V Záhřebu postoupilo pět domácích tenistů do 2. kola

26. 2. 2008, 22:41
Aktuality 0
Na turnaji v chorvatském Záhřebu se do hlavní soutěže dostalo celkem sedm domácích hráčů. A pouze jeden z nich - druhý nasazený Ivo Karlovič - v úvodním kole prohrál. Ve večerních zápasech už Ljubičič, Ančič a Cilič uspěli.
Chorvatský tenista Mario Ančič se v Záhřebu dostal do 2. kola - Francouze Mahuta udolal ve dvou zkrácených hrách

Už včera se s turnajem musel rozloučit Franco Skugor, jenž nevyužil dva mečboly a na jeho úkor se do 2. kola dostal Rakušan Koubek. Dnes Skugora překvapivě napodobil i druhý nasazený hráč, Ivo Karlovič.

Zbylým pěti chorvatským tenistům se už však dařilo. Roko Karanušič potvrdil papírové předpoklady a Slovince Kavčiče porazil po velkém boji 6-7 6-4 6-4. Lovran Žovko, další domácí hráč startující na divokou kartu, pak bez větších problémů zdolal favorizovaného Francouze Marca Gicquela, 52. hráče světa.

Uspěli i favorité. Nejvýše nasazeným je Ivan Ljubičič - vítěz z roku 2005 a loňský finalista - a v úvodním kole si dokázal poradit s Lotyšem Gulbisem ve dvou setech. V kole druhém svede souboj s krajanem Lovrem Žovkem.

Mario Ančič po návratu na kurty potvrzuje dobrou formu. Před 14 dny se dostal v Marseille až do finále a teď pomýšlí na úspěch na domácí půdě. V 1. kole ho však nečekal snadný soupeř. Los mu přidělil šestého nasazeného Nicolase Mahuta z Francie. Oba tenisté si v zápase pouze jedinkrát vzájemně brejkli podání a shodně nasázeli po šestnácti esech. Oba sety rozhodovala až zkrácená hra a v pokaždé v ní měl více štěstí domácí Ančič. Ten v dalším zápase narazí na Němce Gremelmayra.

I s devatenctiletým Marinem Ciličem se musí počítat. Dnes ho sice čekal 58. hráč světa, Španěl Guillermo Garcia-Lopez, ale ten měl od soboty pouze dva dny na návrat z úspěšného turnaje v San Jose (probojoval se do semifinále) a dnes se na něm únava projevila. Pátý nasazený Chorvat Marin Cilič vyhrál za 62 minut dvakrát 6-2 a v boji o čtvrtfinále se střetne s Italem Bollelim.

ATP Záhřeb - výsledky 2. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Cilič (5-Cho) - Garcia-Lopez (Špa) 6-2 6-2
Ančič (Cho) - Mahut (6-Fra) 7-6(3) 7-6(6)
Gremelmayr (Něm) - De Chaunac (Fra) 6-7(2) 6-1 6-4
Haase (Hol) - Berrer (Něm) 6-4 6-3
Ljubičič (1-Cho) - Gulbis (Lot) 6-3 7-6(7)
Stachovsky (Ukr) - Karlovič (2-Cho) 4-6 7-6(5) 6-2
Žovko (Cho) - Gicquel (Fra) 6-3 7-5
Karanušič (Cho) - Kavčič (Slo) 6-7(9) 6-4 6-4
Gabašvili (Rus) - Mayer (Něm) 7-6(6) 6-0
De Voest (JAR) - Seppi (Itá) 6-4 7-6(3)
Simon (3-Fra) - Červenák (SR) 7-6(2) 6-1
Troicki (Srb) - Bastl (Švý) 6-3 7-6(3)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist