Veselého nesrazil ani prohraný set, po obratu je už ve finále

13. 4. 2013, 13:38
Aktuality 27
CHALLENGER MERSIN - Jiří Veselý si na antukovém challengeru v tureckém Mersinu znovu vylepšil své dosavadní maximum. Devatenáctiletý český tenista, který až do tohoto týdne nebyl ani ve čtvrtfinále, dnes otočil duel s Němcem Bastianem Knittelem a postoupil již do finále. O titul se v neděli utká s dalším Němcem Simonem Greulem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý letos vyhrál tři ze čtyř turnajů Futures a nyní se už začíná prosazovat i na challengerech. Minulý měsíc v Sarajevu si připsal první skalp hráče Top 100 Slovince Kavčiče a tento týden v tureckém Mersinu po deklasování Uzbeka Dustova a zdolání Srba Lajoviče postoupil poprvé do čtvrtfinále. Své maximum ale během dalších dvou dnů překonal: poradil si i s Jualianem Reisterem, dnes otočil duel s Bastianem Knittelem a postoupil již do finále.

Devatenáctiletý rodák z Příbrami už v Turecku odehrál hladký zápas, jeden třísetový a naposledy díky otočení vývoje sady nenechal dojít utkání do třetího setu. Dnes se ocitl v nové situaci, neboť s o 10 let starším Němcem Knittelem prohrál první set a čekal ho výzva v podobě obratu. Veselý s tím však problém neměl, ukázal vůli bojovníka, do konce zápasu už prohrál jen tři hry a po necelých dvou hodinách zvítězil 3-6 6-2 6-1.

Svěřenec Jaroslava Navrátila a jeho syna Michala tak v Turecku porazil už třetího hráče Top 200, do které se sám v pondělí poprvé posune. 48 bodů za postup do finále ho posune někam ke 175. místu. Za případný titul může získat 80 bodů, které by umístění o ještě zhruba 10 příček vylepšili. Levou rukou hrající Veselý letos včetně turnajů Futures vyhrál už 23 z 25 zápasů.

Ve finále se talentovaný český tenista utká potřetí v řadě s protivníkem z Německa. V souboji o první challengerový titul vyzve šestého nasazeného Simona Gruela, který dnes zdolal 7-6 2-6 6-2 turnajovou sedmičku Francouze Stephana Roberta. Greul, který dnes slaví 32. narozeniny, je bývalým 55. hráčem světa a aktuálně mu patří 157. místo.

Bývalý vítěz juniorky Australian Open Veselý se po skončení turnaje v Mersinu přesune na challenger do Říma. Následně bude koncem dubna startovat na dalším challengeru v Ostravě, posléze by měl absolvovat kvalifikaci na podnik Masters 1000 v Římě, challenger v Neapoli a také kvalifikaci French Open.

- CHALLENGER MERSIN -
(Turecko, antuka, 42.500 dolarů)
sobotní výsledky (13. 04. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Veselý (ČR) - Knittel (Něm.) 3-6 6-2 6-1
Greul (6-Něm.) - Robert (7-Fr.) 7-6(2) 2-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Fandina
Moc se mi líbil výkon ve finále. Servis, rány přesvědčivé a pohodové. Radost se dívat. Jirka se posune na 163 místo na žebříčku o 41 míst. Tak Jirko moc se mi líbila tvá hra i schopnost vyhrát turnaj. Přeji další úsměchy a držím palce. Jen tak dál ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
oprava sorry překlep ... přeji další úspěchy, samozřejmě. Jirko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace!!! Krasne a ve stylu to zvladl dvou setech! A jak se vyvalel samou radosti v ty antuce na konci...:-))Ted jeste Kvita!
Reagovat
George_Renel
to byl nátěr!!! Velká gratulace za finále zvládnuté ve velkém stylu. Ať se daří i nadále. Dal si ´Jiřík hezký předčasný dárek k svátku :-))).
Reagovat
Karl
Gratulace k vítězství.
Reagovat
George_Renel
to snad chce vyhrát :-))).
Zatím hraje skoro be UE a soupeře docela drtí.
Reagovat
smazaný uživatel
To co Jirka predvadi je fantazie
Reagovat
vendulkabendulka
Nemohla jsem to dokoukat a odchazela jsem od kompu kdyz se mu moc nevedlo, o to sladsi je tohle vitezstvi. Hodne stesti ve finale a pojd, kluku usata!
Reagovat
nouma
Tak tady je upřímná gratulace bo já sem dnes nedoufal v nic natož v úspěch. Je vidět že Jirka prostě chce co nejrychleji do TOP 50 a já budu jen rád až to tam pořádně oživí. Zítra tipuji pro Jirku titul. Jirko gratulace a jen tak dál a nepřestávej vyhrávat
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nole zatím figuruje v hracím plánu MC a je v opačné polovině jako Rafa s Můrou. Je super, že se ten pinkálista (murray) nedostane do finále zadarmo. Berdych má taky velmi příznivý los (prakticky až do QF jediný vážný konkurent Seppi) no a v QF zase Gasquet. Jinak zajímavé bude 1. kolo mezi Gulbou a Isnerem, na to se snad i podívám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To s tím vážným konkurentem jsem teda opravdu hodně přehnal, pokud nebude Tomáše nic limitovat. :D Jinak Delpo už v QF s Nolem. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nedostane do finále zadarmo? Já abych řek pravdu, tak moc nevěřim ani tomu, že dojde do semi. Wawrinka a Tsonga nebo Almagro budou hodně težký.
Pokud bude Novak v pohodě není co řešit-stejné finále jako loni. Jestli ne tak asi Delpo-Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu sebevědomí pro svého favorita ne? Vzpomínám si na rok 2011 a tehdy Murray hrál v MC svůj nejlepší antukový turnaj v kariéře a hodně trápil Nadala v SF, pokud se nemýlím tak v MC byl 2x v SF a to se mu na jiném antukovém turnaji nepovedlo. Navíc jeho hra má potenciál ujmout se i na antuce.
Reagovat
rubens
Ještě místo pinkálista bych použil termín třeba král prohozu.
Reagovat
tommr
mě se ten Tomášův los moc nelíbí. Gasquet ve čtvrtfinále bude strašně těžkej soupeř, pokud by se přes něj dostal tak Djokovic nebo Del Potro v semifinále budou skoro určitě nad jeho síly ...
Ještě víc mě ale štvou soupeři pro druhý a třetí kolo - až na Fogniniho samý nezajímavý hráči a k tomu navíc Štěpánek ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to hrál dobře a pak ještě ten samý rok v Římě, kde podával na vítězství proti Djokovičovi. Ale minulý rok odehrál na antuce snad jeden povedený zápas (RG s Gasquetem). Chci jen říct, že jestli si bude s Wawrinkou pinkat jako loni na antuce s Berdychem nebo Raonicem, tak to nedopadne dobře. Doufám, že k tomu přistoupí jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy má sice taky výborné prohozy, ale titul Král prohozu patří Rafovi.
Reagovat
darek.vrana
Zatím mu ten přechod k dospělým jde parádně. Myslím, že je i cílevědomý, hraje inteligentně, dojde si pro body na síť, zahraje kraťas atd... Jen ten bekhend se mi moc nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Budoucí světová jednička :-))
Reagovat
Carloss
no paráda. vypadá to že tento rok bude hodně Veselý.
Reagovat
rubens
Koukal jsem na to, bohužel blbej stream, ale několik pěknejch prohozů po lajně vidět bylo. Tak snad si schroupne i dalšího...
Reagovat
smazaný uživatel
dáš sem nějaký odkaz na ten Stram, to nemůžu nikde najít, Díky
Reagovat
rubens
Bylo to samozřejmě live, o nějakým záznamu taky nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
jako to jo, ale kde jsi to sledoval, ať se na to můžu zátra kouknout :D
Reagovat
Karl
Mě se stream nesekal, vyzkoušejte http://www.e-tennis.tv/.
Reagovat
Karl
*oprava: mně
Reagovat
rubens
Jo, ten je dobrý. Nebo
http://www.streamhunter.eu/tennis-live-streaming-video.html
nebo
http://www.tennisform.com/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist