Vaidišová vydřela antukovou výhru nad Kerberovou

6. 4. 2009, 22:34
Aktuality 0
WTA MARBELLA / PONTE VEDRA BEACH - Přípravné turnaje na French Open odstartovaly. Ve španělské Marbelle se po téměř dvou letech dočkala vítězství na antuce Nicole Vaidišová. Naopak Barbora Zahlavová-Strýcová se s premiérovým ročníkem podniku ve floridském Ponte Vedra Beach už rozloučila.
Nicole Vaidišová

Česká tenistka Nicole Vaidišová vstoupila vítězně do turnaje ve španělské Marbelle. V prvním kole si po dvou hodinách poradila s Němkou Angelique Kerberovou po setech 3-6 6-4 6-4.

Vaidišová sehrála zápas jako na houpačce. Po ztrátě prvního setu se ujala ve druhé sadě vedení 3-0, Kerberové se ale podařilo vyrovnat. Devatenáctiletá Češka poté přesto dokázala set dotáhnout do vítězného konce. Slabší chvilku si 58. hráčka světového žebříčku vybrala i v rozhodující sadě, kdy se německá tenistka ujala vedení 2-0, ale Vaidišová dokázala výsledek otočit.

Navázal tak na zlepšující se výkony ze Spojených států, kde dvakrát po sobě vyhrála dva zápasy v řadě. To se jí předtím devět měsíců nepodařilo. Dnes ukončila další černou sérii: antukový zápas vyhrála poprvé od předloňského Roland Garros.

Ve druhém kole narazí svěřenkyně Aleše Kodata na Italku Robertu Vinciovou. Té se podařilo vyřadit turnajovou osmičku Cvetanu Piroňkovovou z Bulharska.

Zítra se v Andalusii představí také Klára Zakopalová proti světové jedničce Sereně Williamsové a Renatu Voráčovou čeká Francouzka Parmentierová. Hráčky hrají o prémie v celkové hodnotě půl milionu dolarů.

Zahlavová-Strýcová na Floridě dohrála
Už v prvním kole skončil pro jedinou českou zástupkyni Barboru Záhlavovou-Strýcovou turnaj v Ponte Vedra Beach, kam se turnaj přesunul z Amelia Island. Třiadvacetiletá Češka nestačila na Katerynu Bondarenkovou, které podlehla po setech 6-7 2-6.

Pro obě tenistky to bylo druhé vzájemné utkání na okruhu WTA. V prvním duelu před čtyřmi lety na turnaji v Amelia Islandu vyhrála Záhlavová-Strýcová.

Ukrajinská tenistka ve druhém kole narazí na svou sestru a sedmou nasazenou hráčku Aljonu, která v úvodním duelu porazila Indku Saniu Mirzaovou 6-4 6-3.

Čtrnáctiletá Keysová postupuje
Teprve čtrnáctiletá Američanka Madison Keysová při svém debutu na okruhu WTA vyhrála. V 1. kole porazila 81. hráčku světa Alju Kudrjavcevovou z Ruska 7-5 6-4 a může ji čekat duel s turnajovou jedničkou Naďou Petrovovou.

Keysová v zápase proti loňské wimbledonské osmifinalistce jen jednou ztratila podání a žádnému jinému brejkbolu nečelila. Američanka, která nefiguruje v žebříčku WTA, si připsala nejen první velké vítězství, ale i výraznou finanční prémii. Dosud si tenisem vydělala 294 dolarů, za postup do druhého kola v Ponte Vedra Beach dostane desetinásobek.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 500.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Vaidišová (ČR) - Kerberová (Něm.) 4-6 6-4 6-4
Cirsteaová (7-Rum.) - Olaruová (Rum.) 6-4 6-2
Vinciová (8-It.) - Pironkovová (Bul.) 6-7(4) 6-2 6-4

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Florida, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
K. Bondarenková (Ukr.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7-6(2) 6-2
A. Bondarenková (7-Ukr.) - Mirzaová (Ind.) 6-4 6-3
Keysová (USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 7-5 6-4
Mayrová (Rak.) - Moritaová (Jap.) 6-3 2-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist