Veselého zastavila nemoc, vzdal zápas s Kuzněcovem

10. 4. 2014, 13:38
Aktuality 12
Jiří Veselý své první čtvrtfinále na okruhu ATP v Casablance nevybojoval. Český tenista se s marockým turnajem rozloučil v osmifinále, ve kterém kvůli nemoci skrečoval utkání s Rusem Kuzněcovem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý sice v Casablance bez vážnějších potíží zvládl svůj úvodní zápas, dnes ale v duelu s Andrejem Kuzněcovem držel se soupeřem krok jen v prvních pěti gamech. Po prohraném setu ještě sebral ruskému tenistovi servis, vzápětí však ztratil další tři hry a poté z utkání odstoupil.

"Již od příjezdu do Casablancy jsem se necítil zdravotně v pořádku. Dostal jsem rýmu, měl bolest v krku a teploty. Zápas s Mayerem tomu vůbec nepomohl, naopak v noci jsem toho moc nenaspal," popsal Veselý své problémy.

Přesto se snažil duel s Kuzněcovem odehrát. "Ale byl to spíš boj sám se sebou než se soupeřem. Moc mě mrzí, že jsem nebyl schopný dohrát, nechci ale nic riskovat," řekl Veselý.

Aktuálně 67. hráč světa doufá, že se dá rychle do pořádku, aby mohl od 21. dubna startovat na dalším antukovém podniku v Bukurešti. "Radši se teď vyležím a věřím, že tam budu stoprocentně připravený," uvedl Veselý.

Díky skreči českého tenisty si Kuzněcov téměř bez námahy zahraje počtvrté v kariéře na okruhu ATP o semifinále. Ruský hráč neměl na turnaji po porážce v kvalifikaci vůbec startovat; po odstoupení Gaela Monfilse ale dostal další šanci, a vzhledem k tomu, že Francouz byl druhým nasazeným hráčem, šel dokonce rovnou do osmifinále.

Poprvé od Australian Open se dnes na kurtech objevil Benoit Paire. Francouzský tenista, který více jak dva měsíce nehrál kvůli zranění kolena, si svůj návrat a první letošní zápas na antuce osladil třísetovým vítězstvím 6-4 5-7 6-4 nad španělským antukářem Albertem Montaňésem.

"Jsem moc šťastný, že jsem zpátky na kurtu," radoval se po vítězném comebacku 33. hráč světa, jenž vinou zranění neobhajoval finále v Montpelllier či titul na challengeru v Le Gosier. O první letošní semifinále se utká se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem.

"Čtvrtfinále proti Garcíovi-Lópezovi bude velmi těžký zápas, protože on je skvělým antukářem. Už jsem s ním několikrát hrál a vždy to bylo velmi vyrovnané," uvedl Francouz, který svého příštího soupeře porazil před dvěma lety na antuce v Bělehradu ve třech setech i letos v Čennaí hladce 2-0.

Mezi osmičkou nejlepších jsou nakonec hned čtyři tenisté ze Španělska. Čtvrtý nasazený Marcel Granollers si dnes poradil s krajanem Albertem Ramosem, Pablo Carreňo-Busta otočil souboj s Kazachem Nedovjesovem a jednadvacetiletý Roberto Carballes-Baena po odvrácení mečbolu a více než tříhodinové bitvě postoupil při teprve své druhé účasti na turnaji ATP poprvé do čtvrtfinále.

Výsledky - Casablanca (antuka, dotace 485.760 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Kuzněcov (Rus.) - Veselý (ČR) 6-2 3-1 skreč
Paire (3-Fr.) - Montaňés (Šp.) 6-4 5-7 6-4
Granollers (4-Šp.) - Ramos (Šp.) 6-3 7-6(3)
Carballes-Baena (Šp.) - Sousa (5-Portug.) 6-7(7) 7-6(5) 6-2
García-López (8-Šp.) - Berlocq (Arg.) 6-2 7-5
Carreňo-Busta (Šp.) - Nědovjesov (Kaz.) 3-6 6-1 7-6(3)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bednarek/Dlouhý (Pol./ČR) - Fleming/Marray (3-Brit.) 2-6 6-4 10-8
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
babolat.cz
no jo, nějak se rozmáhá ta skreč, když se blíží výprask. Dříve to muselo být,aby někdo vzdal. Manekýni jak fotbalisti :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sousa nakonec prohrál, což je skvělá zpráva především pro Radka. Takže odstup zůstal zachován - 10 bodů. To by mělo být v jeho silách zlikvidovat a posunout se výš. Kam sice formou nepatří, ale každý místo se hodí kvůli nasazení.
Co je nepříjemný, že naopak Carballes začíná dotírat na Mertla.
Reagovat
Fandina
Hlavně, že je o čem psát ... úsměv
Reagovat
tommr
to mu asi v kariéře moc pomáhat nebude ... :(
Ta dnešní skreč mj. taky znamená, že neobhájil body za lonskej titul z Mersinu a v žebříčku se propadne ze 67.místa na 80.místo ...
Reagovat
PetaM
Já myslím, že ta nemoc byla především zapříčiněna přeletem z Tokia do Casablanky :) :)
Reagovat
EllNino
Nesejčkuj :D
Reagovat
Frick
Ale když byl lazar. Horčí kdyby byl zcela fit a prohrál přesto. Takto se můžem stále upokojovat tim, že byl-li by fit, tak to dá :-))
Reagovat
Pesek12
mohl to aspoň dohrát.
Reagovat
PetaM
Jo a pak by všichni říkali, že se vymlouvá :D
Reagovat
Pesek12
vydržel dlouho, tj. zkoušel to jestli se to náhodou nezlomí. Tak to můžu vypadat taky tak.
Reagovat
Fandina
Tak to je pech, Jirko. Škoda, držím palce do dalších zápasů. Pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist