Veselý a Kolář jsou na challengerech ve čtvrtfinále, Lehečka i Svrčina dohráli

3. 11. 2021, 14:15
Aktuality 4
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Veselý si na challengeru v německém Eckentalu zahraje své první čtvrtfinále od měsíc starého triumfu ve Francii. Nejlepší český tenista si poradil s Italem Andreou Vavassorim. V italském Bergamu se mezi osmičku nejlepších prodral Zdeněk Kolář, v Itálii naopak neuspěl Jiří Lehečka. Na Tenerife skončil v prvním kole Dalibor Svrčina.
Jiří Veselý

Jiří Veselý před necelým měsícem na halovém francouzském challengeru získal svůj první titul od loňského února a na další trofej si dělá zálusk pod střechou v německém Eckentalu, kde při jediném předchozím startu (2019) triumfoval.

Nejlepší český tenista v žebříčku ATP v pondělí v třísetové bitvě přetlačil mladšího krajana Jonáše Forejtka a dnes potvrdil roli favorita proti Andreovi Vavassorimu z Itálie.

S aktuálně 295. hráčem světa měl problémy jen v úvodní sadě. Za stavu 4-4 odvrátil tři brejkboly, poté už dominoval a za hodinu a čtvrt zvítězil hladce 6-4 6-1. Na čtvrté letošní semifinále bude 28letý rodák z Příbrami útočit proti Maximovi Cressymu, nebo Geoffreymu Blancaneauxovi.

V Eckentalu startuje také Tomáš Macháč. Pátý nasazený o čtvrtfinále zabojuje zítra, jeho soupeřem bude domácí kvalifikant Henri Squire.

Zdeněk Kolář v hale v italském Bergamu udolal po třech hodinách boje 5-7 7-6 7-5 Australana Christophera O'Connella, poprvé od loňského února vyhrál mimo antuku dva zápasy po sobě a postoupil do čtvrtfinále.

V něm vítěz tří letošních challengerů vyzve nejvýše nasazeného Slováka Alexe Molčana, nebo bosenského kvalifikanta Nermana Fatiče.


Lehečka ani Svrčina dnes na challengerech neuspěli
Jiří Lehečka sice v Bergamu přerušil sérii tří porážek, ale na první čtvrtfinále od konce září, kdy triumfoval na antuce v Bukurešti, stále čeká. Devatenáctiletý Čech v utkání druhého kola nestačil dvakrát 4-6 na nasazeného Damira Džumhura.

Dalibor Svrčina nezvládl dnešní dohrávku utkání prvního kola na Tenerife. Devatenáctiletý Čech podlehl 4-6 6-1 4-6 domácí nasazené dvojce a bývalé světové dvanáctce Felicianovi Lópezovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
Mantra
je to lenoch, s nulovou psychikou zřejmě, když drží nějaké 86.místo a hraje čelendžry, tak si z toho odvozuju, že buď nemá motivaci a je línej hrát s nejlepšími třeba v té Paříži nebo na jiných ATP (i kdyby 250tka) nebo nemá prostě hlavu a bojí se. Nejspíš obojí, fakt škoda ho, že se nenechá od nějakého psychologa vzít trochu do parády a dát se do stavu, kdy by konkuroval stejně umístěným nebo i lepším hráčům, aby se zvedl. Takhle tu karieru prostě zahrabává do země. smile
Reagovat
majkl005
mne příjde, že jemu to stačí...vydělat si na živobytí...když penízky dochází, tak vyhraje nějakou tu 250 a z toho zas žije dalších pár měsíců...dle mého je neskutečně línej a má to u perdele
Reagovat
George_Renel
Je to pantáta.smile
Reagovat
Mantra
je fajn, že ho asi nepálí dobré bidlo, nicméně, jednou si sám bude lámat hlavu nad tím, proč se trochu nepostavil do latě, no co už, ztracenej případ... ten už nic kloudného nevyhraje, možná ještě rok udrží stovku (slamy) a pak už bude jen jak Aspik, možná, že ten ho trochu jako vzor natahuje do takového bahna, kdoví smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist