Ve Vídni stále nepokořen. Murray na třetí pokus zdolal Hurkacze a má první letošní skalp hráče Top 10

25. 10. 2021, 21:45
Aktuality 26
ATP VÍDEŇ - Andy Murray vyhrál i svůj celkově 9. zápas na halovém turnaji ATP 500 ve Vídni. Do letošního ročníku britský šampion z let 2014 a 2016 vstoupil výhrou 6-4 6-7 6-3 nad světovou desítkou Polákem Hubertem Hurkaczem, kterému oplatil letošní porážky ze Cincinnati a Mét a teprve podruhé od května 2017 zaznamenal skalp hráče Top 10.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray na halovém podniku ve Vídni ještě nikdy neprohrál a vítězně odstartoval i svou třetí účast. Britský šampion z let 2014 a 2016 na úvod zdolal po 2 hodinách a 40 minutách boje pátého nasazeného Huberta Hurkacze a v rakouské metropoli vyhrál i své deváté vystoupení. 

34letý Brit v tie-breaku druhého setu nevyužil mečbol a na úvod třetí sady poprvé ztratil podání. Nakonec ale i díky odvrácení 9 z 10 brejkbolů zvítězil 6-4 6-7 6-3 a o deset let mladšímu Polákovi oplatil letošní porážky ze Cincinnati a z Mét, kde neuhrál ani set. 

Hráče Top 10 Murray porazil po sérii pěti nezdarů a poprvé od loňského srpna, kdy v Cincinnati zdolal Alexandera Zvereva. Tehdy našel recept na člena elitní desítky dokonce po více než třech letech.

"Vyhrál jsem fyzicky náročný zápas proti velmi silnému soupeři. I když jsem teď unavený, tak taková výhra mi dodá sebedůvěru," komentoval Murray.



O postup do čtvrtfinále si bývalý první hráč světa Murray zahraje s osmnáctiletým Carlosem Alcarazem, kterého na začátku října v Indian Wells porazil po obratu z 0-1 na sety. Španělský teenager v Rakousku začal cennou výhrou nad Britem Danem Evansem.

"Myslím, že jsem předvedl solidní výkon. Oba jsme hráli dobře, ale mě se podařilo získat důležité body. To byl dnešní klíč k úspěchu," komentoval Alcaraz.



Roli favorita potvrdil třetí nasazený Matteo Berrettini. Italský tenista porazil 7-6 6-3 Australana Alexeie Popyrina a může se chystat na souboj s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim (h2h 3-2).

Alex de Minaur v prvním kole porazil 6-3 7-6 jihoafrického šampiona z roku 2018 Kevina Andersona. Ve druhém kole 22letý Australan vyzve nasazenou dvojku Alexandera Zvereva, nebo Filipa Krajinoviče.

Nejvýše nasazeným je Řek Stefanos Tsitsipas, kterého ve středu čeká Bulhar Grigor Dimitrov.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.974.000 eur
pondělní výsledky (25. 10. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berrettini (3-It.) - Popyrin (Austr.) 7-6(3) 6-3
Murray (Brit.) - Hurkacz (5-Pol.) 6-4 6-7(6) 6-3
Basilašvili (Gruz.) - Carreňo (Šp.) 7-5 4-6 6-3
Alcaraz (Šp.) - Evans (Brit.) 6-4 6-3
De Minaur (Austr.) - Anderson (JAR) 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
aneb ohňostroj promarněných příležitostísmile
Nejdřív tlačím Lloyda proti Casperovi - drží se ve hře i ve statistikách a pak udělá 3UE z 11 na servisu za stavu 5:6??? O setu, který nechal zbytečně dojít do TB nemluvěsmile Zatím prostě nemá na vítězství proti výše postaveným hráčům hlavu. Je 31. a před ním už jsou samí velmi kvalitní tenisté.

Deja vu - Griša - nevím, snad mě kluci trénují nervy bo co. Griša první set skvěle, měl chvílemi i lehce navrch nebo se tak se Stefanem střídali. Pak přijde TB, Griša hraje ještě líp než do té doby, má 6:3 při 1 svém servisu a prohraje ho 6:8??? WTF Druhý set ne nepodobný prvnímu.
Statistiky? W/UE 29/14 vs 23/13!!!smile

Ach ty má mysli, ach ty má hlavo, netěkej vlevo či vpravo...

Tak si kluci můžete v hale zazpívat duet:
https://www.youtube.com/watch?v=1Zw3KF_Pf0o
Reagovat
Pe3k
Ten tiebreak Grigor prohrál teda parádně. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hrůza mače, ale jinak úroveň vysoká i pěkné winnery. Lloyd by měl zapracovat na pestrosti hry. Hrát takhle šachy, prohrával by zápas co zápas v pěti tazích.
Griša když zamaká, má šanci vyhrát příští rok nějaký turnaj.
Reagovat
Patik
Andy hrá dobre..neviem snažím sa prísť nato čo tomu chýba..pretože tie údery majú oči..majú dĺžku razanciu akú mali kedysi..výmeny majú rozum lieta to umne..pohybuje sa dobre..hru si vie prečítať..hrá si svoju muziku má to rytmus a aj tak sa stále trápi proti béčkovým hráčom..kedysi by to stačilo..
Reagovat
FulnekUltras
ten pohyb, jeho spolehlivost a výdrž už nikdy nebudou stoprocentní
Reagovat
Tomas_Smid_fan
špička by mu ale za ty výkony měla uspořádat nějakou párty, zasloužil by si uznánísmilesmile
Reagovat
Patik
ten pohyb má ale stále dobrý..zase už nemá 25 rokov..aj napriek tomu s Hurkáčom dobiehal ťažké lopty..navyše vie skvele čítať hru takže ten pohyb si tým vie vykompenzovať..skôr by som povedal že zaspal herne niekde v roku 2016..ten tenis ktorý občas platil na Djokoviča už nestačí na dnešných hráčov..hráči majú úplne iné mechaniky..hrajú vyspelejší tenis..Murray skrátka prišiel do modernej vojny so svojím starým revolverom.
Reagovat
sojka1
me by zajimalo, co myslis pod pojmem vyspelejsi tenis... ja te nijak nezkousim ani nerejpu, proste me zajima ta jejich vyspelost, konkretne. Posledni dobou sleduju spis holky, takze jakmile prepnu na ty mlade kluky, uvedomim si okamzite jejich vetsi rychlost, silu a tim padem snadnejsi hru hned po dopadu a vetsi schopnost kontrolovat mic, ale prijdou mi vetsinou "stejni" (ber s rezervou) a herni tvorivosti, natoz vyspelosti vidim tedy jako safranu, ale jsou nabuseni, to ano a hraji a hraji a hraji... :-)
Reagovat
Patik
je to aj tým že sú mladí a majú kopec síl a energie..ale je rok 2021 a hráči trénujú podľa mňa s modernejšími metódami ako trebárs v roku 16 17..nevypilujú techniku úderu roky rokúce..majú dostupnejšie informácie a možnosti aby sa zdokonalili oveľa skôr..učia sa využívať energiu efektívnejšie..všade je nejaký pokrok tenis nestojí na mieste a Andy tu dlho nebol a podľa mňa sa nevie dobre adaptovať jelikož je to už starý pes ktorý používa svoje staré zaužívané metódy ktoré mu vyhovujú a vyhovujú jeho telu.
Reagovat
sojka1
nezlob se na me, ale ctu jen hezka slovicka, souhlas veliky, ze jsou mladi, energicti, rychli, mrstni, neopotrebovani, sama jsem to nazvala nabuseni, ale kdyby byli vyspeli, nemohla by tak dlouho kralovat B3 (B4), nemohlo by ani soucasne jednicce byt 34, nemohlo by v prvni tricitce zebriku byt vic nez tretina hracu na prahu, tesne za nebo i dokonce hluboko za 30. rokem, ten vyspely tenis a ty vyspele metody by je prece prejely... ;-)
Reagovat
Patik
Veď tak to aj je ale my sa bavíme o tenise a hre .. Podľa mňa velky problém je to však v hlavách.. Pretože ci Sinner či trebárs Shapovalov alebo ja neviem hocikto mladý.. tenis nato majú a častokrát aj ničia starých pánov alebo ich aj porazia ale nedávajú to v hlavách..aj keď psychológia v športe pokročilá taktiež ale potrebujú skúsenosti z big pointov a z ťažkých situácii ktoré si nezažili . Aj keď sa ako hráč herne vybuduje a vyformuje ovela skôr tenis je 50 percent o hlave..tam sa držia big3 z toho ťažia.
Reagovat
sojka1
a jsme ve shode :-)) dobre, ja se tedy vysvetlim - slo mi o vyspelost do dusledku, komplexne, sledovala jsem jen myslenku, ze vyspet musi i hrac, ze ten "vyspely tenis" (technika hry) proste nestaci a on taky hned nevyhrava a pokud ano, dost vrtkave, protoze skutecny vitez je zprvu fakt jen to mladi. To je cele. Jinak sama se temer cely svuj zivot pohybuju po kurtu, prosla jsem jako dite i jednou starou znamou (no, ja to prece jen napisu, legendarni) :-))) prazskou tenisovou skolickou. Neni to zadna zasluha, ale malo kdo uz dneska z vlastni zkusenosti vi, jak staticke byly nase zacatky a jak ziva a dynamicka vyuka muze pri dobrem vedeni byt uz v babytenisu... zacinala jsem drevenou raketou, trener mel vsechno jen v hlave a v notysku a nikdy mu nezazvonil mobil :-)) opravdu mi neni treba pripominat, ze tenis technicky i metodicky pokrocil a pokracuje, o tom muj prispevek ani pochyby nebyly....
Reagovat
Bob
Wow. Porazil hráče TOP 10. Gratulace...
Reagovat
Mayo
Toto nejsi ty smile
Reagovat
Pe3k
Chmůra hrál dobře a překvapilo mě, že se z vítězství moc neradoval přitom na vítězství proti hráči top 10 čekal dlouuuho.
Reagovat
Patik
To je pokora venovaná Hurkymu ktorý ho porazil v ich poslednom zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší tenista světa Novak Djokovič zrušil účast na Australian open.
Důvodem je povinnost očkování.
Stejně tak učinilo i dalších 5 tenistů z top ten. pravda nebo lež?
Reagovat
Pe3k
Kec, fake news, dezinformace.
Ty si fulnekem a fandinou placený troll. smile
Reagovat
ladinec
Nejlepší tenista světa Novak Djokovič zrušil účast na Australian open.
Důvodem je povinnost očkování.
Stejně tak učinilo i dalších 5 tenistů z top ten. pravda nebo lež?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
poklona, kdo by to ještě před několika měsíci řekl. Byli tu i tací, co mu radili, ať se neztrapňuje a jde do důchodusmile
Poklona ovšem neplatí pro Zdendu, který vyhučel s rising star Runem. Zápas jsem neviděl, takže toho z výsledku moc nevyvodím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ojoj, Rafa vypadne na 99.9% z top 10 po 6000 dńoch nepretržite. Jeden z nižšie postavených hráčov by musel vypadnúť na všetkých turnajoch do konca roka vypadnúť vždy v 1. kole, aby sa nedostal do TOP 10.

8.Rafael Nadal 2985
9. Hubert Hurkacz 2,955
10. Jannik Sinner 2,845
11. Cameron Norrie 2,840
Reagovat
turista
Někdy to musí skončit. Na těch jeho 6000 dnů v TOP 10 nedosáhne ani Novak Djokovič.
Reagovat
turista
Ta nepřekonatelnost je v tom, že Nadal má 840 týdnů v první desítce nepřetržitě.
Reagovat
Ereinion
dost slušný, Murray hraje momentálně tenis na úrovni min. TOP 20...na AO může být hodně nepříjemný soupeř do úvodních kol pro úplně všechny...
Reagovat
Mayo
Okrem Novaka Djokoviča
Reagovat
FulnekUltras
smraďoch jede
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist