Verdasco míří za šestým titulem, v Umagu si zahraje o semifinále

13. 7. 2012, 10:53
Aktuality 2
Před čtyřmi lety získal v Umagu jeden ze svých pěti dosavadních titulů a včera udělal Fernando Verdasco v chorvatském městě další krok k tomu, aby svou sbírku rozšířil. Španěl si včera ve třech setech poradil s Lotyšem Gulbisem a postoupil do čtvrtfinále.
Fernando Verdasco

Nejvýše nasazený hráč turnaje v Umagu Fernando Verdasco dokázal dostat Ernestse Gulbise z Lotyšska pod tlak hned od prvním minut. Gulbis už v úvodní hře musel při svém podání odvrátit osm brejkbolů, aby ji po téměř čtvrthodině získal. To se mu ještě povedlo, ale hned další servis ztratil; při Verdascově podání uhrál v úvodním gamu pouhé dvě výměny a set prohrál poměrem 2-6.

Gulbis, který na okruhu ATP vyhrál dva zápasy v řadě naposledy v únoru, se v následující sadě zlepšil na podání a konečně také potrápil favorizovaného soupeře na příjmu. Díky dvěma brejkům si Lotyš vynutil třetí set, ale ten už opět patřil Verdaskovi, který po více než dvou hodinách zvítězil 6-2 3-6 a 6-1.

"Byl to těžký zápas. Je to soupeř, který má tvrdé údery, nehraje se s ním snadno. Doufám, že mě čeká další dobrý týden, jako v roce 2008," řekl po utkání Španěl. Toho ve čtvrtfinále čeká papírově snadný soupeř - ruská divoká karta Andrej Kuzněcov.

O poznání snadněji prošel do dalšího kola loňský vítěz a třetí hráč turnajového pavouka Alexandr Dolgopolov. Ukrajinský tenista neztratil v duelu s Fabiem Fogninim ani jednou servis a za hodinu a čtvrt se radoval z vítězství 6-2 6-4. Překvapení nepřipustil ani pátý nasazený Carlos Berlocq, který v duelu dvou Argentinců udolal Marka Trungellitiho za více než tři hodiny 7-6 4-6 a 6-1.

Výsledky - Umag (antuka, dotace 358.425 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Verdasco (1-Šp.) - Gulbis (Lot.) 6:2, 3:6, 6:1, Dolgopolov (3-Ukr.) - Fognini (It.) 6:2, 6:4, Berlocq (5-Arg.) - Trungelliti (Arg.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:1, Kuzněcov (Rus.) - Pavič (Chorv.) 7:6 (7:0), 6:1.

Komentáře

2
Přidat komentář
Stan_Borowitz
ale kde jsou ty nahaté fotky Daniely Hantuchové?
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že Verdasco ten titul vyhraje. Už dlouho čeká na nějáký vítězný turnaj. Moc bych mu to přál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist