Veselý a Pavlásek v Prostějově postoupili do druhého kola

6. 6. 2017, 19:13
Aktuality 8
Do osmifinále challengeru v Prostějově prošli dva domácí tenisté. Jiří Veselý porazil Dmitrije Popka z Kazachstánu 6-4 6-0, Adam Pavlásek pak zdolal krajana Petra Michneva 6-4 2-6 6-2. V souboji dvou držitelů divokých karet neuspěl Patrik Rikl, které nestačil na nejvýše nasazeného Slováka Martina Kližana.
Jiří Veselý (© czech-open.cz)

Dvojnásobný vítěz prostějovského turnaje Jiří Veselý měl s Dmitrijem Popkem problémy pouze v prvním setu. "Byl jsem nervózní, zvykal jsem si na podmínky. Po příletu z Paříže jsem trénoval pouze jednou. Na úvod jsem dělal strašně moc chyb a veškeré body jsem soupeři daroval," přiznal Veselý, jenž s dvacetiletým Kazachem ztratil čtyři hry.

Ve druhé sadě už dostal soupeře pod tlak a potvrdil roli favorita. "Už v prvním setu od stavu 4:4 jsem začal hrát trpělivěji, snažil jsem se hrát každý míč do kurtu. Dnešní výkon na výhru stačil. Ale abych postoupil dál, tak se potřebuji zlepšit," dodal Veselý, jenž stále zápolí s virózou, kterou onemocněl už po příletu do Paříže a zatím neměl čas na léčení. A také jej neopustily bolesti za krkem.

Podstatně více práce měl Adam Pavlásek s Petrem Michnevem, jehož dobře zná ze sparingových soubojů. "Do zápasu jsem šel s tím, že chci spoléhat na svou hru, kterou nemohu dlouho najít. Bohužel v silném větru byla hra úplně jiná. Bylo to zápas o čekání na šanci. Jsem rád, že jsem pinkanou zvládnul," řekl Pavlásek.

V domácím prostředí by rád zopakoval výsledky z loňského roku. Tehdy zdolal Srba Janka Tipsareviče a také sedmého nasazeného Brazilce Rogéria Dutru Silvu. K postupu do semifinále přes Španěla Iniga Cervantese mu chyběl jediný míč.

"Budu tady rád za každý zápas, který vyhraju. Cíle mám jako vždy nejvyšší. Potřebuju trpělivě sbírat míček za míčkem," řekl tenista, který minulý rok zakončil na 72. místě v žebříčku ATP, ale do prostějovského challengeru vstoupil jako 97. hráč světa.

Osmnáctiletý Rikl favorizovanému Kližanovi vzdoroval celou úvodní sadu, byl při úderech důrazný i jistý. Jenže pak Kližan uplatnil větší zkušenosti, získal rychle náskok 5:1 a zápas dotáhl za 89 minut do vítězného konce.

Už do čtvrtfinále postoupil Tommy Robredo. Bývalého pátého hráče světa do něj pustil bez boje Lotyš Ernests Gulbis, který ze soutěže odstoupil kvůli zranění břišních svalů. Předtím zkušený Španěl Robredo udolal 3-6 6-4 7-6 Poláka Jerzyho Janowicze.

"Byl to těžký zápas, Janowicz velmi dobře podává, míče jsou velmi rychlé, ale v antuce se trochu ztrácejí. Vydržel jsem se soustředit až do konce, měl jsem i štěstí, tak jsem vyhrál,“ říkal Španěl po zápase. „Nebylo to jednoduché, rozhodlo pár míčů.“

• CHALLENGER PROSTĚJOV •
Česko, antuka, 127.000 dolarů
úterní výsledky (06. 06. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (2-ČR) - Popko (Kaz.) 6:4, 6:0
Pavlásek (8-ČR) - Michnev (ČR) 6:4, 2:6, 6:2
Kližan (1-SR) - Rikl (ČR) 7:5, 6:2
Souza (Braz.) - Giustino (It.) 7:5, 6:7 (1:7), 6:3
Robredo (Šp.) - Janowicz (Pol.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:4)
Krawietz (Něm.) - Martin (SR) 2:6, 7:6 (7:4), 6:3
Arevalo (Salv.) - Fucsovics (Maď.) 6:2, 6:3
Sandgren (USA) - Basilašvili (Gruz.) 6:2, 6:4
Ignatik (Běl.) - Janvier (Fr.) 6:3, 6:3
Eriksson (Švéd.) - G. Melzer (Rak.) 7:6 (7:2), 6:4
• Dvouhra - 2. kolo •
Robredo (Šp.) - Gulbis (Lot.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
SubOptikT
Tak J1rka si lehce Popinkal. Nic jiného, než vítězství, vůbec nepřipadá v úvahu, aby napravil ten nepochopitelný výpadek s Bautistou!
Reagovat
Stan_Borowitz
Nám se to jeví jako nepochopitelný výpadek, ale já jsem stejně přesvědčenej o tom, že to byl mistrovský taktický tah. Jen jsem zatím nepřišel na jeho přesný cíl.

Ale přemýšlím nad tím. Ve hře je i to, že překonávat 10 titulů je více motivační než devět.
Reagovat
SubOptikT
Tak může být. Je vidět, že je správně nažhavený, nebezpečného Popka úplně roztrhal. Teď tam má ještě hodně silného a protřelého Arevala, ale pak už jen samou pohodu. Možná obětoval RG a ladí to na Wimbledon, příprava v Prostějově na antuce je jen další z jeho mistrovských tahů!
Reagovat
smazaný uživatel
nesporne, ale to je stale jen ta nudna technicka stranka, v mnohem zajimavejsi, tedy ideove rovine mi prijde, ze skutecne az desitka muze byt vubec zvazovatelnym motivacnim zdrojem.. jak velkorysa je krutost mladi.. :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Vysílá ČT Sport... Prostějov letos konkuruje i French Open...
Reagovat
Fandina
Už od zítra. Ale to je tak snad už několik let, že se z challengeru v Prostějově vysílá několik dní živě.

http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hledani/?filtr[nadtitul]=Tenis&filtr[obdobi]=archiv&stranka=23

http://www.ceskatelevize.cz/porady/11905241279-unicredit-czech-open-2017/dily/
Reagovat
mrafe
Stane budeš muset pro Jirku najít novou motivaci, když Ernestek odstoupil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, to je fakt těžká rána. Excalibur do zad draka.

Jeden turnaj za druhým ztrácí atraktivitu, už aby se hrálo na trávě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist