V Queen`s Clubu postoupil čtyřnásobný šampion Hewitt

9. 6. 2008, 22:10
Aktuality 0
ATP QUEEN`S CLUB - Australský tenista Lleyton Hewitt opět prokázal, že mu travnatý povrch v Londýně svědčí. Tradiční generálku na Wimbledon na dvorcích v Queen's Clubu vyhrál v kariéře již čtyřikrát a také letos začal vítězstvím. Stejně jako turnajová jedenáctka postoupil i devátý nasazený Verdasco. Naopak dnes neuspěl ani jeden ze tří domácích zástupců.
Leyton Hewitt (© AP Photo)

Australan Lleyton Hewitt už turnaj v londýnském Queen`s Clubu čtyřikrát vyhrál. Před rokem tak trochu senzačně vypadl už v úvodním kole s Francouzem Tsongou. Letos však bývalá světová jednička překvapení nepřipustila - Hewitt domácího Joshuu Goodalla porazil dvakrát 6-4. Turnajová jedenáctka se v 2. kole střetne s vítězem duelu Malisse - Evans.

Z nasazených hráčů se v dnes v Londýně představil ještě Španěl Fernando Verdasco. Ten se na postup příliš nenadřel - korejský soupeř Hyung-Taik Lee za stavu 5-3 pro Španěla v úvodním setu vzdal.

S přechodem na jiný povrch si zdárně poradil také překvapivý čtvrtfinalista French Open Ernests Gulbis z Lotyšska. Ten zdolal Belgičana Kristofa Vliegena 6-4 7-5.

Stejně jako Joshua Goodall v 1. kole vypadli i další dva Britové. Jednadvacetiletý James Ward sice vyhrál úvodní set nad někdejší světovou jedničkou Maratem Safinem, ruský tenista však od druhé sady zpřesnil hru a dokázal zápas otočit. Alex Bogdanovič, jenž před rokem postoupil do 3. kola, dokázal letos uhrát pouze 6 gamů - už v úvodním kole mu stopku vystavil třiatřicetiletý Australan Joseph Sirianni.

Zítra se v Londýně představí také jediný český zástupce - Iva Mináře čeká souboj s Američanem Bobbym Reynoldsem. Turnajovou jedničku, čerstvého vítěze Rolanda Garros, Rafaela Nadala čeká úvodní střetnutí sezony na trávě až ve středu. Vůbec poprvé se střetne se švédským veteránem Jonasem Björkmanem, který v dnešní dvouapůlhodinové bitvě vyřadil Rusa Kunitsyna.

ATP LONDÝN / QUEEN`S CLUB - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Verdasco (9-Šp.) - I Hjong-tchek (Kor.) 5:3, skreč
Hewitt (11-Austr.) - Goodall (Brit.) 6:4, 6:4
Gulbis (Lot.) - Vliegen (Belg.) 6:4, 7:5
Čilič (Chorv.) - Melzer (Rak.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:5)
Troicki (Srb.) - Sela (Izr.) 6:4, 6:4
Ančič (Chorv.) - Lapentti (Ekv.) 7:5, 6:3
Guccione (Austr.) - Yen-hsun Lu (Thaj-wan) 6:4, 6:7 (2:7), 7:5
Ginepri (USA) - Spadea (USA) 6:4, 7:6 (7:4)
Nišikori (Jap.) - Falla (Kol.) 2:6, 6:4, 6:2
Tipsarevič (Srb.) - Navarro (Šp.) 7:6 (7:2), 6:4
Björkman (Švéd.) - Kunicyn (Rus.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4
Sirianni (Austr.) - Bogdanovic (Brit.) 6:3, 6:3
Grosjean (Fr.) - De Voest (Niz.) 7:6 (8:6), 6:1
Karanušič (Chorv.) - Cipolla (It.) 6:4, 6:4
Safin (Rus.) - Ward (Brit.) 4:6, 6:1, 6:4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist