Verdasco si zapomněl prodloužit výjimku pro léky a dostal dvouměsíční trest

30. 11. 2022, 15:12
Aktuality 3
Španělský tenista Fernando Verdasco dostal dvouměsíční distanc za porušení antidopingových pravidel. Devětatřicetiletý hráč pyká za to, že si zapomněl prodloužit výjimku na léky. Informovala o tom Mezinárodní jednotka pro bezúhonnost tenisu (ITIA).
Profily hráčů
Fernando Verdasco

Verdasco měl v únoru na challengeru v Riu de Janeiro pozitivní test na methylfenidát. Látka se mu do těla dostala z léků na hyperkinetickou poruchu, na něž měl dosud výjimku, ale zapomněl si ji prodloužit.

ITIA uznala, že vítěz sedmi turnajů ATP ve dvouhře neměl v úmyslu podvádět, proto mu místo dvouletého trestu zastavila činnost jen na dva měsíce. Verdascovi, který si okamžitě u Světové antidopingové agentury výjimku obnovil, skončí zákaz činnosti 8. ledna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Patik
jáj tí španieli len večné opletačky so zakázanými látkami..
Reagovat
smazaný uživatel
Redakcia premárnila skvelú prilezitost.

Titulok "Spanielsky lavák dostal dištanc za doping" by bol
epický :)

Fotka dáka ilustračná.
Reagovat
Krisboy
No jo, už není nejmladší, tak paměť už tuze neslouží smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist