Verdasco si po roce a půl zahraje finále, v Bastadu vyzve Berlocqa

13. 7. 2013, 17:43
Aktuality 14
Fernando Verdasco v semifinále v Bastadu porazil 7-6 5-7 7-5 Grigora Dimitrova a poprvé od února loňského roku si zahraje ve finále. Jeho soupeřem bude Carlos Berlocq z Argentiny, který porazil přemožitele Berdycha Thiema De Bakkera 7-5 6-3.
Fernando Verdasco

V hektickém úvodu prvního setu semifinálového duelu mezi Grigorem Dimitrovem a Fernandem Verdaskem bylo k vidění několik brejkbolů na obou stranách. Oba soupeři si vzájemně jednou prorazili servis a od stavu 2-2 se už k brejkbolu ani jeden ze semifinalistů nedostal. Zkrácená hra se nepovedla Dimitrovovi, který po svém podání získal jen jednu výměnu z pěti a prohrál 3-7.

Dimitrov svoji hru zlepšil ve druhé sadě, zvítězil 7-5 a vynutil si rozhodující set. V něm se do vedení 4-1 dostal Verdasko, ale výhodu jednoho brejku ztratil. Za stavu 6-5 se ale Španěl dostal na returnu k mečbolu, důležitý moment zvládl a utkání tak získal na svou stranu.

O šestý titul si Verdasco v Bastadu zahraje s Carlosem Berlocqem, který v semifinále porazil Thiema De Bakkera 7-5 6-3. Argentinec bude usilovat o premiérový titul na okruhu ATP, připsanou má pouze jednu finálovou účast z roku 2010 ve Viňa del Mar, kde ve finále prohrál s krajanem Mónakem.

Přemožitel Berdycha byl v prvním setu dvakrát ve vedení o brejk, ale v závěru sady o své podání dvakrát přišel a prohrál tak 5-7.

I ve druhé sadě měl zprvu navrch Thiemo De Bakker. Po brejku na 3-2 už ale Holanďan nepředvedl nic a Argentinec Berlocq čtyřmi vyhranými gamy v řadě získal na svou stranu i druhou sadu.

- ATP 250 BASTAD -
(Švédsko, antuka, 491.370 eur)
sobotní výsledky (13. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Verdasco (8-Šp.) - Dimitrov (5-Bul.) 7-6 (7-3) 5-7 7-5
Berlocq (Arg.) - De Bakker (Niz.) 7-5 6-3

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
Hamburg je i letos velice dobře obsazenej. Objeví se tam spousta zajímavejch hráčů v čele s Federerem a Haasem. Federer se už ve třetím kole může střetnout s Gulbisem což by moh bejt mimořádně zajímavej zápas ... :)
Z našich se v Hamburgu objeví Rosol a z kvalifikace by moh postoupit ještě Honza Hájek. Oba tam ale budou nejspíš jen do počtu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se divím, že všichni pořád věříte tomu Gulbovi, že je něčeho schopný. Podle mě je to jeden z nejpřeceňovanějších hráčů na okruhu. Jestli se vůbec Gulba dostane do třetího kola, Roger si s ním vytře podlahu, pardon antuku.
Reagovat
Nola
ja ti neviem, kto je viac preceňovaný či Gulba, alebo babyFed, ten prvý zaujíma fanúšikov kvôli neviazanému životnému štýlu, ten druhý kvôli zaujímavej priateľke - viď. reakcie dole, Gulba má na konte 3 tituly, skalpy hráčov TOP 10, vrátane Fedexa a Djokera, babyFed mám na konte 0 titulov a skalp NO1, tak si vyber, obaja by sa istotne uplatnili v Hollywoode :D prepáč gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, proto píšu jeden z nepřeceňovanějších, tím dalším je samozřejmě Dimitrov. Oba mám rád a oba mě štvou. :)) Jinak s tím Gulbisem, na GS nikdy nepřekročil 3. kolo, to snad hovoří za vše a není se potřeba dále o něčem bavit.
Reagovat
tommr
já samozřejmě taky nevěřím, že Gulbis někdy vyhraje GS nebo bude světová jednička. Občas potrápit nějakýho favorita ale schopnej je. A protože je Federer momentálně trochu v útlumu jsem docela zvědavej jak si s Gulbisem poradí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas mojich dvoch obľúbencov. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak viděl jsem jen 1. set, ale Grigor předvedl asi nejlepší výkon z tich zápasu co jsem viděl.. Prohrát 5:7 ve 3. setu zamrzí.. Ale obhájil SF, takže může být spokojený! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Možná se budete divit, ale díval jsem se. :D Ve 3. setu jsem to už tedy střídal se zápasem Halep - Cadantu v Budapešti... No, pro Grigora je škoda tie-breaku 1. setu (tam bylo moc chyb) a posledního gemu 3. setu. Bylo vidět, že hráčům v Bastadu asi dělá problémy ten povrch. Hlavně Verdasco byl naštvaný na několik odskoků... Na druhou stranu, byly tam chyby, ale i hezké výměny.

No tak aspoň mají radost Magerka, gigin a další... Grigor nemusí být smutný, protože ho Maruška jistě ráda utěší. :)
Reagovat
J.M.
Myslím, že místo utěšování nebo dalšího pózování v novém sporťáku by mu prospělo, kdyby ho Maria zasvětila do světa profesionálního tenisu. Jako zkušená a bohatá profesionálka by mu mohla trochu pomoct aspoň co do zkušeností nebo možností k aspoň trochu důstojnému tréninku a kontaktu se správnými lidmi. Grigor se takhle s těmi nemastnými-neslanými prohrami bez turnajových výher bude plácat navždy, pokud neznačne opravdu profesionálně trénovat. Vždyť on ani nemá možnost trénovat na antukovém kurtu, když trénuje na antukové turnaje, a trénuje v hale. To je hrůza. A to už vůbec nemá cenu mluvit o týmech lidí, jaké mají špičkoví hráči... A pak ten laxní přístup k zápasům, kdy se Grigor tak fláká po kurtu bez energie, údery hraje na půl plynu, ale se spokojeným úsměvem, značícím, že ho další z nekonečné řady zbytečných výher nemůže rozhodit, hlavně že si šel na kurt pinknout, když je venku hezky...

Pokud na něm Marii opravdu záleží, měla by ho hlavně pořádně nakopnout. Tam, kam si nikdo jiný z jeho okolí netroufne. Aby se probudil, než bude pozdě.
Reagovat
J.M.
(Oprava: další z nekonečné řady zbytečných proher)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co, já ten mužský tenis až tak nežeru. Grigora sleduju právě proto, že je přítelem Mashy. :) Je fakt, že některé údery hraje možná až moc "na efekt"... Ale ten dnešní zápas byl ve všech setech dost vyrovnaný a mohlo to skončit klidně obráceně. Pak by zase fanoušci Verdasca mohli mluvit o zbytečné prohře...
Reagovat
smazaný uživatel
monty: Hele monty, taky nejsi jediný fanoušek Mashy, co začal sledovat Grigora co se dostalo na povrch, že spolu ty dva chodí.. Já ho taky od Madridu sleduji a co na twitteru "sleduji" fanoušky Mashy, tak se taky okamžitě "přeorganizovali" na Grigora, takže cajk :DD

J.M.: Ještě by mo Maria mohla pořádně returnovat.. Tak snad na to Grigor přijde sám, že v té akademii ztrácí čas..
Reagovat
J.M.
Nejsem si jistý, jestli na to přijde. Z předchozí akademie utekl spíš ze zoufalství (zřejmě kvůli Sereně), jinak tam byl roky spokojený, a i tady na tu švédskou si nestěžuje a to, že se tam v nuzných podmínkách nic nového neučí, v rozhovoru říká s naprostou samozřejmostí, není mu na tom nic divného.

A právě tady si říkám, že by mu Máša mohla pomoct nějakou radou. Snad má oči a vidí, ne? Přece ví, že špičkový hráč potřebuje něco mnohem víc než má a dělá Grigor. Pořádně makat, mít dobré zázemí, tým, kondiční přípravu. V tomto je Grigor pořád poloamatér. Samozřejmě je jasné, že každý má svoji kariéru a každý si má vydobýt to své sám a je blbé, aby Maria nějak svého přítele podporovala nebo snad sponzorovala, už kvůli chlapské hrdosti, která říká, že to má být naopak... Ale snad není nic tak špatného mu aspoň do začátku nějak pomoct k tomu pořádnému rozjezdu.

Protože já Grišu sleduji léta, a podle mě je to možná vůbec druhý nejtalentovanější hráč současnosti po Rogerovi. Je strašná škoda, že ten jeho masivní potenciál je kvůli amatérskému přístupu jak v přípravě, tak v zápasech pořád tak nevyužitý. A každý rok, který promarní, ho brzdí a nikdy to už úplně nedožene. Velká škoda, jeden z mála mladých hráčů, kteří ještě hrají atraktivní, osobitý, neuniformní tenis.
Reagovat
Fandina
Já bych si moc přála, kdyby Mária Grigorovi promluvila do duše, hlavně co se týká hry v rozhodujících fázích na konci setů. Je to opravdu škoda, on hraje dobře a dotahnout do vítězného konce je velká slabina. I dneska ten závěr třetího mohl vypadat úplně jinak. Jinak fandím Grigorovi dál, na jeho hru se krásně dívá a přeji, aby se posunoval dál. Je ještě mladý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist