Vaidišová na Štvanici postupuje, dál jde i Allertová

12. 8. 2015, 17:29
Aktuality 104
Pět českých tenistek dnes na pražské Štvanici postoupilo z úvodního kola zdejšího turnaje ITF. Svůj první start v Česku po loňském návratu na dvorce zvládla Nicole Vaidišová, která si tak zahraje o čtvrtfinále. Nezaváhala ani turnajová jednička Denisa Allertová.
Nicole Vaidišová

Semifinalistka Roland Garros a Australian Open a nyní 260. hráčka světa Nicole Vaidišová strávila v horku na kurtu na pražské Štvanici hodinu a půl. Po proměněném mečbolu si vysloužila potlesk asi tří stovek fanoušků v ochozech.

"Na začátku to bylo těžký. Byla jsem opravdu hrozně nervózní, protože jsem se doma chtěla předvést, hrát dobře a splnit očekávání. Přeci jen jsem Pražačka, jsem odsud, takže jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Vaidišová po utkání. 

Na formu Vaidišové se přišli podívat bývalý prezident a současný prezident pořádajícího klubu Václav Klaus, wimbledonský vítěz Jan Kodeš, fedcupový kapitán Petr Pála či její kamarádka a bývalá hráčka Iveta Benešová. "Snažila jsem se nedívat, kdo kde sedí, a jen se soustředit na svůj tenis," řekla Vaidišová.

Do zápasu s Elicou Kostovovou sice Vaidišová vstoupila dvojchybou, ale jinak patřil servis, a to hlavně první, k jejím největším zbraním. Tou druhou byl forhend, z kterého 205. soupeřku světa tlačila a hrála vítězné míče. Z bekhendu naopak více kazila.

Ve druhém setu prohrávala Vaidišová už 2-4, ale zbylé čtyři hry získala pro sebe. "Jede jak motorová pila," zaznělo v hledišti. Šestadvacetiletá Vaidišová se s přibývajícím časem uvolnila a ukázala emoce, bouchla si raketou o zem, ale především se smála. Po závěrečném potlesku ukázala divákům zvednutý palec. "Jsem za podporu vděčná, bylo to moc hezký a strašně mi to pomohlo," řekla tenistka. 

Ve druhém kole se Vaidišová střetne se Španělkou Laurou Pous-Tiovou, která vyřadila nasazenou trojku Kláru Koukalovou.

Svůj úvodní duel v Praze zvládla také nejvýše nasazená Denisa Allertová. Favoritka bez větších problémů porazila Marii Sakkariovou z Řecka a v dalším kole narazí na světovou juniorskou jedničku Markétu Vondroušovou. Pro ni to bude druhý český duel v řadě, dnes totiž vyřadila zkušenější krajanku Renatu Voráčovou.

Výsledky - Advantage Cars Prague Open - ženy (antuka, dotace 75.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Allertová (1-ČR) - Sakkariová (Řec.) 6:2, 6:3
Muchová (ČR) - Hogenkampová (4-Niz.) 7:5, skreč
Cetkovská (ČR) - Sevastovová (8-Lot.) 7:5, skreč
Vondroušová - Voráčová (obě ČR) 6:2, 7:6 (7:5)
Vaidišová (ČR) - Kostovová (Bul.) 6:4, 6:4
Pousová (Šp.) - Koukalová (3-ČR) 6:2, 6:2
Komardinová (Rus.) - Borecká (ČR) 6:3, 6:4
Kučová (SR) - Krejčíková (ČR) 6:3, 6:0
Cirsteaová (Rum.) - Martincová (ČR) 6:1, 6:1
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

104
Přidat komentář
tommr
dál postupuje i Petra i když měla s Cirsteou hodně práce. Tenhle zápas musel bejt hodně zajímavej a to nejen ze sportovního hlediska ... :)
Reagovat
tommr
dál postupuje i Denisa. Škoda jen, že se musela střetnout s Markétou tak brzo ... :)
Reagovat
tommr
tak aspoň že v Praze se našim hráčkám daří ... :)
Reagovat
Patri.k
Tak jsem se chystal bydat na stvanici, kdyz mel bracha cestu do Prahy, ale nakonec bracha, ze musi tankovat, nakoupit si jidlo a najednou 11 a neco, takze nez bychom dojeli do Prahy tak uz by Nicol dohrala, coz oro me byl hlavni motivace tam jet, takze jsem rekl, ze jdu radsi domu, kvuli Alertove a Cetkovske nebudu trpet v tom vedru na ceste hodinu a pul xD
Reagovat
Patri.k
V pondeli jsem si zas cetl skoro do rana, tak jsem se neprinutil vstat, asi mi neni souzeno videt Nicol xD
Reagovat
smazaný uživatel
Ma nekdo stream?
Reagovat
tmora
Nevíte bude dnes na Nicole stream? Diky
Reagovat
smazaný uživatel
Z 11 českých hráček postoupilo 5- nasazená č.1 Allertová a všechy 4 WC.
Největší radost mám z Muchové,má tenisový cit pro jakékoliv situace a hezky se na ní dívá.
Ostatní také potvrdily stoupání na tenisové výsluní
Reagovat
Frick
jsem se tam ve středu taky na chvíli vypravil to omrknout, jen na "čumendu", bez foťáku. Vedro skutečně k padnutí, celý den jako M25 a spol. bych to nedal. Nakonec jsem viděl závěr zápasu Nicole z ochozu "bazénu", tedy kurtu č. 1 aneb Malého centru. Velký centr by v tomto odporném počasí měl ještě jednu obrovskou výhodu - na určitém množství míst (100 - 200?) by se dala hra sledovat ze stínu. Takže výborně pane Kaderka, kvůli vašim inteligentím nápadům mají návštěvníci šanci zjisit, co že je to ten úžeh.
Reagovat
Fandina
Na centru se tak trochu relaxovalo. Byla jsem se tam podívat, protože od jedničky tam byly otevřené dveře a hezky ve stítu tam posedávalo různě pár lidí a byl tam také super klid. Takže alespoň tak, v tom vedru.
Reagovat
smazaný uživatel
Po příchodu na Štvanici jsem podle plánu začal u kurtu č. 7, kde hrály Maryna Zanevska a Arantxa Rus. Ještě předtím jsem teda viděl Arantxu, jak se rozcvičovala před kurtem a odháněla vosu. :D Musím říct, že holky vypadaly hezky (trochu víc se mi líbila Arantxa :)), ale tenisová kvalita nic moc. První gem trval snad přes deset minut a celý zápas nakonec 2 hodiny 49 minut, ale k tomu se ještě dostanu. Co bylo na tom všem asi nejdůležitější, že jsem se během toho zápasu nečekaně seznámil s Lunej, sprchonem a slackerem. :D Když se ještě vrátím k tomu zápasu, tak Maryna byla lepší a přesnější ve výměnách, ale zase má podle mě velkou slabinu na podání. Dala celkem dost dvojchyb, jednou jí to ani nedoletělo do sítě, podruhé zase dala dva větší auty. Přesto ale Maryna nakonec vyhrála 1. set 6:4 a poté už jsem se přesunul na jedničku, kde jsem ještě stihnul poslední tři míčky zápasu Kláry proti Pous Tio.
Potom už jsem tam zůstal, protože následoval zápas Sorany proti Tereze Martincové. Soraně to moc slušelo a herně to byla taky paráda, protože jí to tam prostě padalo. Tereze se moc nedařilo, což sledovala i její trenérka Iveta Benešová (překvapilo mě, jak je malá :D). Nakonec Sorana vyhrála přesvědčivě dvakrát 6:1.
Po zápase Sorany jsem ještě stihl poslední dva gemy zápasu Zanevska - Rus, který nakonec skončil vítězstvím Zanevské 6:4 ve třetím. Krátce po mečbolu Arantxa odpálila míček možná někam do Vltavy. :D Jinak v závěru toho zápasu vedle mě stál Dan Filjo (trenér Katky Siniakové) a mluvil tam s jedním chlapem o tom, že Arantxa hrála dřív docela dobře a potom asi dva roky nemohla trefit zařízení. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Následně pokračoval program na jedničce zápasem nasazené jedničky Denisy Allertové proti Řekyni Marii Sakkari, což pro mě byla velká neznámá. Proto jsem očekával jasné vítězství Denisy, která sice hned v prvním gemu ztratila servis, ale vzápětí ho získala zpátky. Do stavu 2:2 to bylo vyrovnané, ale pak se projevila větší kvalita Denisy. Podobné to bylo i ve 2. setu, kde se Řekyně držela do stavu 3:3. Když Denisa vedla 5:3 a šla podávat na vítězství, tak slacker položil otázku: "Přijde kolaps?" Moje odpověď byla, že nepřijde. A nepřišel. :) Zajímavostí je, že na zápas Denisy se přišel podívat i herec, režisér a velký sportovní fanda Jakub Kohák. Možná to bude přímo její fanoušek, protože na žádném jiném zápase jsem ho neviděl. :D
Když Denisa dohrála, tak následovala krátká obhlídka areálu (a zjištění, že na sedmičce skrečovala Richel Hogenkamp), občerstvení a pak už vzhůru zpátky na jedničku, protože se chystal zápas Nicole Vaidišové a její návrat na místo činu po 6 letech. :D Pro dnešní návštěvníky Štvanice to byl jednoznačně největší tahák, protože hlediště bylo zaplněné určitě nejvíc ze všech zápasů a lidi celkem i fandili. Nicole dělala všechno pro to, aby své dosud poslední vystoupení na Štvanici napravila. Start měla skvělý, brzy vedla už 4:0. Pak se ale Kostova zvedla a nakonec to nebylo tak snadné. Nicole za stavu 5:3 nedopodávala, ale Kostova poté nedokázala srovnat, když 1. set zakončila dvěma dvojchybami. Druhý set byl asi ještě vyrovnanější, Kostova vedla dokonce 4:2 a tři gemy po sobě převzala iniciativu. Nicole ovšem předvedla skvělý obrat a hlavně ten poslední gem z její strany patřil k tomu nejlepšímu, co bylo dneska na Štvanici k vidění. Nicole ten zápas ukončila opravdu ve velkém stylu a návrat na místo činu se vydařil. Snad jenom škoda, že se nemohlo hrát přímo na centrkurtu, ale o pár metrů vedle. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Potom jsme se sprchonem zamířili ke kurtu č. 5, kde nás zajímal zápas mezi Petrou Cetkovskou a Sevastovou. Bohužel jsme toho ale moc neviděli. Přišli jsme za stavu 5:4, když Petra podávala na vítězství. Napoprvé jí to ještě nevyšlo, ale v jedenáctém gemu zase získala brejk a na druhý pokus už dopodávala. Zápas sliboval zajímavé pokračování, které ale nepřišlo. Sevastova si zavolala doktorku a vzápětí ten zápas bohužel skrečovala.
Na závěr jsme se šli ještě na chvíli podívat na mužského debla, ale to už není podstatné... :D

Takže tolik k zápasům a teď ještě něco k servisu pro diváky...
Hlediště: Kurt č. 1 má asi dostatečný počet míst, u kurtů č. 2 (kde hrajou chlapi) a č. 5 (kde hrajou holky) jsou postavené tribuny navíc. U kurtu č. 7 jsou takové plastové lavičky, nebo se tam musí stát za plotem.
Občerstvení: Taková klasika - klobása, steak, hermelín apod., pití všeho druhu a oproti Spartě aspoň dva stánky s jídlem a ještě k tomu jeden s pitím.
Tiskoviny: Zdarma je k dostání program turnaje, klubový magazín I.ČLTK (ve stánku s občerstvením nahoře u jedničky) a poslední dvě vydání Tennis areny (u jejich stánku si můžete zahrát ještě o tričko, viď Lunej :D).

To už je asi všechno... Až na to vedro tam bylo fajn. :)
Reagovat
EllNino
hezký :D díky za postřehy
Reagovat
Lunej..
jak si to všechno pamatuješ? Vždyť sis poznámky nedělal? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedělal, ale mám dobrou krátkodobou paměť... :D
Reagovat
darek.vrana
Mě by zajímalo spíš jak ses seznámil se sprchonem, slackerem a Lunej:). To jsi se zeptal "nejste tady někdo z TP?", nebo jak? Ještě že jste se neseznámili taky s tommrem, protože tommr a slacker, z toho by mohla být docela potyčka:).

Docela mě mrzí, že jsem nevěděl o těch tiskovinách zdarma!
Ovšem na kvízovou otázku jsem samozřejmě odpověděl správně i bez nápovědy;-), ale asi mě nevylosovali.
Reagovat
Fandina
Tiskoviny byly zdarma a u stánku Tenis-Areny mně dali kromě posledního vydání časáku se Šafi na titulní stránce ještě dva plakáty se Šafi a Nolem, tedy byli tam oba na jednom obráceně, ale dali mi dva.
Reagovat
Lunej..
montyho jsem odchytla já, protože vím, jak vypadá a psal, kde bude stát, tak jsme šli okolo toho kurtu a viděla jsem, že tam stojí. Tak jsem k němu přišla, jestli není monty, představila se, i když popravdě byl monty v šoku, že ho tam někdo otravuje. :D no pak jsme ho tam nechali, aby to vstřebal a pak za námi přišel na kurt no a bylo to. :) myslím, že setkání tommra se slackerem bychom všichni přežili, protože reál je jiný než net. :)
Reagovat
sprchon
Taky si myslím, ale rozhodně by to bylo zajímavé. :D K tomu přidat ještě Fandinu a Fricka... Měli jsme udělat společnou fotku. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Lunej..
Pacienti TP na společné fotce :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale aspoň selfíčko jste si měli udělat. :D
Reagovat
Lunej..
Selfíčka nesnáším :D a myslíš si jako, že bychom sem dobrovolně hodili své fotky jo? Já teda určitě ne. :)
Reagovat
sprchon
Chtěli jsme se vyfotit, ale nějak jsme na to zapomněli. :D :( Tak příště... :)
Reagovat
darek.vrana
A slackera jste poznali jak?
Reagovat
Lunej..
slackera jsem pozvala já, protože jsem s ním byla den předtím na pivu.
Reagovat
blixa
Ty chodíš s tímhle hovadem na pivo ???? Tak větší šok by si mi snad nemohla způsobit ... :(((((((
Reagovat
slacker
Hovado modrobolsevicke jsi ty
Reagovat
Lunej..
Ze jsem ti zpusobila sok me mrzi. Ale jsem dospela a na pivo muzu jit s kym chci. Ze se tady slacker chova jako hovado je jeho vizitka ne moje. Ja jsem tu sama za sebe a nejsem za nej zodpovedna. A ze me nekdo odsoudi a tudiz jsem pak hovado taky neni muj problem a je mi to jedno.
Reagovat
blixa
Tak jasně že si můžeš chodit s kým chceš kam chceš, ale mě zase nech to, že z něčeho můžu být trochu v šoku. O žádným odsuzování nebyla řeč.
Reagovat
Lunej..
No tvuj koment tak pusobi proto na to reaguju. A priznam se, ze nevim proc jsi to napsal, mne by tohle nikdy nenapadlo resit kdo s kym co dela. Tak si uzivej sok :)
Reagovat
blixa
Taková bezprostřední reakce z vyvalenosti, o deset minut později už bych to nenapsal. Stane se. To není že bych něco řešil, k tomu mám daleko.
Reagovat
Lunej..
Tak ze znam slackera osobne neni zadnym tajemstvim. Ok nechame toho.
Reagovat
blixa
Tak já to netušil, no. Pardon.
Reagovat
sprchon
Mužský debl nepodstatný, to se dalo čekat. :D

No jo, to s tím tričkem jsem už málem zapomněl. Ale vypadá to, že tím, že jste odpověděli ještě výhru nemáte jistou. Ze všech správných odpovědí se pak pravděpodobně losuje jeden výherce.
Reagovat
Lunej..
Žádný tričko jsem nevyhrála, to se dalo čekat, mrchy :D Zdarma tiskoviny byly i u kurtu 1 u stánku s pivem ne?
Reagovat
sprchon
Jo, vždyť monty píše, že ty tiskoviny jsou k dostání u jedničky. To je to s tou tvou krátkodobou pamětí tak zlé? :D
Reagovat
Lunej..
Teda ty jsi drzej zase :D Běž raději fandit :)
Reagovat
sprchon
No to bych mohl. :) Začíná mi Angie.
Reagovat
Fandina
Program a tiskoviny 1.ČLTK byly k dostání i u vchodu do recepce, za restaurací u bazénu, v takovém stojánku, vedle vývěsky s program a pavouky.
Reagovat
Fandina
byla dneska super. Chodím tam každý rok už moc let, ale letos se mi tam moc líbilo, některé kurty měly přistavěny tribuny navíc a kdyby nebylo to vedro tak nádhera. Já jsem viděla hlavně zápas Adama a pak Denču. Adam super a jsem ráda že vyhrál. Myslím, že rozhodl TB v prvním setu. Ve druhém už byl celkově lepší. Jinak souhlasím s předřečníky, že na Štvanici bylo super tenisové prostředí.
Reagovat
Jabadu
Už moc let - to jste řekla moc hezky.
Cítím se povinován ochránit vás od haterů a všelikých darebáků, jež by chtěli znevažovat vaše fandovství.
58 kliků rekord
80 kg
172 cm
v benči dělám 80 kg
50 let
:-)
Reagovat
Lunej..
Já teda benč nedělám, činky nezvedám a dneska jsem byla považována na Fandinu. :D Tak nevím, jestli chudák Fandina nebo chudák já :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Si křičela pojď pojď pojď? :DD
Reagovat
Lunej..
:D:D to jsem ani nestihla :D
Reagovat
smazaný uživatel
To máš z toho, že vypadáš jinak než na fotce... :D
Reagovat
Lunej..
Takže chceš říct, že na té fotce vypadám na důchodkyni, jak píše Fandina, že je? To jsou lichotky :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt ale v reálu vypadáš daleko mladší... :D
Reagovat
Lunej..
žehlíš co? Marně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je to jedno. :D Akorát už ti asi nebudu říkat stařenka, ale mladá paní... :D
Reagovat
Lunej..
bože, jen to ne. Stařenka je lepší, už jsem zvyklá :)
Reagovat
slacker
Oggova?
Reagovat
sprchon
Lepší mladá paní než stará slečna, ne? :D A taky jsem už slyšel oslovení "slečno paní".
Reagovat
Lunej..
prostě vůči tobě jsem stařenka a je to, víc bych to nepitvala :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dobře no. :D
Reagovat
EllNino
Díky všem za postřehy :D v Praze bohužel nejsem, vydělávám si na byt v Plzni, tak aspoň, že vím, jak to tam probíhá :))
Reagovat
Jabadu
Ehmm ... vydělávám ... tipuji film nebo cirkus.
Pardon.
Reagovat
EllNino
:D haha
Reagovat
sprchon
Tipuješ a sázíš na to, jak dopadne film nebo cirkus? :D Na tom by se možná dalo vydělat...
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkal jsi náhodou, že na brigádu kašleš, že budeš pracovat celej život, tak na co se dřít? :D
Reagovat
EllNino
:D :D říkal, než jsem uviděl ceny bytů v Plzni
Reagovat
peggy
Nokol,mas na to dostat se zase zpet,jen pevne nervy.marie.
Reagovat
tommr
dneska jsem se po dlouhý době konečně odvážil k návštěvě tenisový akce a nelituju i když jsem byl ke konci uvařenej jako rak. Původně jsem se chtěl jen podívat jak to na Štvanici vypadá, ale nakonec jsem zůstal celej den a viděl jsem všechny naše hráče a hráčky s výjimkou Karolíny Muchový ...
Štvanickej areál je nádhernej a pro diváky je skvělý, že si můžou vybírat mezi spoustou kurtů a volně přecházet z jednoho na druhej podle toho kde se co zajímavýho hraje. A dneska bylo co vybírat!
Výhled je odevšad dobrej a člověk si navíc může vybrat jestli si sedne na tribunu nebo jestli se bude koukat z ochozů kde se dá volně chodit. Nepochopitelný je jen, že se při takový akci nedá využít nádhernej centr ...
Samostatnou kapitolou je ovšem počasí, který turnaji vůbec nepřeje. Dnešní výhen byla jen pro ty nejodolnější jedince ... :(
Reagovat
slacker
Frick ma noveho komplice
Reagovat
smazaný uživatel
Fricku, ty si tommrovi prolomil heslo ?
Reagovat
darek.vrana
Já tam chodím dá se říct pravidelně už od 90. let a fakt to tam mám rád. Pro mě to není novinka, ale vždycky se na ten den těším, je to paráda. Jeden den mi stačí, ale nejlepší začátek turnaje, kdy se takhle dá pendlovat a vidět spousty hráčů. Mnohem lepší než finále. Pamatuju, jak se o mě před lety otřel takový malý snědý týpek, a on to Rios. Tak od té doby se nemyju:).
Reagovat
blixa
Tvl !!! Zase to má výhodu, okolo tebe je vždy dostatek volného místa ;-) :D
Reagovat
darek.vrana
Já jsem si říkal, proč se všichni štosujou na tom sluníčku a já jsem ve stínu sám:)
Reagovat
tommr
jj já mám začátky turnajů taky rád a to všeobecně, protože je při nich vždycky velkej výběr zajímavých zápasů. S tím jak turnaj pokračuje se ten výběr neustále zužuje a finále bývá pro mě často antiklimax, protože se tam obvykle dostávají hráči o které nemám žádný zájem. To platí hlavně o ATP turnajích - WTA turnaje bývají často zajímavý až do poslední chvíle ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Jak ted se stim Gael pare, vzpomel jsem jak 05 hral na Stvanici jako 19 lety junior z afrem jako krava.Rok potom, co vyhral 3 juniorky na granslemech.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka to dneska zjevně chtěla udělat jako Karolína - prohrát prakticky vyhraný zápas. 6:4, 5:4 a 30:0 je prostě na výhru málo ;-) Ale ono to půjde...
Reagovat
mahycek
Proč se ku.va nehraje v Montrealu ??? 18.30 má hrát Niishi a oni píší Suspended. Neříkám. že nevím co to je, ale na různých serverech zase nepíšou nic !!
Reagovat
George_Renel
Pršelo, ale už se začíná.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dnes může potvrdit že je Česká jednička a zavřít všem hubu. Kája i Lucka ztroskotaly a Petra se dnes může vytáhnout a ukázat že v ČR nemá konkurenci
Reagovat
bIbec
Petra max 6 gemů vyhraje dneska.
Reagovat
bIbec
čili něco jako 6:2 6:4
Reagovat
bIbec
tak sem to nakonec skoro trefil :-)
Reagovat
flex
Jak jsi to uhod? Poslední moje sázky neskutečná bída.
Reagovat
slacker
6? maximalne 2 sety
Reagovat
smazaný uživatel
ale Muchovou na 7.kurtu jsem viděl asi jenom já,a byl jsem rád,protože takový cit pro hru a odvahu v koncovkách má málo dívek..snad ještě doroste do větší síly a důrazu a máme se zase na co těšit. Nejlepší Holanďanka to raději zabalila,protože další 2 sety s Muchovou by v tom vedru bylo asi fakt peklo
Reagovat
tommr
já zase dneska viděl všechny naše hráče a hráčky s výjimkou právě Karolíny. V době kdy hrála jsem totiž pendloval mezi zápasem Markéty Vondroušový s Renatou Voráčovou a zápasem Adama Pavláska. Z Markéty i z Adama nám rostou noví adepti na první stovku ... :)
Reagovat
Kozoroh
" bývalý prezident a současný prezident pořádajícího klubu Václav Klaus,"

Redakce, slušelo by se za slovy "bývalý prezident" uvést, čeho byl prezidentem, a to prezidentem České republiky. Člověk, co nezná Klause, může při čtení věty nabýt dojmu, že Klaus byl prezidentem štvanického klubu ve dvou oddělených obdobích.
Reagovat
darek.vrana
Kdo umí číst, tak snad Klause zná. A kdo ne, tak je blb.
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk, který nezná Klause, v našem vesmíru neexistuje.
Reagovat
kada.tom
nic proti tomu, že to je napsaný blbě v tom článku, nicméně pokud nějaký Čech/Češka nezná Václava Klause, tak je to hodně smutný
Reagovat
FulnekUltras
možná spíš záviděníhodný... ;)
Reagovat
Patri.k
Budu rád, když ten kdo byl na štvanci napíše své postřehy, jak se mu tam líbilo, jaká byla návštěvnost, jaký byl výhled atd. :D
Reagovat
darek.vrana
Byl jsem, dneska byl program opravdu hodně našlapaný. První kola jsou vždycky nejlepší, dá se korzovat mezi kurty a udělat si obrázek o všech hráčích. Dnes to ale bylo o zdraví. Klára prohrála strašně hladce a chvílemi nemohla popadnout dech v tom vedru. Bohužel už to asi nepůjde, je už evidentně za zenitem. Bára Krejčíková, tu jsem viděl jen začátek a líbila se mi, vypadalo to na vyrovnaný zápas, výsledek mě pak docela šokoval. Na tribuně byla i její trenérka Jana Novotná. Kromě ní jsem potkal další "celebrity", Kaderku, Šavrdu, Hřebce, Benešovou, Pálu a samozřejmě Klause. Allertová, Cetkovská hrály slušně, ale nijak mě neohromily. Zato Nicole fakt jo. Je vidět, že je to prostě hvězda. Jak zájmem diváků, tak i hrou se to ukazuje. Některé míče byly opravdu špičkové. Jestli bude takhle hrát, tak se musí ještě dostat vysoko. Pavlásek ubojoval těžký zápas. Hraje pestře, ale zdá se mi, že ne moc tvrdě, dost krátké údery. Ale má pěkný styl.
Reagovat
Patri.k
No, bylo to moc subjektivní hodnocení a nic moc jsem se o štvanici samotné nedozvěděl, ale i tak děkuju :DD
Reagovat
darek.vrana
Co se týče návštěvnosti, kolem poledne nic moc, na centru na Kláru bylo tak 30 lidí, postupně ale dorazilo docela dost lidí a evidentně většina přišla na Nicole, tam už byla atmosféra super, na idnes píšou asi 300 lidí, já bych řekl možná i víc, každopádně už udělali docela hukot chvílemi. Taky Adamův zápas měl super atmosféru, hlavně koncovka prvního setu. Jinak samozřejmě areál je parádní, sdílím Frickův názor:). Bylo tam pár stánků s tenisovým vybavením a občerstvením, ceny docela ok. Výhled je všude výborný, jen dnes to bylo dost specifické kvůli tomu slunci. Všichni byli natlačení co nejvíc v malých proužcích stínu, ale jinak nebyl problém si sednout kdekoliv a vidět hráče krásně zblízka.
Reagovat
Patri.k
Paráda, díky :D škoda, že jsem se nedokopal jet do Prahy :D
Reagovat
Patri.k
Mohl jsem to mít i s Klausem :D Trošku mě překvapuje, že chodí na tenis tak málo lidí, když máme tolik špičkových tenistek :D
Reagovat
tommr
letošní návštěvu zásadně ovlivnila ta vlna veder. Pro slabší jedince je to opravdu o zdraví. Pokud jsi ale fit tak můžu návštěvu Štvanice vřele doporučit ... :)
Reagovat
Lunej..
Máš pravdu, bylo tam dost lidí. Klára byla o ničem, chvíli jsme viděli Soranu, seklo jí to. Adam se mi líbil, jeho hra je pro mě zajímavější než Jirky a přála bych mu, aby šel nahoru. Denisa nebyla špatná, Nicol jsem viděla jen první set, protože už jsem vedrem doslova chcípala. Obdivuju hráče, že to vůbec zvládli v tom vedru. Pálu s Kohákem jsem taky viděla, Kláře jsem popřála ke svátku, celkově to byl moc fajn den, i díky mému doprovodu, kterému tímto děkuju za příjemnou společnost. :)
Reagovat
Lunej..
A co bys chtěl vědět? Jsou tam kurty, se sedadly, bez sedadel, Centr kurt vypadá pěkně, i když je nevyužitý, na FC by se hodil. Jinak je to takové domácí prostředí, u vchodu nikdo nebyl, jsou tam stánky s občerstvením, prodejní stánky atd.. Mně se tam líbilo, taková pohoda, jdeš se koukat kam chceš, jen tam bylo hodně málo stínu :)
Reagovat
tommr
u Kláry je hlavní problém v tom, že soupeřky už jsou většinou mladší a silnější a ona je nemá čím přehrát. Dnešní zápas to jasně demonstroval - Klára neměla proti téměř nechybující Španělce žádnou šanci ... :(
Bára Krejčíková měla v závěru nějaký zdravotní trable, ve druhým setu si vzala MTO a zbytek zápasu už pak jen odchodila ... :(
Reagovat
darek.vrana
Tak to pak jo...
Reagovat
darek.vrana
Musím říct, že Nicole má údery fakt skvělé. Působila ne mě tak, že je někde jinde než zbytek, co jsem dnes viděl - Denisa, Klára úplně, Petra C. a další. Prostě je vidět, že to je bývalá extratřída a pořád to má v ruce. Neskutečně tvrdá hra. A jak se tady někdo nedávno pozastavoval nad tím, proč je Nicole mediální tváří turnaje, tak odpověď byla dnes jasná. Na Kláru, Petru C. apod. bylo na tribunách kolem 50 lidí, na Nicole narváno, ochozy plné, včetně Klause.
Reagovat
tommr
já bych výkon Nicole moc nepřecenoval. V prvním setu šla rychle do vedení 4:0, ale pak se zasekla a byla ráda, že set urvala na poslední chvíli při podání soupeřky. Ve druhým setu dokonce prohrávala už 2:4 a musela to otáčet. Zatím jí chybí hlavně herní jistota - střídá geniální údery se zbytečnejma chybama ...
Souhlasím ale s tím, že je velkým tahákem. Vzhledem k její minulosti a velkýmu potenciálu je to ovšem pochopitelný. Doufám, že dojde co nejdál stejně jako Petra Cetkovská. Na jejich případnej semifinálovej souboj se velice těším ... :)
Reagovat
darek.vrana
Samozřejmě, že Nicole je schopná se vyházet a vypadnout brzy. Nicméně ten potenciál je prostě někde jinde než u ostatních, co jsem dnes viděl. Jsou to fakt pecky. Dnes jsem ji viděl prvně naživo a hned jsem si říkal, že je vidět, proč byla 7. na světě.
Reagovat
bIbec
nakonec celkem dobrý. Petře a Karolíně po jednom setu vzdaly soupeřky, Nicole v cajku, Denisa vs Markéta bude trhák druhého kola.
Reagovat
bIbec
aha, teď se dívám, že Petra má hrát s Cirsteou ve druhém kole. To je určitě taky trhák. Hlavně pro nadržený klacky :-D
Ne vážně, i tenisově to může být dobré :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist