Ve Wroclawi vyhrál nenasazený Vliegen

3. 2. 2008, 22:47
Aktuality 0
Belgický tenista Kristof Vliegen se stal vítězem challengeru v polské Wroclawi. Turnaj dotovaný částkou 106.500 Eur vyhrál jako nenasazený hráč. Ve finále si poradil s turnajovou šestkou, Rakušanem Jürgenem Melzerem. Ten neuspěl ani ve finále čtyřhry.
Kristof Vliegen vyhrál čtvrtý challenger kariéry
Jak Vliegen, tak Melzer se budou zítra hlásit v daviscupovém týmu. Rakouského tenistu čeká souboj proti obhájcům titulu z USA. Belgičan se přesune jen přes kousek za hranice. Do Česka, konkrétně do Ostravy.

Kristof Vliegen dnešním úspěchem získal čtvrtý challengerový titul. Na wroclavském vítězném tažení ztratil celkem dva sety. Ovšem až ve finále ztratil své první podání!

93. hráče žebříčku, Kristofa Vliegena, drželo po dobu celého turnaje výborné podání. Nejinak tomu bylo ve finále. V prvním setu dobře servíroval a vyčkával na chyby soupeře. Ty přišly v pátém gamu, kdy Vliegen prolomil Melzerův servis. Zbytek setu už dotáhl na výhru 6-4. V druhé sadě rakouský tenista bojoval, a zápas prožíval dost emotivně. Diskutoval s rozhodčím a dostal napomenutí za nesportovní chování. Přesto ho to nerozhodilo a Melzer prolomil poprvé Vliegenovo podání (Belgičan na turnaji dosud žádné neztratil). Melzer vyhrál 6-3 a srovnal stav na 1-1. To ale sympatického Vliegena nevykolejilo z rovnováhy a před 2000 diváky vyhrál finále challengeru ve Wroclawi.

Lukáš Rosol vyhrál titul v deblu
Dvaadvacetiletý český tenista Lukáš Rosol získal svůj první úspěch kariéry, když vyhrál ve čtyřhře kvalitně obsazený challenger ve Wroclawi. Po boku amerického tenisty Jamese Cerretaniho neprohrál s páry Kunitsyn/Quereshi, de Voest/Reynolds, Bolelli/Garcia-Lopez a ve finále porazili i rakouské daviscupové reprezentanty Eschauera s Melzerem. Jürgen Melzer tak neuspěl ani v jednom wroclawském finále.

Wroclaw - finálové výsledky:

Dvouhra:
Vliegen (Bel) - Melzer (Rak) 6-4 3-6 6-3

Čtyřhra:
Cerretani/Rosol (USA/ČR) - Eschauer/Melzer (Rak) 6-7 (7-9) 6-3 10-7

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist