V Prostějově uspěli tři Češi, nejvíce se nadřel obhájce titulu Veselý

31. 5. 2016, 23:19
Aktuality 6
CHALLENGER PROSTĚJOV - Tři čeští tenisté Jiří Veselý, Lukáš Rosol a Adam Pavlásek dnes úspěšně vstoupil do domácího challengeru v Prostějově. Neuspěl jen Zdeněk Kolář, nad jehož síly byl nejvýše nasazený Litevec Berankis.
Jiří Veselý

Dvojnásobný obhájce titulu Jiří Veselý měl v 1. kole domácího challengeru na antuce v Prostějově plné ruce práce. O rok mladšího Srba Mikiho Jankoviče udolal až po boji 7-6 6-7 7-5.

"Z mé strany to byl hodně špatný zápas, od prvního do posledního míče to byla strašná křeč. Už to bude jen lepší," doufal Veselý na webu turnaje.

Veselý nevyužil v tie-breaku druhé sady dva mečboly a ve třetím mu pomohly až křeče a natažené tříslo srbského tenisty, 291. hráče světa. "Ano, nezbylo mi než čekat, že mi nějakým způsobem Jankovič pomůže. Takový je ale někdy tenis a jsem rád, že to dnes pro mě dobře dopadlo," oddechl si 60. hráč pořadí ATP Veselý.

Veselý může jako první hráč vyhrát v Prostějově potřetí za sebou. Jeho dalším soupeřem bude Srb Janko Tipsarevič, bývalý osmý hráč světa, který se vrací po dlouhodobém zranění. "Ještě jsme spolu nehráli, určitě to ale není Tipsarevič z dob své největší slávy. A já už teď budu určitě hrát jen a jen líp," dodal Veselý.

Úvodní zápas zvládl i druhý nasazený Lukáš Rosol, kterého potrápil kazašský lucky loser Dmitrij Popko. Třicetiletý Čech ho zdolal až po setech 6-4 7-6. V druhém kole se Rosol utká se švédským mladíkem Eliasem Ymerem, s nímž letos už dvakrát prohrál.

Prvním kolem prostějovského challengeru UniCredit Czech Open prošel i Adam Pavlásek, jenž porazil 6-4 6-3 argentinského kvalifikanta Juana Ignacia Londera. Ve druhém kole se český mladík utká se sedmým nasazeným Brazilcem Rogeriem Dutrou da Silvou.

Z kvarteta domácích hráčů dnes neuspěl jen nejmladší z nich Zdeněk Kolář. Tomu se nepodařilo překvapit proti turnajové jedničce Litevci Ricardasu Berankisovi, kterému podlehl dvakrát 4-6.

Už včera si svou svou premiérovou výhru na challengeru připsal Dominik Kellovský. Devatenáctiletý Čech v Prostějově zaskočil Rusa Alexandera Kudrjavceva, kterého porazil díky trpělivé hře 7-5 6-4.

• CHALLENGER PROSTĚJOV •
Česko, antuka, 106.500 eur
úterní výsledky (31. 05. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (2-ČR) - Popko (Kaz.) 6:4, 7:6 (7:4)
Veselý (3-ČR) - Jankovič (Srb.) 7:6 (7:4), 6:7 (8:10), 7:5
Pavlásek (ČR) - Londero (Arg.) 6:4, 6:3
Berankis (1-Lot.) - Kolář (ČR) 6:4, 6:4
Andreozzi (Arg.) - Džumhur (5-Bosna) 7:5, 4:1 skreč D.
Lama (Chile) - Haase (8-Niz.) 6:3, 6:3
Tipsarevič (Srb.) - Molčan (SR) 6:4, 6:3
Souza (Braz.) - Ilhan (Tur.) 5:7, 6:2, 6:4
Ymer (Švéd.) - Demoliner (Braz.) 6:4, 1:1 skreč
Fucsovics (Maď.) - Krstin (Srb.) 6:4, 2:0 skreč
Giannessi (It.) - Elias (Portug.) 7:6 (9:7), 5:7, 6:1.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Déšť dorazil do Prostějova a asi nějaký prudký, když protekl spojem zatahovací střechy. Veselka vede ve druhém setu nad Tipsou 4:2, tak ještě dva game. Jirko pojď!!!
Reagovat
Fandina
Veselka s Tipsou vyhrál první set v TB a ve druhém má brejk, tak doufám, že to dopodává. Jirko pojď!!!
Reagovat
makro99
Rychlík Vsačan zvolna nabírá tempo, Jankovič, Janko... no bude ho ve 2. kole potřebovat...
A Rosol dostane potřetí za sebou Ymera? ach ne... snad ale forma z posledních dvou frankofonních týdnů + faktor Haná mističku vah tentokrát zvrtnou na domácí stranu...
Reagovat
EllNino
vydřel tb proti Silvovi, je to boj, Brazilec řve jako paviál při každém úderu, ti Brazilci jsou na to asi nejhorší (viz v ženách Pereira :D :D ) ...tak snad to otočí celé
Reagovat
EllNino
nakonec to mazácky vyhrál, Brazilec se vyházel, tohle je hodně cenná výhra :)
Reagovat
EllNino
na ČT sport momentálně utkání naší naděje Kellovského proti Cervantesovi, Dominik v prvním kole zaskočil Kudryavtseva, hráče druhé stovky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist