Ve finále v Hamburku proti sobě nastoupí Mathieu s Davyděnkem

25. 7. 2009, 20:54
Aktuality 4
Turnaj v Německu již má své finalisty. Paul-Henri Mathieu porazil v odpoledním semifinále Pabla Cuevase 4:6 6:3 7:5 a v podvečer si vítězstvím 7:5 7:6 nad Španělem Ferrerem zajistil finálovou účast Nikolay Davyděnko.
Nikolay Davyděnko

Mathieu své semifinále nezačal dobře. V prvním setu rozhodl jediný brejk, který si na své konto připsal Cuevas. Soupeř své dva brejkboly nevyužil a tím první set ztratil. V setu druhém byl ale ve využívání brejkbolů Mathieu stoprocentní a tak rozhodl až třetí set. V tom Mathieu soupeři nabídl hned sedm brejkbolů, ten však své šance využil jen dvakrát. Naopak Mathieu byl opět stoprocentní, využil všechny tři a může se tak těšit na finále.

Zajímavou podívanou připravili v podvečerním duelu Davyděnko s Ferrerem. První set byl jako na houpačce. Ferrer v úvodu prohrával 0:40, ale nakonec první gem získal. Brzy získal i soupeřovo podání a vedl již 5:2. Pak však přišel velký obrat, Davyděnko získal pět gemů v řadě a v prvním setu zvítězil. V setu druhém si hráči vzájemně vzali dvakrát servis a na řadu přišel tiebreak. V něm získal Ferrer pouze dva míče a v Hamburku skončil.

Paul-Henri Mathieu a Nikolay Davyděnko se doposud utkali šestkrát, přičemž si výhru oba tenisté připsali na své konto třikrát. Kdo se v pomyslné tabulce vzájemných soubojů dostane před soupeře, rozhodne zítřejší finále.

- ATP 500 HAMBURK (Německo, antuka, 1.115.000 eur) -
páteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (2-Rus.) - Ferrer (6-Šp.) 7:5, 7:6 (7:2)
Mathieu (13-Fr.) - Cuevas (Urug.) 4:6, 6:3, 7:5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
David si to podělal sám. Měl by víc riskovat, pořád jen stupidně vrací a dostává se pod tlak. Asi by to už chtělo výměnu trenéra. S takovým obranářským tenisem se už do desítky v životě nepodívá.
Reagovat
smazaný uživatel
to si este nevidel hrat asi Monaco...to ferrer bol este o dost odvaznejsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenkov super nebol Ferero ale David Ferrer :D
Reagovat
smazaný uživatel
opraveno, díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist