V osmifinále jsou Nadal, Federer, Murray a poprvé i Dimitrov

18. 1. 2014, 08:15
Aktuality 94
AUSTRALIAN OPEN - Čtyřnásobný šampion Roger Federer, trojnásobný finalista Andy Murray ani světové jednička Rafael Nadal na Australian Open neklopýtli a bez ztráty setu postoupili do osmifinále. V něm je poprvé na grandslamovém turnaji Grigor Dimitrov, ale také překvapivě Španěl Bautista a francouzský lucky loser Stephane Robert.
Grigor Dimitrov (© Tennis Australia)

Grigor Dimitrov byl juniorskou světovou jedničkou, vyhrál Wimbledon a byl velkým příslibem budoucnosti. Jenže v 22 letech zatím zůstává za očekáváním. Sice vyhrál dva turnaje ATP a je 22. hráčem světa, na velkých turnajích se ale nikdy neprosadil. Z 13 startů na grandslamech se jen loni na Roland Garros dostal do 3. kola, jinak vypadl nejdéle už po druhém zápase. A nikdy na turnaji 'velké čtyřhry' neporazil hráče Top 30.

Nyní na Australian Open však obě hranice prolomil. Ve čtyřech setech porazil 6-3 3-6 6-4 7-6 světovou jedenáctku Milose Raonice z Kanady a poprvé kariéře postoupil do osmifinále grandslamového turnaje.

"Čekal jsem, že bych se tu mohl dostat do druhého týdne grandslamu. Často jsem o tom mluvil, protože jsem hodně pracoval," řekl Dimitrov, který dnes v dramatickém tie-breaku čtvrté sady odvrátil dva setboly, než proměnil svůj celkově pátý mečbol.

"Dnes jsem spokojený s tím, jak jsem zápas zvládl. Myslím, že je to pro mě dobrý odrazový můstek do druhé týdne, o kterém jsem mluvil. Ale je za tím hlavně hodně tvrdé práce," řekla bulharský tenista.

"Milos má jeden z nejlepších servisů na okruhu a já musel být hodně trpělivý. Bylo tam několik náročných výměn a jsem šťastný, jak se mi na tomto kurtu před vyprodaným publikem dařilo. Na konci mi to dalo extra dobrý pocit navíc," dodal k zápasu, který sledované bouřlivé publikum v areně Margaret Courtové.

Překvapiví osmifinalisté Bautista a Robert
V pondělí bude Dimitrov dokonce favoritem zápasu v boji o postup do čtvrtfinále, neboť se utká s 62. hráčem světa Robertem Bautistou-Agutem. Musí se ale mít na pozoru: s o tři roky starším Španělem ve vzájemné bilanci prohrává 1-2 a soupeř má životní formu.

Pětadvacetiletý Bautista před Australian Open byl jen čtyřikrát ve druhém kole grandslamového turnaje, své maximum však ve čtvrtek překonal po pětisetové výhře nad světovou pětkou Juanem Martínem Del Potrem a neskončil ani v kole třetím. Mezi šestnáctku nejlepších se dostal po dnešní hladké výhře 6-2 6-1 6-4 nad Francouzem Benoitem Pairem, se kterým si poradil i v pátém vzájemném střetnutí.

Nejnečekanějším jménem mezi osmifinalisty je bezesporu Stephane Robert. Až 119. hráč světa v Melbourne neprošel kvalifikací, po odhlášení Němce Kohlschreibera se však do hlavní soutěže dostal a po výhrách nad Bedenem a Przysieznym postoupil poprvé do 3. kola grandslamového turnaje. V něm se dnes utal s dalším lucky loserem Martinem Kližanem, který dostal druhou šanci za zraněného Almagra.

Třiatřicetiletý Francouz dnes v souboji dvou outsiderů ani jednou nepřišel o podání. V prvním setu odvrátil všechny tři brejkboly a nakonec nad o devět let mladším Slovákem, jenž si zahrál na US Open 2012 v osmifinále, vyhrál 6-0 7-6 6-4. Stal se tak prvním osmifinalistou Australian Open v historii, který startuje jako lucky loser.

Murray, Federer, Nadal a Tsonga pokračují bez ztráty setu
Nyní už ale na Roberta čeká soupeř z kategorie nejtěžších. Vyzve světovou čtyřku a trojnásobného finalistu Australian Open Andyho Murrayho, který se po operaci zad dostává do čím dál lepší formy.

Britský svěřenec Ivana Lendla dnes porazil i v osmém vzájemném utkání Španěla Feliciana Lópeze. Sice hned v prvním gamu přišel o podání, od té chvíle už ale nečelil brejkbolu a zvítězil 7-6 6-4 6-2.

Bez ztráty setu pokračuje i čtyřnásobný šampion Roger Federer. Dvaatřicetiletý Švýcar dnes porazil Rusa Tejmuraze Gabašviliho 6-2 6-2 6-3.

"Jsem rád, že vyhrávám ve třech setech. Přitom na každý zápas jsou tu jiné podmínky: první zápas bylo obrovské vedro, pak jsem hrál pod střechou a dnes za normálních podmínek s trochou větru. I tímto získávám sebedůvěru," pochvaluje si Federer. "A jsem rád, že se po probuzení ráno necítím jako starý muž, to je hodně pozitivní," usmál se sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.



"Důležité je, abych hrál dál dobře, přenesl si to dál a nešílel z příštího soupeře," dodal Federer, kterého už v osmifinále čeká desátý nasazený Jo-Wilfried Tsonga. Francouze loni v Melbourne porazil ve čtvrtfinále až v pěti setech, pak s ním prohrál ve stejné fázi Roland Garros.

Tsonga také ještě neprohrál set, i když měl se svými soupeři více starostí. Dnes svého krajana a kamaráda Gillesa Simona porazil bez ztraceného servisu 7-6 6-4 6-2, nicméně pod kontrolou měl až samotný závěr duelu, kdy získal pět gamů v řadě.

Jsme dobří přátelé a není to snadné hrát proti sobě. Trávíme spolu hodně času a dobře se známe," řekl finalista Australian Open Tsonga.

Set v Austrálii ještě neztratil ani Rafael Nadal. Nejvýše nasazený Španěl dnesnedal šanci Francouzi Gaëlu Monfilsovi, kterého smetl 6-1 6-2 6-3 a vzájemnou bilanci tak upravil na 10 výher a 2 porážky.

"Dnes večer jsem zahrál opravdu dobře. Jsem spokojený, jak jsem si s tak kvalitním soupeřem poradil. V každém zápase mi tu roste sebevědomí, ale pořád jsem jen ve 4. kole, cíl je tedy ještě daleko," řekl Nadal.

V pondělí světovou jedničku vyzve Japonec Kei Nišikori, který dnes nezaváhal v duelu s posledním Američanem ve dvouhře mužů Donaldem Youngem.

"Kei bude velmi těžký soupeř, dobře a rychle se pohybuje a dnes hrál skvěle," řekl Nadal. "Nadal je pro mě velkou, ale zároveň velmi těžkou výzvou," uvědomuje si Japonec.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
sobotní výsledky mužů (18. 01. 2014)
Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Monfils (25-Fr.) 6-1 6-2 6-3
Murray (4-Brit.) - F. López (26-Šp.) 7-6(2) 6-4 6-2
Federer (6-Švýc.) - Gabašvili (Rus.) 6-2 6-2 6-3
Tsonga (10-Fr.) - Simon (18-Fr.) 7-6(5) 6-4 6-2
Dimitrov (22-Bul.) - Raonic (11-Kan.) 6-3 3-6 6-4 7-6(10)
Nišikori (16-Jap.) - Young (USA) 7-5 6-1 6-0
Bautista (Šp.) - Paire (27-Fr.) 6-2 6-1 6-4
Robert (Fr.) - Kližan (SR) 6-0 7-6(2) 6-4
.
Čtyřhra - 2. kolo:
Paes/Štěpánek (5-Indie/ČR) - Bracciali/Dolgopolov (It./Ukr.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

94
Přidat komentář
smazaný uživatel
podla tvojej logiky by potom kazdy naj hrac svojho rocnika v juniorskom veku,neskor medzi muzmi sa mal stat automaticky svetovou jednotkou?
Reagovat
svetova.dvojka
Dimitrov je nejlepší hráč z ročníků 1990 a mladší , ať uvažuju velmi složitě či selským rozumem, Dimitrov musí být jednička, dávám tomu 3 možná 4 roky a Dimitrov bude nejlepším tenistou světa, je to snadno odvoditelné, za 3 roky budou Nadal s Djokovičem úplní mrzáci s tím svým herním stylem a 37 letý Federer těžko bude porážet Dimitrova v nejlepších letech, Del Potro už se nikdy nedostane na takovou herní úroveň jako před operací, když vyhrál US Open 2009, možná Murray by se ním v budoucnu mohl poměřit, ale taky bude již velmi opotřebovaný, Dimitrov nastoupí v roce 2017-18 a bude neohroženě kralovat jako kdysi Federer, podle mě Grigor vyhraje šest až osm Grandslamů a jedničkou v počítači bude cca 150 týdnů.
Reagovat
darek.vrana
Tak asi jde taky o to, jak se bude zlepšovat. Když ustrne, přeskočí ho noví hráči.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale prosím tě, to, že budou za chvíli mrzáci se o nich říká už od jejich dvaceti, Rafa měl být podle zaručenejch předpovědí v tenisovym důchodu už min.dva roky (a podle některejch i na vozejku). A jaká je realita vidíme, Rafa vydrží na špici ještě min.tři roky (já odhaduju pět) a Nole vzhledem ke skoro nulovejm zdravotním problémům klidně i let sedm až osm. Neříkám, že Dimitrov jedničkou nebude, asi bude, ale nejdřív tak za pět let..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak šesti až osmi grandslamům říkáš neohrožený kralování? :D :D. No a kdyby náhodou kraloval jen díky absenci jakýkoli konkurence, tak to nebude něco, čim se bude moct chlubit..
Reagovat
Mayo
Rafaeoli ... nezabúdaj, že pribúdajúcim vekom Nadal aj Djokovič budú pomalší opotrebovanejší jedno s druhým...už nebudú tak lietať po kurte...teraz majú najlepšie roky ale príde tridsať + a už lepší nebudú ... ja neverím žeby taký Djokovič bol 7-8 rokov ešte tak na vrchole...jeho štýl je dosť krutý...o Nadalovi ani nehovorím ...
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem optimista, oni mají vůli, práh bolesti atd.jinde než ostatní, takže věřím, že min.do dvaatřiceti vydržet můžou, Nole určitě, neni to nic nereálnýho, vzpomeň na Agassiho, ten hrál taky hodně fyzicky náročnej tenis a přesto byl ještě v pětatřiceti šestej v žebříčku a ve finále USO zcela vyrovnanym soupeřem Rogerovi, kdo by něco takovýho čekal?
Reagovat
Mayo
to skôr verím Murraymu...jeho tenis mi príde z nich 3 najúspornejší...aj keď je pravda, že ak ho bude limitovať chrbát...ale Djokovič môže ešte pinkať v 32 rokoch ale proste už to nebude ono...už tam neočakávam zázraky ...
Reagovat
Rafaeoli25
Na tom se neshodnem, když to dokázal Agassi v pětatřiceti, můžou i oni ve dvaatřiceti, neříkám, že v tom věku budou ještě na prvních dvou místech, grandslam tu a tam ale ještě vyhrát budou moci..
Reagovat
Mayo
však jasné, to je v poriadku...uvidíme ako to v skutočnosti bude...
Reagovat
smazaný uživatel
Agassi byl tak ůspěšný i po třicítce, protože roky před tím vynechával grandslamy, neodehrával vždycky celou sezónu. Jeho tělo pak nebylo tolik opotřebované v pozdějších letech.
Reagovat
Rafaeoli25
Můj optimismus pramení i z vědomí toho, že oni jsou prostě jiní než Roger, oni když už budou hrát tak budou i chtít vyhrávat grandslamy a půjdou za tím jako pitbullové, jejich vůle a chtění je jednoduše daleko větší než u ostatních a to je taky klíčový..
Reagovat
Rafaeoli25
S tim Agassim máš pravdu jen částečně, zas tolik grandslamů nevynechal, jinak na hardu toho odehrál neskutečně moc, takže jeho tělo trpělo podobně jako Rafovo a Noleho, jinak pokud rozumně zredukují program, na grandslamy budou mít bezpochyby sil dostatek i po třicítce a na nich budou hrát jako o život..
Reagovat
smazaný uživatel
)))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
a poslal si Nostradama do dochodku)))))))))))))))))))))
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným třetím kole na AO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč na AO postoupil do čtvrtýho kola a může ještě získat další body (až 1820 bodů za titul):

1. Nadal 13310 (+9310) *
2. Djokovic 10440 (+6440) *
3. Del Potro 5370 (+1370)
4. Ferrer 5100 (+1100) *
5. Murray 4540 (+540) *
----------------------------------
6. Berdych 4000 *
----------------------------------
7. Wawrinka 3890 (-110) *
8. Federer 3815 (-185) *
9. Gasquet 3050 (-950)
10. Tsonga 2885 (-1115) *
11. Raonic 2770 (-1230)
12. Haas 2435 (-1565)
13. Isner 2320 (-1680)
14. Youzhny 2145 (-1855)
15. Fognini 2100 (-1900) *
16. Robredo 1980 (-2020) *
17. Almagro 1930 (-2070)
18. Nishikori 1915 (-2085) *
19. Simon 1700 (-2300)
20. Dimitrov 1630 (-2370) *
...

Tomáš Berdych se zatím v průběžným žebříčku posunul na šestý místo. O tom jestli se tam udrží rozhodnou jeho další výsledky na AO. Wawrinka a Federer na něho mají jen minimální ztrátu. Čistě teoreticky by ho mohl v případě zisku titulu předstihnout i Tsonga ...
Zajímavý je, že Del Potro se i přes nečekaný vyřazení ve druhým kole posunul v průběžným žebříčku na třetí místo. Musí ale čekat na výsledky ostatních a o to třetí místo nejspíš zase příjde ...
Naopak Federer, kterej se průběžně propad na osmý místo si může ještě polepšit ...
Za zmínku stojí i to, že do první dvacítky se posunul Dimitrov ...
Reagovat
Fandina
Koukám, že Tomáš na tom vůči DelPovi, Ferrerovi a Andymu není vůbec špatně. A z Grigora mám radost, že je ve dvacítce.
Reagovat
PetaM
Když se bude Tomášek snažit, tak třetí místo může být jeho :D :D No ale každopádně, Delpovi to přeju, když už ne Tom, tak aspoň on :) Každopádně, pomoct mu v tom může i, již zmiňovaný, Tomáš :D
Reagovat
tommr
jj pokud Tomáš získá titul tak se zároven stane světovou trojkou. Reálně ovšem bude pro Toma úspěch pokud si udrží tu šestou příčku ... :)
Reagovat
Rafaeoli25
Na tenhle žebříček se kouká pěkně, až tam ale bude svítit číslo 15 130, bude to ještě lepší :)
Reagovat
svetova.dvojka
Doufám, že zítra ráno konečně vypadne z turnaje ten všivák Berdych, Kevin to už někdy musí zlomit, dostat Berdycha do tiebreaků a to štěstí se už jednou musí přiklonit na stranu Andersona..., škoda jen že Anderson má za sebou dva pětiseťáky,takže může odejít fyzicky, ale zase to může být i výhoda pro něho, protože již čelil krizovým momentům a bude na ně připravený, zatímco Berdych ještě žádné problémy bohužel nenažil.
Reagovat
kada.tom
LOL
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase doufám, že ten "všivák" Berďa opět Kevina porazí, takže Tome do toho!
Reagovat
Jan
Aby to svetova.dvojka přežila. Aby se z ní nestala svetova.trojka :)
Reagovat
nitrotaj
"všivák" :D :D
Reagovat
Fandina
Chudák Berda. To svědění a odvšivování je nepříjemné. Vši mu nepřeji.
Reagovat
Jan
Nechápu, proč mu nadávají. V jiné zemi by ho uctívali.
Reagovat
svetova.dvojka
Je to namyšlený arogantní pitomec, celý tenisový svět to ví, není to náhoda, že ho nikdo nemá rád. Každý si jistě pamatuje na to, jak provokoval španělské publikum při zápase s Nadalem, Nadal ho při "podávání rukou" označil za blbce nebo to jak na konci zápasu nepodal ruku Almagrovi, to už byla ta poslední kapka, je to nechtěný hráč v top 8, přitom je to taková škoda, má hodně talentu, je to nebezpečný hráč, ale to svou arogancí a namyšleností, to vše degraduje.
Reagovat
svetova.dvojka
Nedokáže udělat žádnou legraci, něčím pobavit diváky nebo tak, žádný z hráčů se s ním nechce bavit v mimotenisovém životě, z jeho rozhovorů či velkohubých prohlášení, není těžké poznat, jak je namyšlený, ta arogance s něho přímo stříká na všechny strany, proto se na zápasy Berdycha dívám jen grandslamech, protože kdybych se na něho díval pořád, tak to od něho chytím..., kdo tvrdí, že Berdych není namyšlený, tak je buď slepý nebo pokrytec.
Reagovat
Jan
Nepodání ruky Almagrovi zcela chápu. Nastřelil ho úmyslně, ještě dost možná na popud španělskému týmu, aby se třeba nějak zranil, když pak měl hrát s Nadalem QF. A jestli myslíš, že provokace španělského publika v zápasu s Nadalem bylo, že si dával prst před ústa, aby byli ticho, tak to sorry.
Reagovat
Jan
Asi budeš mít problém sám se sebou, když ti vadí Berdych.
Reagovat
Fandina
Není to žádný pitomec a není pravda, že ho nikdo nemá rád. A hraje super.
Reagovat
Jan
oprava: španělského týmu
Reagovat
svetova.dvojka
Ano byla to nemístná provokace, místo toho aby si Berdych užíval vítězství nad světovým hráčem, tak tam začal všechny prokovat svými gesty směrem k publiku, na všechny ukazoval jak je dobrej, že porazil Nadala hnus.
Reagovat
Jan
Já jsem ten zápas neviděl, tak nevím jak to bylo. Měl jsem za to, že to dělal při hře a ne až po skončení hry.
Reagovat
Fandina
A co měl dělat. Měl se omluvit, že vyhrál?
Reagovat
Vojtiik
pokračujte prosím, je to vtipné :D
Reagovat
Mayo
jasné, že to bola provokácia...a almagro ho určite nie naschvál napálil..stane sa
Reagovat
Mayo
prekvapenie pre mňa je ale, že Raonič Miloš prehral
Reagovat
svetova.dvojka
Dimitrov je daleko komplexnější hráč, budoucí světová jednička, to co umí Dimitrov, neumí nikdo na okruhu, velmi se divím , že se ještě nedokázal výrazně prosadit.
Reagovat
MarcelPersch
Zase bych ho nepřeceňoval, zítra klidně může rupnout s Bautistou Agutem, který vede v h2h 2:1 a má formu.
Reagovat
smazaný uživatel
az sa Dimitrov stane svetovou jednotkou,tak to bude znak,ze tenis je v riadnych srackach,dlhe zapasy az pricasto skrecuje nato aby vyhral GS,mozno to casom vylepsi,videl som ho parkrat hrat a nic moc
Reagovat
svetova.dvojka
Nikdo jiný tam není, až skončí Nadal,Djokovič a Murray , Dimitrov se stane jedničkou.
Reagovat
J.M.
To by mě zajímalo, který konkrétní zápas Grigor skrečoval. Já se léta snažím vidět všechny jeho zápasy, co jdou (a sleduju i skóre z těch nevysílaných), a na žádný, který by skrečoval, si nepamatuju. Spíš když je zraněný, tak zápas odehraje celý i za cenu, že dostane nakládačku.

Jinak potenciál na top 10 má rozhodně, to včera ukázal. Jestli i na něco víc, to těžko říct.
Reagovat
smazaný uživatel
co si pametam tak vo Wimbledone spred dvoch rokov proti Baghdatisovi,ale bolo ich urcite viac,ked som si to takto zafiksoval,ale nechce sa mi kvoli tebe hrabat v statistikach,ja na Dimitrova umyselne neutocim,len ma este nezaujal,aj Nadala som z pociatku nemusel
Reagovat
smazaný uživatel
svetovu desiatku beriem,a ak dojde k vyraznemu zlepseniu,ci k ubohej konkurencii(comu velmi neverim az skoncia Rafa+Novak,asi vyskoci niekto iny a aj Grigorovi bude nejakych 27-28)tak s odretymi usami mozno No.1(az sa divim,ze som to pripustil)avsak nejake dlhodobe kralovanie?,jedine co ma napada,tak oneskoreny progres ako u Davida,ktory svoj vrchol zaziva po tridsiatke
Reagovat
J.M.
Ano, máš pravdu, na ten Wimbledon 2012 jsem zapomněl. Tam byl nemocný. Ale jinak to byla výjimka, na žádný jiný jeho skreč si opravdu nepamatuju. :-) Když je zraněný, tak prostě hraje dál a vytrpí si třeba kanára. V tomhle se opravdu pleteš. Možná někdy v juniorech nebo v přechodu z juniorů do dospělých (Wimbledon 2009, když mu bylo 18), ale co se týče regulérní dospělé kariéry na okruhu, tak prostě neskrečuje.

Jinak já jsem ho viděl hrát mockrát, sleduju ho řadu let, a je to hráč, který má talent jako málokdo. Jeho problém je laxnost a nevyrovnanost, špatný přístup, zřejmě i nedostatek disciplíny a poctivé přípravy. Nebere tenis dost vážně, spíš se tenisem (i tréninkem) baví. Nicméně občas když je ve formě, tak hraje jako jeden z nejlepších hráčů světa. Loni tak párkrát zahrál. Lendl o něm loni po zápase s Murraym řekl, že to byl nejlepší tenis, jaký ten rok do té doby viděl, a že kdyby měl Grigor lepší fyzičku, tak může být světová jednička (několikrát v zápasech přehrával Murrayho, Djokoviče i Nadala, a nakonec nevydržel). Jeho problém není to, že by neuměl špičkově hrát, ale že to ukazuje sporadicky. Hraje spoustu bezvýznamných zápasů s hodně podřadnými soupeři, často na netelevizních kurtech, a tam prostě hraje laxně a hluboko pod své možnosti. Je schopen prohrát i s hráčem druhé tisícovky a předvést výkon, za který by se styděl snad i rekreační hráč. Problém motivace a koncentrace. Ale včera bylo vidět, že jakmile nastoupí v pokročilejší fázi na velkém turnaji na zaplněný velký stadion s kvalitním soupeřem a jde o hodně, tak ta atmosféra v něm vybudí to, co v něm opravdu je. Včera opravdu zahrál jako špičkový hráč.

Jinak co se týče mladé generace, zatím nejlepší dojem na mě teď udělal Kyrgios, ten v sobě má ten zabijácký instinkt i zdravou aroganci, která ho může dotáhnout hodně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
keby bol na tom Grigor lepsie fyzicky-prave o to ide,ak chce vyhrat GS tak to bez fyzicky nejde,Davydenko napr.vyhlasil-ak by sa GS hral na 2 vitazne sety tak mam davno nejaky vyhraty-lenze sa nehraje,aj Novakovi to nejaky cas trvalo,tak sa nechajme prekvapit,len tomu Grigorovi z nejakeho nevysvetlitelneho dovodu neverim(aspon zatial) asi som videl nespravne zapasy,kde ho to nebavilo,ja tiez sportujem a chcem vyhrat nad kazdym,preto to asi nedokazem pochopit,ze sa mu obcas nechce a to je profesional!!
Reagovat
Mayo
Murray - ten servis čo dal ma pobavil :D:D
Nadal - spokojnosť, bekhend sa mi páčil...výsledok s prehľadom ale treba poznamenať, že Gael dosť chyboval...každopádne som rád, že nestrávil viac času na kurte akoby sa čakalo, vamos
Reagovat
Willy_Wonka
Dneska byl Tsonga v důležitých momentech lepší a klidnější než Simon a zaslouženě vyhrál. Škoda, že Gilles neurval ten první set. Pro něho je vždycky výhodou, když se hraje dlouhý zápas a věřím, že by mohl mít v případě 4-5 setové bitvě zase navrch. Jinak si ale na letošním AO odehrál své a myslím, že nakonec bude docela spokojený. Každopádně Tsonga nehrál nějak zázračně a s takovýmto výkonem Fedexe neporazí. Naopak ten hraje v pohodě, užívá si hru a myslím, že může překvapit a postoupit třeba do SF.
Reagovat
Bob
Became a daddy last night :)

Congrats :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moh by na mateřskou, at ho nemusíme vídat.
Reagovat
Rafaeoli25
Asi tak..
Reagovat
Mayo
:DDDDD a nech zoberie aj Tragického
Reagovat
Mayo
síce toho nemusí ani :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Jojo, Tragicky alias Troska to zmákne sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní Andyho perfektní servis. Doporučuju všem pořádně nastudovat. Takhle se má podávat!

http://www.youtube.com/watch?v=PM2noQkZMPo
Reagovat
smazaný uživatel
To mě dokonale probralo, předtím jsem usínal, tohle a TB byly top, pak zas nuda :D
Reagovat
Mayo
Pánes :D
Reagovat
Rafaeoli25
Rafův výkon nepotřebuje obsáhlý komentář, řeknu jediný: bravo a jen tak dál, s takovým výkonem má velkou šanci Noleho znovu porazit. Respekt ale i k Monfilsovi, hrál taky dobře..
Reagovat
Vojtiik
Rafa hrál vyborne, ale monfis hral neskutecnou tuzku namestku.. to bylo hrozne, desne, odpudive:)
Reagovat
spaniel
Hral taky dobre... To nepotrebuje komentář :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já napsal, že hrál jen dobře, určitě ne výborně a to, že nehrál vůbec špatně opakovaně řekl v přenosu i komentátor Eurosportu, takže to tak nevidím jen já. Ano, na servisu měl v řadě gamů problémy, mnoho výměn ale bylo parádních, takže koukatelný to bylo z obou stran, toť vše..
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi někdo říct, co dělal ten pako Monfils? :OOO
Reagovat
Nola
to sa nedá hodnotiť, pár zábleskov geniality by sa našlo, ale ak niekto urobí 4 dvojchyby v jednej hre, tak nemá nárok, Rafa sa na neho veľmi dobre takticky pripravil
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem trošku větší drama, když ne set, tak aspon vyrovnané sety. Jsem si to nahrál, že se podívám, až přijdu domů a nic. Tak to ani nebudu pouštět.
Reagovat
Nola
Rafa hral výborne, rozdával údery ako z tenisovej knihy, bol trpezlivý, Monfils naopak, pri brejkoch sa vačšinou zbytočne vyhádzal, a to aj po celkom slušne zreturnovanom podaní...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani si to nepoustej... vydrzel jsem set a neco.... absolutne nic, proste nic. Gael si prisel pinknout od BL s Rafou... v druhem gemu si pinkali nejakych 20min...

A jeho tenisove rokoko??? Zustalo nekde satne... jako, nejde ani o to, ze prohral timhle vysledkem, to mohl i tak, ale jde o to co zahral...pinkanou na BL, mozna se to potom nejak zmenilo, ale pochybuji...

Jestli si chces projit hezke studie, jak kapky potu sjizdi s tvare Rafy, jeho pekny FH, tak si to pust...
...jestli chces videt zajimavy zapas, tak smaz prvni set a neco, a koukni na zbytek, potom mne napis, jestli tam bylo neco zajimaveho...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu, radši se půjdu učit a pošetřím síly na zítřejší mače.
Reagovat
smazaný uživatel
Práveže by si si to mal pozrieť, aby si mal aký taký obraz, čo ťa čaká v SF :)
Reagovat
smazaný uživatel
DIMITROV FOREVER !!!!!!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna když se Grigorovi daří, tak ho nemám v týmu ve Fantasy lize. :( To je jak na potvoru... Ale já vím, čím to je, že Grigor postoupil do osmifinále. Láska dělá divy! :)
Reagovat
Fandina
Já moc fandím Grigorovi pořád a do Fantasy se mi nějak nevešel a mám stejnou zkušenost, minule tam byl, ale brzy vypadl. Nicméně si také myslím, že herně se mu teď víc daří a důvodem může být láska. A držím palce dál!!!
Reagovat
a.magerova
Nic si z toho monty nedělej, jsem na tom hůř, sotva mi Fandina pochválila Karličku v týmu, tak mi ji z kurtu vypráskala Dominika :-/
Reagovat
J.M.
Pořád nevím, kde jsi nabyla dojmu, že se mu teď víc herně daří. Tohle byl jeho první opravdu hodně dobrý výkon za mnoho měsíců (řekl bych od loňských antukových Masters). Už skoro rok se trápí a hraje vesměs rozpačitě až tragicky. I v předchozím zápase s Luem to nestálo za moc. Je s podivem, že mu to tak přes noc najednou v tomto zápase přecvaklo (určitě to dělala i atmosféra, po dlouhé době velký zápas před velkým publikem, v těch míň sledovaných hraje často strašně laxně), ale rozhodně tomu, že takhle zahraje, nic nenasvědčovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, mně Caro nikdo nepochválil a taky už ji mám venku. :( Po dnešku mám mimo hru už celou polovinu týmu... Možná to ještě trochu ovlivní to tipování výsledků, ale nemyslím si, že by to mělo být nějak zásadní. Stejně asi všichni budou většinou tipovat podobně, tzn. na favority. Pak až možná semifinále a finále to trochu zamíchá... Já prostě ve Fantasy nemůžu nikdy uspět. Holky totiž dávám hlavně podle sympatií a chlapům nerozumím... V tomhle případě jsem prostě měl dát na Marušku a její vliv, místo toho jsem tam šoupnul třeba psycho-Poláka Janowicze. :( :D
Reagovat
Fandina
Nevím, kde jsem nabyla dojmu, že se mu daří. Vyhrává a já jsem ráda, protože mnohdy jsem obdivovala výkon a styl a když byl bigpoint tak ho zkazil. Teď tomu tak nebývá, tak mám radost.
Reagovat
Fandina
Domče se včera dařilo, ale také nemuselo. A Karlička body přinesla i tak, což u jiných tak nebylo.
Reagovat
a.magerova
Fandina: no ale já právě potřebovala, aby platila ta druhá část Tvé úvodní věty, ale tak samozřejmě body přinesla, né jak Laura a Sorana, které nejenže nic nedonesly, ale ještě i sebraly :-/
Reagovat
Fandina
a.magerova ... když jsem se včera dívala na tvůj výběr ve fantasy, tak jsem tu Karličku musela ocenit, protože to do té chvíle byl dobrý výběr.
Reagovat
a.magerova
Fandina: no tak jsem teda taky šla k Tobě na výzvědnou akci a musím uznat, že Tvůj výběr Bouchard je víc než parádní a předpokládám, že půjde dál, už jen proto, že jsem ji určila jako vítězku 4. kola ;-)
Reagovat
Fandina
Rogerovi. Viděla jsem první set a byl to moc hezký zápas. Rogerovi údery nádhera. Držím palce dál! Go Rogero go go!!!
Reagovat
Fandina
Grigor to je nádhera. Neviděla jsem to, ale ani se nedivím té výhře, Grigor se mi poslední dobou na kurtu moc líbí a samozřejmě přeji postup dál. Gratulka veliká.
Reagovat
Labi
těžko říct kde se tihle dva letos dostanou každopádně po utrápené loňské sezóně je skvělé vidět zlepšení u Federera a zároveň se prosazovat mladého Dimitrova, který má téměř identický styl...snad se fanouškům kreativního tenisu blýská na lepší časy :)
Reagovat
J.M.
Tak Federer mě zatím moc nepřesvědčil, dnes mi jeho hra přišla zase ospalejší. Zato Grigor byl nažhavený jako možná nikdy předtím, to jsem nečekal po předchozích rozpačitých zápasech. Takhle dobře hrál naposledy možná loni na jaře. Ale musí takhle hrát dlouhodobě, ne jeden zápas za rok.

Mimochodem, Grigor zatím vyhrál jen jeden ATP turnaj (loni Stockholm), ne dva, jak píše článek (pokud nepočítáme nějaké challengery).
Reagovat
smazaný uživatel
pokud bude Roger pokracovat v tech mdlych vykonech (ale jeste nemel duvod zapnout)..Tak v pondeli to pronej bude asi opet konecna..
Reagovat
a.magerova
srbsko_v_srdci: tak ale Tebe tato situace nemusí pálit, Tvůj kůň cválá parádně.
Jiné by to bylo, kdybys fandil Rogerovi, ale to bys uritě měl jiný nick, že?! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
jeste me chvilku nech dychat..Jsem tu novej..ucimse cist mezi radky..;)
Reagovat
carolyn
nebo nová :-*
Reagovat
Lina
Rogerovi fandím a přesto souhlasím s tím, že když bude Roger hrát, tak jako dnes, Tsonga ho porazí. Netvrdím, že hrál úplně špatně, ale jeho projev na mě působil moc těžkopádně.
Reagovat
a.magerova
srbsko_v_srdci: no já mám právě tu úchylku, že s každým novým nickem dám řeč, abych jako věděla, jak je komunikativní.
Takže vítej a doufám, že se Ti tu bude líbit a krom toho svého koně budeš mít rád i koně jiné ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taková smůla, že jsem to přespal :-( Přitom jsem s tím celý čas počítal, že se podívám na celý zápas. Viděl jsem jen první 3 gemy a tam mi připadalo, že Roger nehraje ideálně, musel odvracet brejkbaly a Gabashvili dostával Rogera pod tlak. Tak zřejmě se jen rozehříval, když to pak byla pohodová jízda za vítězstvím.

Teď je ještě brzo myslet na další zápas, ale pokud se dostane do OF Jo, tak to Roger bude mít sakra těžké, pravděpodobně nejtěží soupeř do 4. kola, jakého za poslední roky na grandslamu dostal. A když postoupí Simon, to taktéž nemusí být procházka růžovým sadem.
Reagovat
steve79
Dneska hrál fakt výborně. Nova raketa mě začíná přesvědčovat, že se rozhodl správně. Hlavně jeho backhand se zlepšil a také servis. Uvidíme, jak to půjde. Jestli bude hrát takto i proti Tsognovi či Simonovi, tak by ho čtrtfinále nemělo minout. Jedině co se mi na nové raketě nelíbí je design. Ta černá barva mi k němu nesedí. Měl by si ji nechat přebarvit jako byla ta stará. To je ale detail:D
Reagovat
smazaný uživatel
ten Martin Klizan dostal pekne nalozeno...cekalo se vic.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist