Vaidišová v českém souboji uspěla, Zakopalová dohrála

23. 6. 2008, 14:44
Aktuality 3
WIMBLEDON ŽENY - Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová uspěla v úvodním kole Wimbledonu. Vůbec první hráčkou ve druhém kole se stala ve chvíli, kdy porazila svou krajanku Zuzanu Ondráškovou. S Wimbledonem se už loučí Klára Zakopalová.
Nicole Vaidišová

Osmnáctá nasazená Nicole Vaidišová dnes na londýnské trávě na rozdíl od Roland Garros zvládla v prvním kole souboj s krajankou postoupivší z kvalifikace. Zatímco v Paříži prohrála s Ivetou Benešovou, tentokrát porazila hladce dvakrát 6-2 Zuzanu Ondráškovou.

Vaidišová, která ve Wimbledonu obhajuje účast ve čtvrtfinále, vyhrála od března teprve třetí zápas. Ve druhém kole ji čeká Samantha Stosurová. Čtyřiadvacetiletá Australanka je momentálně na 98. místě světového žebříčku a devatenáctiletá Češka ji ve všech pěti dosavadních vzájemných zápasech porazila. Na trávě se utkaly jen loni v Eastbourne, kde Vaidišová vyhrála ve třech setech.

Zakopalová nestačila na juniorskou vítězku
V prvním kole Wimbledonu vypadla další česká tenistka Klára Zakopalová, která podlehla 1-6 4-6 Polce Urszule Radwaňské. Pražské hráčce se na londýnské trávě tradičně nedaří, přes první kolo prošla jen v roce 2004.

Slovenské fanoušky určitě nepotěšilo vyřazení třicáté nasazené Dominiky Cibulkové. Ta před Wimbledonem laborovala se zraněním a v Londýně se v dobré formě nepředstavila. Už v úvodním kole podlehla čínské deblové specialistce Jie Zheng 4-6 3-6.

Světová jednička Ana Ivanovičová zahájila Wimbledon hladkým vítězstvím nad paraguayskou tenistkou Rossanou de Los Riosovou, kterou porazila 6:1 a 6:2. Srbská hráčka, která od triumfu na Roland Garros nikde nestartovala, se v druhém kole utká s Francouzkou Nathalií Dechyovou.

WIMBLEDON ŽENY - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Vaidišová (18-ČR) - Ondrášková (ČR) 6:2, 6:2, U. Radwaňská (Pol.) - Zakopalová (ČR) 6:1, 6:4, Stosurová (Austr.) - Olaruová (Rum.) 6:2, 6:2, S. Williamsová (6-USA) - Kanepiová (Est.) 7:5, 6:3, Rodinová (Rus.) - Razzanová (27-Fr.) 0:6, 6:2, 6:4, Ťie Čeng (Čína) - Cibulková (30-SR) 6:4, 6:3, Baltachaová (Brit.) - Kerberová (Něm.) 6:3, 2:6, 7:5
doplněno:
Ivanovičová (1-Srb.) - De Los Riosová (Par.) 6:1, 6:2, Pavljučenkovová (Rus.) - Cornetová (17-Fr.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:4), Parmentierová (Fr.) - Amanmuradovová (Uzb.) 7:5, 6:4, Dechyová (Fr.) - Jüan Meng (Čína) 6:7 (7:9), 6:3, 6:0, Vesninová (Rus.) - Llagosterová-Vivesová (Šp.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:4.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobře ,ale upřímně si mysli,že ve druhym kole zvítězí zkušenost.
Tipuju výsledek Vaidišová Stosurová:3-6,2-6)-:
Reagovat
smazaný uživatel
Jeď Nicol, a HLAVNĚ ať ti to vydrží, si úpa BEST!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
výborně Niki, jen tak dál! Zuzko, je mi to lito, ale neda se nic delat :-( papík
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist