Verdasco otočil zápas s Dolgopolovem a zahraje si o první letošní čtvrtfinále

18. 6. 2013, 10:01
Aktuality 2
ATP EASTBOURNE - Fernando Verdasco po pomalém rozjezdu první letošní zápas na trávě zvládl. Španělský tenista v Eastbourne vyřadil nasazeného Ukrajince Dolgopolova a s krajnem Ramosem si zahraje o první letošní čtvrtfinále.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco první letošní zápas na trávě dobře neodstartoval. S šestým nasazeným Alexanderem Dolgopolovem v úvodní sadě prohrával už 0-5 a čelil setbolu. Po odvrácení hrozby 'kanára' už však po svém servisu ztratil pouhých 5 fiftýnů, v závěru vyhrál 16 z 20 výměn a v rychlém třísetovém duelu zvítězil za 76 minut 1-6 6-3 6-2.

Finalista z roku 2008, kdy se hrálo ještě v Nottinghamu, čeká už více než tři roky na titul a tři čtvrtě roku si nezahrál ve čtvrtfinále. V Eastbourne se o něj devětadvacetiletý Španěl utká s krajanem Albertem Ramosem, který porazil hladce 6-2 6-4 Američana Jamese Blakea a v 25 letech si připsal první výhru na trávě.

Premiérové výhry na okruhu ATP se ve svém teprve druhém zápase dočkal osmnáctiletý Brit Kyle Edmund. Vítěz letošní juniorky Roland Garros porazil dvakrát 6-4 Francouze Kennyho De Scheepera, když po servisu prohrál pouze devět míčků. O čtvrtfinále se utká s druhým nasazeným Francouzem Gillesem Simonem.

Do druhého kola se už dostal také předloňský šampion Andreas Seppi. Sedmý nasazený Ital otočil utkání s Guillaumem Rufinem z Francie, kterého zdolal 3-6 6-3 6-4. Otočit utkání se podařilo i dalšímu nasazenému Italovi Fabiu Fogninimu, jenž loni vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Andym Roddickem. Fognini letos začal výhrou nad Slovincem Gregou Žemljou.

Ve čtyřhře se poprvé od Australian Open vedle sebe na kurtu objevili Radek Štěpánek a čerstvý čtyřicátník Leander Paes a v Eastbourne oslavili vítězný návrat. Česko-indická dvojice zdolala 5-7 7-6 10-6 Chorvata Ivana Dodiga s Brazilcem Marcelem Melem, kterým oplatila porážky z loňského Wimbledonu a Cincinnati.

- ATP 250 EASTBOURNE -
(Velká Británie, tráva, 468.460 eur)
pondělní výsledky (17. 06. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Verdasco (Šp.) - Dolgopolov (6-Ukr.) 1-6 6-3 6-2
Seppi (7-It.) - Rufin (Fr.) 3-6 6-3 6-4
Fognini (8-It.) - Žemlja (Slovin.) 6-7(6) 6-2 6-4
Harrison (USA) - Mathieu (Fr.) 6-4 2-6 7-6(4)
Edmund (Brit.) - De Schepper (Fr.) 6-4 6-4
Ramos (Šp.) - Blake (USA) 6-2 6-4

Čtyřhra - 1. kolo: Paes/Štěpánek (3-Indie/ČR) - Dodig/Melo (Chorv./Braz.) 5-7 7-6(5) 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
carolyn
Nando další MT???
Reagovat
smazaný uživatel
Už se konečně rozjed Nando
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist