V New Yorku se do semifinále dostali favorité: Anderson, Querrey, Nišikori a Mannarino

17. 2. 2018, 16:05
Aktuality 0
ATP NEW YORK - Do semifinále premiérového turnaje ATP na černém povrchu postoupili papíroví favorité. Nasazená jednička Kevin Anderson ve čtvrtfinále vyhrál znovu ve třech setech nad dalším Američanem Francisem Tiafoem, Sam Querrey zvládl tie-breaky proti Ivu Karlovičovi, Kei Nišikori otočil souboj s Albotem a o finále v New Yorku bude usilovat i Francouz Adrian Mannarino.
Kei Nišikori

Kei Nišikori si loni v srpnu poranil pravé zápěstí a téměř půl roku nehrál. Po dlouhé pauze se rozhodl pro rozehrání mezi slabší konkurencí a tak absolvoval dva challengery - v Newport Beach vypadl v prvním kole, v Dallasu před dvěma týdny triumfoval.

Na vítězné vlně pokračuje už i na okruhu ATP. Na halovém podniku v New Yorku třikrát potvrdil roli favorita a svou neporazitelnost prodloužil na osm utkání. Po domácím Rubinovi a Rusovi Donském si ve čtvrtfinále poradil 4-6 6-3 6-1 s Radu Albotem z Moldavska. 

"Utekl mi začátek zápasu a první set už jsme nezachránil. Ale postupně jsem začal hrát lépe a jsem šťastný, že jsem vývoj dokázal otočit. Na konci jsem hrál dobře," komentoval bývalý čtvrtý hráč světa Nišikori.

V semifinále se japonský tenista střetne v souboji dvou bývalých poražených finalistů US Open s nejvýše nasazeným Kevinem Andersonem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 5-1. Jihoafričan Anderson v New Yorku vyhrál i svůj druhý zápas proti domácímu hráči ve třech setech. Dvacetiletého mladíka Francise Tiafoea ve čtvrtfinále zdolal 6-3 5-7 6-4.

Sam Querrey ve čtvrtfinále v utkání bez jediného brejku udolal 7-6 7-6 chorvatského veterána Iva Karloviče a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-3. V prvním semifinále od loňského srpna si třicetiletý Američan zahraje s Francouzem Adrianem Mannarinem, s nímž prohrál všechny tři vzájemném duely.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 668.460 dolarů
páteční výsledky (16. 02. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Anderson (1-JAR) - Tiafoe (USA) 6-3 5-7 6-4
Querrey (2-USA) - Karlovič (Chorv.) 7-6(5) 7-6(4)
Mannarino (4-Fr.) - Menéndez (Šp.) 7-5 2-6 6-3
Nišikori (5-Jap.) - Albot (Mold.) 4-6 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist