V podstatě jsem neměla špatnou reakci, vrátila se Plíšková k incidentu z Říma

28. 5. 2018, 05:00
Aktuality 11
Karolína Plíšková už slyšela hodně vtipů o svém římském vzplanutí emocí. Po špatném výroku hlavní rozhodčí tam po utkání udělala díru do umpiru a nepodala sudí ruku. Nyní má jistotu, že už její zápasy Marta Mrozinská rozhodovat nebude, Polku dala na takzvanou "černou listinu". V Paříži před French Open už se světová šestka o utkání druhého kola z italské metropole moc bavit nechtěla, ale nakonec po dnešním tréninku svolila.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Dramatickým výstupem po prohře s Řekyní Marií Sakkariovou Karolína Plíšková překvapila. "Samozřejmě hodně, protože mě nikdo takhle neviděl a spousta lidí, asi celý národ, byla v šoku, co jsem předvedla. Nějak jsem to úplně nezvládla. Držela jsem to v sobě, abych zkusila dát zápasu šanci, už to ale jinak nešlo," vrátila se k incidentu.

V koncovce třetí sady při shodě za stavu 5-5 Češka poslala podle televizních záběrů smeč do kurtu, ale čárová sudí zahlásila aut. Umpirová rozhodčí její verdikt ponechala v platnosti a světové pětce nepomohly protesty ani přivolání supervizorky.

Šestadvacetiletá Plíšková závěr i celý zápas ztratila a pak vybuchla. Rozhodčí nepodala ruku a místo toho raketou tloukla do umpiru, do kterého udělala díru.

Svůj "výstup" pak probrala i se svým mentálním koučem Marianem Jelínkem. "Říkal: 'Hele, v klidu, emoce má každý. Ne vždycky jsou to ty dobré, ale když je to po zápase a už ho to nemůže ovlivnit...' Už to mohlo ovlivnit jen moji pokutu," řekla.

Ze svého chování není nadšená, ale od hráček a okolí neslyšela kritiku. Nejvíc se jí zastala sestra Kristýna. "Bylo to od ségry hezký, ale to udělala spousta lidí. V podstatě jsem neměla špatnou reakci," uvedla Karolína Plíšková.

Od WTA dostala pokutu, jejíž suma nebyla přesně zveřejněna, ale odhaduje se na částku okolo sto tisíc korun. "Myslím, že si hodně uvědomili svoji chybu, proto to bylo takhle mírné," řekla Plíšková, jež stejnou částku pošle na charitu.

Ráda by ale viděla trest i pro chybující polskou rozhodčí. "Nevím, jestli dostala pokutu, pochybuju," řekla Plíšková a pokračovala: "My jsme trestaní za všechno, za každé slovo, hození raketou, koučing... A rozhodčí, který dokáže tak strašně ovlivnit zápas a ještě za takového skóre..., to by tam mělo být něco i pro ně."

Mrozinská si nejspíše nezapíská na grandslamovém French Open ani ve Wimbledonu a v dohledné době nepovede žádný zápas Plíškové. Češka si Polku u WTA napsala na listinu rozhodčích, které nechce. "Wozniacká mi říkala, že už jich tam pár má. Já mám zatím jenom tuhle. I když mi rozhodčí v minulosti třeba zkazili zápasy, neudělala bych to. Ale tohle mi přišlo tak za hranou, že jsem ji tam hodila," řekla.

Je si jistá, že Sakkariová musela vidět, že byl míček dobrý. "Na miliardu procent, ale v tu chvíli pro ni bylo silnější mít brejkbol, než se zachovat fér," řekla Češka. "Chápu, že jsou v tom emoce, všechno, nechci se chvástat, že bych to přiznala, ale nedovedu si představit, že bych se s takovým míčem dokázala srovnat," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Tornes
Pane Zabloudile, mohl byste prosím změnit nesnesitelně zavádějící a bulvární titulek? Tohle jste si opravdu mohl odpustit. A pak se máme divit, že o tom nechtěla mluvit...

O své reakci Kája říká, že "to úplně nezvládla" a že "z ní není nadšená". Citace titulku setýká reakcí ostatních, tj. že ostatní hráčky ji za to nijak neodsoudili (čemuž se vzhledem k okolnostem nedivím).

Úžasná ukázka zcela zavádějící a bulvární přímé citace. Dobrá práce...
Reagovat
Pavol
Reakcia bola zlá ale pochopitelná. Nech to bejt hoď to psúm nikdo nemá patent na rozum.
Reagovat
Pavol
Mentální kouč Marian Jelínek je tebou platený človek.
Reagovat
Krisboy
Žádná špatná akce - žádná špatná reakce. Jednoduché. Marta Mrož nemá na umpiru co dělat a ta svině Sakkari klesla na úroveň fotbalistů, tedy na úplné dno. Fuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele KristuvChlapce. No mozna to neni obcas znat, ale stale jsou to zeny na tom kurtu. Pozadovat po zene, aby se neceho dobrovolne vzdala, kdyz ma pocit, ze to je uz jeji, je fakt velka vyzva...tohle tak muze fungovat na okruhu ATP, kdy ti tam Tim Smyczek da big point Rafovi v TB, nebo 1111 Jackovi v TB atd.

Je to asi jak si predstavit vzit dite zene, ikdyz vsichni vi, ze neni jeji, nebo ji staci, ze je presvedcena, ze je.

Musis pracovat s tim, ze tam funguje ten matersky instinkt, ktery je vlozen proste do vseho. Takze tak samo jak zene dite nevezmes, a bude ho branit zuby nehty, tak samo je to s tema fiftynama. Nejen tezko jim ho vzit, tedy pokud to ta zena vuubec pocita, ze...takova Agnieszka mela asi z matematiky petku, nebot jednou musela si zavolat i supervisora, aby ten jeden jednoduchy gem prepocital...a vetsinou to holky ani nepocitaj, je spis zajima jestli je ten fiftyn jeji nebo ne:)
...no a zeby se dobrovolne, opakuji dobrovolne bez natlaku zena vzdala milovaneho fiftynu, ikdyz nemusi. No to je asi jak bych po tobe chtel, abys misto toho tenisu a psani na TP se venoval vareni a kojeni deti... aspon pro mne tezka predstava, ne zeby se nedala realizovat, ale vyzva jako hrom:)
Reagovat
Krisboy
Vůbec nejde o vzdání se bodu. Ale to lhaní po zápase? Vymyslet si historku, která se nestala? To vůbec nemusela dělat a sama ze sebe udělala dobrovolně lhářku. Neomluvitelné!
Reagovat
Lasicka
Tak se to říkalo za bolševika :-)
Reagovat
George_Renel
Omyl, to se říkalo za Hitlera s tím, že Němka se vyslovilo jako první.
Reagovat
smazaný uživatel
Stereotypy mam velmi rad. Jsou vzdy krasne dvousecne...trojsecne a nekdy i vicesecne...

Z tohodle je krasne patrne, ze Ceska je velmi uzitecna v domacnosti, pohostinna atd. Polka v zemedelskem odvetvi, bez ktereho by Ceska nemohla byt uzitecna v domacnosti, takze se pekne holky doplnuji....jen ta Nemka je uzitecna pouze na par minut, a to jeste kdo vi jestli:D) a rozhodne ne na cely zivot...:)
Reagovat
George_Renel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sebareflexia, master level.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist