Varšava Dulgheruové sedí, Rumunka tam vyhrála už devět zápasů

21. 5. 2010, 16:19
Aktuality 1
WTA VARŠAVA - Devět zápasů odehrála Alexandra Dulgheruová na varšavské antuce a dosud ji nikdo nedokázal porazit. Dnes si dvacetiletá Rumunka poradila i s třetí nasazenou Na Li a v sobotu si zahraje o druhý titul s další Číňankou Jie Zheng.
Alexandra Dulgheruová

Číňanka Na Li s přechodem na antuku ukončila sérii čtyř porážek v řadě a na posledních třech turnajích postoupila do čtvrtfinále. Ve Varšavě se dostala ještě o kolo dál, dokonce bez ztráty jediného setu, v boji o finále ji však zastavila obhájkyně titulu Alexandra Dulgheruová.

Dvacetiletá Rumunka loni v polské metropoli senzačně triumfovala. Přitom do té chvíle na okruhu WTA neodehrála jediný zápas a neporazila žádnou hráčku z elitní světové stovky. Na další úspěch si ale musela rok počkat: nejprve si před měsícem zahrála semifinále v Barceloně a nyní zopakovala finále ve Varšavě. 

Semifinálový souboj s třetí nasazenou Na Li rozehrála lépe a jako první soupeřce na turnaji sebrala set. Navíc se ve druhém ujala vedení 2-0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by Číňanka ještě chtěla s výsledkem něco udělat. Jenže se jí povedlo několik riskantních úderů, začala být jistá na servisu a vynutila si rozhodující dějství. 

To už mnohem více připomínalo ženský tenis: každý druhý game vyhrála hráčka na returnu a když o jeden brejk navíc přidala Rumunka, vyhrála ve Varšavě i deváté utkání a udržela si místní neporazitelnost. K té jí dnes pomohla za hranicí rizika hrajícíí sokyně.

Dulgheruová zabránila druhému čistě čínskému finále v historii, neboť druhou finalistkou se stala Jie Zheng. Ta před odletem do Polska prohrála čtyři duely po sobě, v generálce na Roland Garros ale porazila i Maďarku Gretu Arnovou a po čtyřech letech si zahraje finále. Usilovat bude o celkově třetí titul.

- WTA PREMIER VARŠAVA (Polsko, antuka, 600.000 dolarů) -
páteční výsledky (21. 05. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Dulgheruová (Rum.) - Na Li (3-Čína) 6-4 3-6 6-4
Jie Zheng (5-Čína) - Arnová (Maď.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
tutovka dne,koukal jsem na dulgeru,ta cinanku roznese dnes----
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist