Vekičová se v Courmayeuru po více než dvou letech dostala do semifinále

29. 10. 2021, 15:43
Aktuality 4
WTA COURMAYEUR - Donna Vekičová v Courmayeuru bez ztráty setu zvládla i třetí souboj s čínskou soupeřkou. Bývalá světová devatenáctka ve čtvrtfinále přehrála dvakrát 6-4 Xinyu Wang a poprvé od předloňského srpna postoupila do semifinále. O první finále od června 2019 se utká s domácí Jasmine Paoliniovou, která vyřadila nasazenou jedničku Dajanu Jastremskou.
Donna Vekičová

Donna Vekičová po Australian Open kvůli zranění kolene a následné operaci skoro čtyři měsíce nehrála. Po zdravotní pauze se jí nedaří, dokonce poprvé od roku 2016 opustila elitní stovku žebříčku WTA.

Díky postupu do svého prvního semifinále od předloňského srpna by si však měla pozici v nejlepší stovce světového pořadí upevnit. Pětadvacetiletá Chorvatka v italské hale čelila pouze čínským soupeřkám a ani jedné nepovolila set. Bývalá světová devatenáctka postupně vyřadila Qinwen Zheng, Saisai Zheng a Xinyu Wang.

Wang v obou setech v úvodním gamu sebrala podání. Zatímco v prvním setu si náskok udržela, ve druhém brejk nepotvrdila. Ve třech utkáních dohromady ztratila jen dvakrát servis, jedno zaváhání si připsala také v předchozím utkání se Saisai Zheng. Úvodní protivnici naopak nedovolila ani brejkbol.

Vekičovou nyní čeká útok na deváté kariérní finále, první od června 2019. V cestě jí bude stát domácí Jasmine Paoliniová (h2h 0-1), jež porazila 6-4 7-6 nejvýše nasazenou Ukrajinku Dajanu Jastremskou a měsíc a půl po premiérovém triumfu na okruhu WTA postoupila podruhé v kariéře do semifinále.

Ljudmila Samsonovová za necelou hodinu smetla 6-1 6-2 krajanku Annu Kalinskou a zvládla i své čtvrté čtvrtfinále na turnajích WTA.

O druhé kariérní finále bude 22letá Ruska usilovat proti Claře Tausonové. 18letá Dánka vyřadila sedm zápasů neporaženou Američanku Ann Liovou, která minulý týden na Tenerife slavila první triumf na okruhu WTA.

• WTA 250 COURMAYEUR •
Itálie, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
páteční výsledky (29. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Paoliniová (7-It.) - Jastremská (1-Ukr.) 6-4 7-6(4)
Samsonovová (3-Rus.) - Kalinská (Rus.) 6-1 6-2
Tausonová (5-Dán.) - Liová (9-USA) 3-6 6-4 6-2
Vekičová (Chorv.) - Xinyu Wang (Čína) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
Nenela
Podivna fotka, vunec na ni Donnu nepoznavam
Reagovat
smazaný uživatel
smile já taky váhal.
Reagovat
Mac
videl jsem zapas v tv, strasne zestarla a i jeste vic ztloustla...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist