
gigin
S múdrú doktorkú sojkú už jsme to řešili.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist