Vacek v Halle skončil, prohrál s Federerem

12. 6. 2008, 16:32
Aktuality 0
Podle očekávání dopadl zápas Jan Vacek ve druhém kole na turnaji v Halle. Soupeřem českého tenisty byl nejlepší hráč světa Roger Federer, kterému Vacel podlehl 5-7 a 3-6.
Jan Vacek

Jan Vacek, který v Halle v předešlém kole nastoupil ke svému vůbec prvnímu letošnímu startu na okruhu ATP, byl v úvodním setu favorizovanému soupeři vyrovnaným protivníkem. S šestadvacetiletým Švýcarem držel krok až do stavu 5:6, kdy však neudržel podání a Roger Federer rozhodl. Druhá sada už byla jasnou záležitostí světové jedničky.

Federer si tak v Halle prodloužil dlouhou sérii vítězných zápasů. Od roku 2003 na tamní trávě neprohrál ani jeden zápas. Loni - kdy triumfoval Čech Tomáš Berdych - však chyběl, protože po náročném finále Roland Garros nechtěl riskovat zranění.

Fish nedohrál zápas
V londýnském Queen's Club měl dnes ulehčenou cestu za dalším titulem zdejší čtyřnásobný vítěz Andy Roddick. Americký tenista bojoval se svým krajanem Mardym Fishem 58 minut, během nichž Roddick vyhrál první set 7-6. Fish poté odstoupil kvůli zranění kotníku.

"Doufejme, že to není nic vážného a že bude před Wimbledonem v pořádku," strachoval se o svého dobrého kamaráda Roddick, který si odehraný set pochvaloval. "Úroveň byla vysoká, a s tím jsem spokojený. Poslední dobou jsem moc nepodával a chvíli to trvá, než se do toho znovu dostanete," dodal Roddick, který kvůli zraněnému rameni nehrál na French Open.

Na servis se mohl tradičně spolehnout také chorvatský tenista Ivo Karlovič. V souboji s Fernandem Gonzalezem z Chile nasázel svému soupeři deset es a i díky nim zvítězil 6-3 7-5.

Výsledky - Halle:
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Vacek (ČR) 7:5, 6:3, Llodra (Fr.) - Darcis (Belg.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:3).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý, Paes (4-ČR/Indie) - Berrer, Haas (oba Něm.) 6:3, 6:4.

Výsledky - Queen's Club:
Dvouhra - 3. kolo:
Roddick (3-USA) - Fish (15-USA) 7:6 (5) skreč, Karlovič (8-Chorv.) - Gonzalez (10-Chile) 6:3, 7:5.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist