Valentová vyhrála i 19. letošní zápas a dál dominuje, ve finále v Egyptě porazila Klimovičovou

14. 4., 12:24
Aktuality 11
Tereza Valentová (17) zvládla i 19. letošní zápas a je v probíhající sezoně stále neporažena. Sedmnáctiletá Češka porazila ve finále podniku W35 v egyptském Šarm aš-Šajchu 7:5, 6:2 o dva roky starší krajanku Lindu Klimovičovou (19) a získala svůj pátý letošní a zároveň kariérní titul na profesionální tour. Ve finálovém duelu na akci stejné kategorie v Itálii neuspěla Lucie Havlíčková (19).
Valentová zvládla v letošní sezoně všech 19 zápasů (© Profimedia)

Klimovičová – Valentová 5:7, 2:6

Tereza Valentová absolvuje svou první kompletní sezonu na dospělých turnajích a nemá jediný důvod se vracet na juniorský okruh. Sedmnáctiletá Češka totiž v letošním roce disponuje neskutečnou bilancí 19:0, přičemž 18 z 19 vítězství zapsala bez ztráty setu.

Na právě skončeném podniku W35 v egyptském Šarm aš-Šajchu nemusela ani jednou do rozhodující sady. Nejvíce gamů (7) ztratila ve více než dvouhodinovém finále s o dva roky starší krajankou Lindou Klimovičovou.

Klimovičová mohla ukončit letošní neporazitelnost Valentové, ovšem v úvodní sadě nedokázala dotáhnout náskok 5:2 a na vlastním servisu nevyužila setbol. Druhé dějství už bylo kompletně v režii mladší z Češek. O vítězce rozhodla brejkbolová úspěšnost, Klimovičová využila jen dvě z 10 šancí, Valentová pět z devíti.

Valentová, která vylepší své žebříčkové maximum a bude figurovat okolo 350. místa, získala svůj čtvrtý letošní a zároveň kariérní titul na profesionální úrovni. Životní období odstartovala dvěma triumfy na akcích W15 v Monastiru a přemožitelku nenašla ani na domácím turnaji W75 v Říčanech. Klimovičová usilovala o svou druhou letošní a celkově pátou trofej, tři má z italského Solarina a jednu právě z egyptského města.

 

Sobolevová – Havlíčková 7:5, 6:3

Devatenáctiletá Lucie Havlíčková musela kvůli zranění ukončit loňskou sezonu už na začátku září a do podniku W35 v Itálii vstupovala s mizernou letošní bilancí 5:8. Teprve až v tomto týdnu dokázala poprvé v aktuálním roce projít do čtvrtfinále a nakonec byla kousek od svého druhého triumfu na profesionální tour.

Bývalá juniorská světová jednička však souboj o titul s Anastasijí Sobolevovou prohrála. Proti Ukrajince, která v tom samém dějišti kralovala i před týdnem, celkem sedmkrát zaváhala na vlastním podání a po prvním servisu získala jen 48% bodů.

Předloňská šampionka dívčího French Open si zhoršila svou finálovou bilanci na dospělých turnajích na 1:3. Trofej pro vítězku si odvezla pouze loni z turnaje W60 ve slovenské Trnavě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Kandinsky1
Klimovičová se v prvním setu držela mnohem víc, než jsem čekal.
Reagovat
bardunek666
Gratuluji. Doufám, že je to jen začátek jejich rivality a budeme je za pár let sledovat ve finále nějakého WTA turnaje :)
Reagovat
tommr
Tereza má ještě lepší vstup mezi dospělé než měla Brenda Fruhvirtová. Že by nám vyrostla další hvězda? Pro srovnání:
Brenda v prvním roce mezi dospělými odehrála 17 turnajů a 8 z nich vyhrála (všechno pětadvacítky). Zápasovou bilanci měla 51:9 ...
Tereza zatím odehrála 4 turnaje a všechny vyhrála (2 patnáctky, 1 pětatřicítku a 1 pětasedmdesátku). Zápasovou bilanci má 19:0 ...
Reagovat
Kandinsky1
Tak taky je o dva roky starší.
Reagovat
Sinuhet1
Brende kdyz vyhrala ty dva turnaje v jizni americe bylo kolik 15 nebo dokonce 14?? to je preci rozdil
Reagovat
milanspring
to hrála úžasný tenis, bohužel, řek bych, že lepší než teď.

Já víc věřím Tereze. Tereza se konzistentně zlepšuje. U Brendy se bojím, že půjde podobnou cestou jak sestra Linda. Ale fandím jí, budu moc rád, když nebudu mít pravdu a uvidíme ji ve finále GS
Reagovat
Sinuhet1
Ja sem Terezu jeste nevidel hrat, tak se necham prekvapit
Reagovat
milanspring
já ji sledoval loni v Olomouci na itf60 a byla z našich nejlepší. Pak už jsem chodil cíleně na její zápasy. Ta holka má drajv, zarputilost.
Reagovat
Sinuhet1
Obe jsou stejne stare, poradi Brenda 105 a Tereza 399 takze ma co dohanet
Reagovat
Zbyna_S23
Jo, stejně staré ale Brenda je na wta okruhu o rok déle. Tak že uvidíme za rok, kde bude jejich rozdil. Pořadí ovšem nic nenapovidá o jejich herní vyzrálosti. Mně také přijde, že Fruhvirtovy jsou herně o rok zpět. Brenda zatím lepší Lindy, pořádně teď nehrála, ovšem pocitově kopiruje Lindu. Extrémní hra je třeba Mirra Andreeva. Ale take teď v útlumu.
Reagovat
milanspring
jj, uvidíme
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist