Ve Španělsku zatkla policie 28 tenistů kvůli ovlivňování výsledků

10. 1. 2019, 13:54
Aktuality 9
Španělská policie vyšetřuje 28 profesionálních tenistů v souvislosti s ovlivňováním výsledků zápasů. Kauza se týká celkem 83 osob, patnáct jich skončilo ve vazbě. Informovaly o tom dnes Europol a španělská civilní garda. Za podvody podle nich stál organizovaný gang z Arménie, jehož vedoucí představitelé byli zatčeni.

Policie provedla jedenáct domovních prohlídek a zabavila při nich 167.000 eur v hotovosti, střelnou zbraň, více než 50 elektronických zařízení, kreditní karty, pět luxusních vozidel a dokumenty související s případem. Rovněž nařídila zmrazit 42 bankovních účtů.

Manipulace s výsledky se mají týkat turnajů nižších kategorií Challenger a Futures a podezřelých bylo minimálně 97 zápasů. Identita zatčených tenistů nebyla zveřejněna, jeden z nich se však údajně zúčastnil posledního US Open.

"Bylo prokázáno, že skupina operovala od února 2017 a vyneslo jí to miliony eur," uvedla v prohlášení španělská civilní garda, jež zásah provedla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
spaniel
Zeme podvodniku :)
Reagovat
d@ve
A ty, Španieli s nimi nemáš nic společného? :))
Reagovat
jirkaS
:-D
Reagovat
spaniel
Já jsem s malým s ;)
Reagovat
smazaný uživatel
O to vacsi respekt si zasluzi Rafael Nadal, ze aj v takomto náročnom zivotnom prostredí dokáze reprezentovat tenis v tom najlepšom, najcistejsom svetle. Je to správny chlap!
Reagovat
spaniel
On je jejich král...ale musí postupně, odspodu. Vždy chytí nejdřív malé ryby.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas len ryby, malé ryby...samý rybár tu je
Reagovat
spaniel
Ironie je, ze Rafa ma dve hobby, golf a rybareni :)
Reagovat
Pedronegro
nějak jste nepostřehli, že šlo o arménský gang, což Španěly samozřejmě neomlouvá, že tam ty šmejdy nechali vůbec být ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist