Van Uytvancková porazila Babosovou a slaví v Québeku premiérový titul

17. 9. 2017, 19:21
Aktuality 3
WTA QUÉBEC - Alison van Uytvancková vyhrála na halovém turnaji WTA International s oficiálním názvem Coupe Banque Nationale v kanadském Québeku svůj první titul na okruhu WTA a její triumf je velkým překvapením. Třiadvacetiletá Belgičanka, která letos nevyhrála na ostatních akcích WTA více než jeden zápas, ve finále porazila nasazenou trojku Timeu Babosovou.
Profily hráčů
Alison van Uytvancková (© Coupe Banque Nationale)

Alison van Uytvancková letos nevyhrála na žádném turnaji WTA více než jeden zápas v hlavní soutěži, ale na halové akci WTA International v kanadském Québeku jich vyhrála hned pět. Třiadvacetiletá Belgičanka ve finále porazila 5-7 6-4 6-1 nasazenou trojku Timeu Babosovou, přemožitelku turnajové jedničky Šafářové, a získala svůj premiérový titul na okruhu WTA.

Van Uytvancková ve finále nastřílela deset es a odvrátila 10 z 11 brejkbolů Maďarky. Sama naopak hned čtyři ze sedmi svých šancí využila.

V úvodní sadě však měla navrch favorizovaná Babosová. Nasazená trojka měla první setbol v desátém gamu, ten ještě zvládla Belgičanka odvrátit a srovnat skóre, nicméně v pořadí pátý setbol byl již nad její síly a k vidění byl první brejk.

Zlomovým okamžikem byla nejspíše druhá hra druhého setu, v níž van Uytvancková odvrátila celkem šest brejkbolů. V pátém gamu sebrala Babosové čistou hrou servis a náskok brejku udržela až do konce. V rozhodujícím dějství se ujala rychlého vedení 4-0, náskok opět neztratila a zápas ukončila čistou hrou na returnu.

Rovněž Babosová letos prožívá zvláštní sezonu a její únorový triumf na domácím halovém podniku v Budapešti byl taktéž neočekávaný. Maďarka totiž vyjma turnajů v Budapešti, Monterrey a teď Québeku nikde nevyhrála více jak jeden duel.

Van Uytvancková se díky dnešnímu triumfu posune o 30 míst na 68. pozici. Babosové bude v pondělí v novém vydání žebříčku WTA patřit 53. příčka.

Babosová si spravila chuť alespoň ve čtyřhře. V ní s Andreou Hlaváčkovou získaly druhý společný titul a ukončily tak čtyřměsíční čekání od triumfu na antuce v Rabatu. Česko-maďarský tandem ve finále deklasoval 6-3 6-1 domácí duo Bianca Andreescuová, Carson Branstineová.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, koberec (hala), 226.750 dolarů
nedělní výsledky (17. 9. 2017)
• Dvouhra - finále •
van Uytvancková (7-Belg.) - Babosová (3-Maď.) 5-7 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Babosová/Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Andreescuová/Branstineová (Kan.) 6-3 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4093--boubelka-se-vraci-na-kurty-dokicova-shodila-30-kilo-a-zvazuje-comeback

Že by ? :)
Reagovat
FulnekUltras
zřejmě na vlně... Ať to vydrží co nejdéle.
Reagovat
EllNino
Na to, jak se v 1. kola trápil s Carol Zhao, to zvládla bravurně ... je to velmi nebezpěčná hráčka, zvlášť v halových podmínkách :)

Timeu zlomily ty nevyužité BPs na 2:0 ve 2. setu, pak už byla horší ... 3. set hodně slabý z její strany ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist