Veselý a Rosol neztratili ani set. Češi vedou v Bratislavě 2-0

6. 3. 2020, 15:45
Aktuality 106
DAVIS CUP - Čeští tenisté vedou nad Slovenskem 2-0 a jsou blízko postupu na finálový turnaj Davis Cupu, který se bude hrát v listopadu v Madridu. Jiří Veselý nejprve potvrdil roli favorita a na antuce v Bratislavě zdolal Jozefa Kovalíka 6-3 7-5. Lukáš Rosol následně přehrál domácí jedničku Andreje Martina dvakrát 6-4.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Jiří Veselý začal proti Jozefu Kovalíkovi sebevědomě, dobře podával a po kraťasu získal brejk na 2-1. V šesté hře ale trefil smeč do sítě, i před zraky bývalých daviscupových hrdinů Jana Kodeše a Radka Štěpánka o výhodu přišel a bylo srovnáno 3-3.

Český hráč ale měl dál převahu. Tlačil se přes Kovalíkův bekhend a první sadu získal třemi hrami v řadě. Při druhém setbolu se Slováci dohadovali s hlavním rozhodčím, protože čárový sudí po Veselého returnu ohlásil aut, ačkoli míček olízl lajnu. Umpirový rozhodčí nechal výměnu opakovat a Veselý ukončil úvodní sadu volejem.

Ve druhém setu si 64. hráč světa Veselý jistě držel podání a pomáhal si servisem rychlým přes 210 km/h. Dlouho se ale nemohl prosadit při Kovalíkově servisu, dva brejkboly za stavu 3-2 neproměnil, ten druhý domácí hráč odvrátil lobem. Slovenského tenistu zlomil až čistou hrou za stavu 6:5 a po hodině a půl slavil vítězství.

"Rozhodl můj servis. Dal jsem hodně prvních podání a to je s výborným antukářem, jako je Kovalík, důležité, protože stál na return daleko za základní čárou. Když mi tam ale první servis padne, tak je to taková rána, že to je problém pro všechny. Z toho jsem nejvíc těžil," řekl Veselý v rozhovoru v České televizi.

Šestadvacetiletý Veselý zaznamenal v soutěži o "salátovou mísu" desátou výhru ve dvouhře a vyrovnal svou singlovou bilanci na 10:10.

Lukáš Rosol vzápětí proti Andreji Martinovi přidal své čtrnácté singlové vítězství v Davis Cupu. Zaváhal jen v úvodu druhého setu, ale skóre 1-3 otočil. "Bylo to hodně o mně, jestli budu dělat chyby, nebo ne. Andrej vyčkával. Vzal jsem to do svých rukou a šlo to. Ještě nepatřím do starého železa," radoval se čtyřiatřicetiletý tenista.

Češi mohou utkání na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru rozhodnout v sobotu již ve čtyřhře. Vítězný tým postoupí na finálový turnaj, který se bude hrát v Madridu 23. až 29. listopadu.

Kdo nastoupí do čtyřhry, kapitán Jaroslav Navrátil neprozradil. "Složení nemám v hlavě, ale oba hráli na dva sety, tak je velká šance, že budou hrát oni," naznačil start zkušeného páru Veselý a Rosol. Slováci by měli nominovat deblisty Filipa Poláška a Igora Zelenaye.

Dobře začali Australané či Ekvádorci
O postup na finálový turnaje se hraje také na dalších jedenácti místech. Obě dnešní dvouhry zvládli Australané, kteří vedou nad Brazilci. První bod na domácím hardu v Adelaide získal Jordan Thompson po výhře 6-4 6-4 nad Thiagem Monteirem, druhý pak přidal po boji John Millman. Ten udolal 4-6 7-6(0) 6-2 čerstvého 19letého šampiona z antuky v chilském Santiagu Thiaga Seybotha Wilda, přestože soupeř ve druhém setu podával na vítězství a byl třikrát dva míčky od vítězství.

Zatím velmi překvapivý průběh má souboj mezi Japonskem a Ekvádorem. Domácí favorité totiž po prvním dnu na tvrdém povrchu v hale v Miki, kde se hraje bez diváků, prohrávají 0-2. Go Soeda nejprve nestačil 5-7 6-7(3) na Emília Goméze, Jasutaka Učijama poté nevyužil tři mečboly a prohrál 6-7(4) 6-2 6-7(8) s hráčem ze třetí stovky žebříčku Robertem Quirozem.

Skóre mezi domácím Kazachstánem a Nizozemskem je po prvním dnu vyrovnané. Robin Haase po vítězství 6-4 6-7(2) 6-3 nad Michajlem Kukuškinem poslal Nizozemce do vedení, ale Alexanderovi Bublikovi se podařilo v domácí hale stav srovnat, když po dvou vyhraných tie-breacích potvrdil roli favorita proti Tallonovi Griekspoorovi.

Z kvalifikace postoupí na finálový turnaj v Madridu, celkem 12 družstev. Jistotu už mají loňští semifinalisté Španělsko, Kanada, Velká Británie a Rusko a držitelé divokých karet Francouzi a Srbové.

• KVALIFIKACE NA FINÁLOVÝ TURNAJ DAVISOVA POHÁRU •
Slovensko - Česko (Bratislava, antuka / hala) | 0-2
Kovalík - Veselý 3-6 5-7 ... 0-1
Martin - Rosol 4-6 4-6 ... 0-2
Austrálie - Brazílie (Adelaide, tv. povrch) | 2-0
Thompson - Monteiro 6-4 6-4 ... 1-0
Millman - Seyboth Wild 4-6 7-6(0) 6-2 ... 2-0
Japonsko - Ekvádor (Miki, tv. povrch / hala) | 0-2
Soeda - Goméz 5-7 6-7(3) ... 0-1
Učijama - Quiroz 6-7(4) 6-2 6-7(8) ... 0-2
Chorvatsko - Indie (Záhřeb, tv. povrch / hala) | 2-0
Gojo - Gunneswaran 3-6 6-4 6-2 ... 1-0
Čilič - Ramanathan 7-6(8) 7-6(8) ... 2-0
Maďarsko - Belgie (Debrecín, antuka / hala) | 2-0
Balázs - Bemelmans 7-5 6-7(4) 6-4 ... 1-0
Fucsovics - Coppejans 6-2 5-7 6-1 ... 2-0
Kolumbie - Argentina (Bogotá, antuka / hala) | 1-1
Galán - Mayer 6-1 6-4 ... 1-0
Giraldo - Lóndero 7-6(6) 3-6 2-6 ... 1-1
USA - Uzbekistán (Honolulu, tv. povrch / hala) | 2-0
Opelka - Istomin 6-2 7-5 ... 1-0
Fritz - Fajzijev 6-1 6-2 ... 2-0
Itálie - Korea (Cagliari, antuka) | 2-0
Fognini - Duck-Hee Lee 6-0 6-3 ... 1-0
Mager - Ji-Sung Nam 6-3 7-5 ... 2-0
Německo - Bělorusko (Düsseldorf, tv. povrch / hala) | 1-1
Struff - Ivaška 6-4 6-4 ... 1-0
Kohlschreiber - Gerasimov 6-4 5-7 6-7(3) ... 1-1
Kazachstán - Nizozemsko (Nur-Sultan, tv. povrch / hala) | 1-1
Kukuškin - Haase 4-6 7-6(2) 3-6 ... 0-1
Bublik - T. Griekspoor 7-6(4) 7-6(4) ... 1-1
Rakousko - Uruguay (Graz, tv. povrch / hala) | 1-1
Novak - M. Cuevas 6-2 6-4 ... 1-0
Rodionov - P. Cuevas 7-6(7) 3-6 6-7(5) ... 1-1
Švédsko - Chile (Stockholm, tv. povrch / hala) | 1-1
M. Ymer - Barrios Vera 6-2 6-3 ... 1-0
E. Ymer - Tabilo 4-6 3-6 ... 1-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

106
Přidat komentář
Mayo
Ten slovensky tenis je na zaplakanie. Odkedy skončili legendárni tenisti (Dominik a spevák Karol), tak je nás najvacsi úspech Lackov kanar El Matadorovi :D :D :D :)
Reagovat
SwissMaestro
Kližan je celkem úspěšný :) A stylem připomíná Djokoviče :D
Reagovat
Mayo
Áno, tento ľavák Djokovic porazil Nadala a vyhral nejaku intergalakticku 250.
Reagovat
SwissMaestro
Vyhrál dvě 500 v Hamburku a Rotterdamu :)
Reagovat
SwissMaestro
A kromě Nadala (tuším, že v sezóně 14 - Peking?) porazil v roce 2018 i Djokoviče a Thiema na antuce :)
Reagovat
Mayo
Tak to som prekvapený kks.
Reagovat
Nola
Martin Klizan ma svoj strop velmi vysoko /to fakt bez diskusie/, ale nedokaze ho udrzat cely zapas, porazil Novaka, aj Rafu, toho dokonca so zlomenou raketou....
Reagovat
Patik
Kližan má alebo mal nato hrať top tenis a byť medzi najlepšími..ale jeho je veľká škoda..mali by sme top tenistu takto máme len roztržitého miestami somára čo rozhadzuje raketou..
Reagovat
turista
Klizanuv tenis je založený na FH, Djokovičuv na BH. A Klizan je levák. Ale bez diskuse dokáže porazit kohokoliv z Big 3. Tenis na to má. Ještě kdyby neměl výkyvy.
Reagovat
makro99
Měl.
Reagovat
George_Renel
za Veselkovy kulisy:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/dusan-lojda-rozhovor-jiri-vesely-davis-cup-pune.A200306_101738_tenis_tof&h=8183D50607AB088FECE67086CA36AB32
Reagovat
EllNino
bohužel to nefunguje :/
Reagovat
George_Renel
Je to dost dlouhé, ale zkusím to na párkrát překopírovat.
Reagovat
George_Renel
Zajímavá postava stojí v zákulisí aktuálního vzestupu tenisty Jiřího Veselého. Českou jedničku, která právě bojuje v Bratislavě na Davis Cupu, od loňského léta pomáhá trénovat Dušan Lojda, bývalý juniorský vítěz US Open. Jeho kariéra skončila před čtyřmi lety, ta trenérská se rozjíždí.
Jako aktivní hráč byl Dušan Lojda zvyklý na to, že čas od času nevěděl, na jaký kontinent a na jaký turnaj se následující den vydá. Proto ho v polovině února nemohlo zaskočit, když ve čtvrtek večer šel s přáteli na večeři s tím, že v pátek poletí za tenisem buď do Brazílie, nebo na Floridu.
Přesto v tomto případě Lojda podstatný rozdíl už zaznamenal. V brazilském Riu se mělo hrát na antuce, ve floridském Delray Beach pak na betonu.
A Lojda se na jeden z těchto turnajů chystal už ne jako hráč, ale jako trenér Jiřího Veselého, 64. hráče světa.
?Osobně je mi jedno, kam přesně poletím. Pro běžného člověka to vypadá jako hrozná nepříjemnost, pro tenistu je to však normální věc. Když jde ale o dva tak rozdílné povrchy, jako jsou beton a antuka, bylo by lepší vědět to kvůli Jirkovi dopředu. Na betonu se trénuje jinak než na antuce, navíc Jirkovi se na něm předtím dařilo. Ten antukový turnaj byl ale větší. Nakonec se Jirka dostal na Delray Beach Open, a tak jsme koupili letenky na Floridu,? vypráví 31letý Lojda, před lety velký český talent.
Jste vyrovnaný s takovým obratem v tenisovém životě?
Samozřejmě, už dlouho. Ještě si zahraju extraligu za Jihlavu, kde je můj kamarád Leoš Friedl, bývalý deblista. Něco odehraju i v Německu, ale jen občas, abych se udržoval. Drtivou většinu času trávím s Veselkou. Jsem takový, že si vyhodnotím plusy a mínusy, dělám trenéra a chci být v tom dobrý.
Co pro Veselého děláte?
Reagovat
George_Renel
Hlavním Jirkovým trenérem je pan (Jaroslav) Navrátil, který ale necestuje po turnajích. Na to oslovili mě. Jsem travel coach, od loňského července jsem nevynechal jediný turnaj. Pro mě je důležité komunikovat s panem Navrátilem, abych věděl, na čem je potřeba pracovat, a následně dělat Jirkovi všechen komfort. Trénuju s ním, zařizuju mu sparringy, sleduju soupeře, domlouvám fyzioterapii, chystám rozcvičky.
Je to práce na celý den?
To asi není, ale záleží na tom, jaký je program. Pokud někam přiletíme s předstihem, jdeme spolu hrát ráno, na odpoledne domluvím sparring na hraní tréninkových bodů. Pokud má Jirka ten den zápas, rozehrajeme se spolu na 30 až 40 minut. Domluvím masáž, napíšu rozehrávku na další den. Pak se jdu podívat na soupeře. Nějaký čas to vezme.
Baví vás žít kariérou někoho jiného?
Musím říct, že ano. Když jsem v roce 2015 končil, byl jsem unavený cestováním a potřeboval jsem pauzu. Ale po nějakém čase jsem začal hledat, co bych mohl dělat dál. Přišla tahle nabídka, učím se něco nového a jezdím na obrovské turnaje. Oklikou jsem se vrátil do velkého tenisu. Sice žiju jeho život, ale výhodou je, že jsme oba v Prostějově, a když mi Veselka večer zavolá, že druhý den letíme, tak jsem ready.

Čemu jste se musel nejvíc přizpůsobit?
Potřeboval jsem si zvyknout na to, co požaduje ten druhý. Jako hráč jsem si dělal všechno podle sebe, což už neplatí. Někdo potřebuje hrát pět hodin denně, jiný má obrovský talent a tenisu dává míň, ale zase vyžaduje častější fyzio. Trenér se v tomto musí přizpůsobit hráči. Umět na něho být pes, ale zároveň vycítit, kdy má hráč svoje problémy. Dýchat s ním, rozveselit ho, naložit mu trénink, probrat život.
Reagovat
George_Renel
Což je dost zodpovědná práce.
To bezesporu, protože hráč tě platí, abys mu pomohl. Ne proto, že nemá s kým jezdit po turnajích, tak vezme kamaráda. Lidsky spolu sice musíte vycházet, dny na turnajích jsou dlouhé, ale platí tě za to, abys mu pomohl k výsledkům.
Když jste říkal, že musíte umět být pes, jaká rasa to je? Vlčák, nebo jorkšír?
Obojí. (úsměv) Když někdy borec prohrál, má depku nebo se mu prostě jen nechce, je ráznost namístě. Říct jasně, v kolik se jde běhat, v kolik se hraje. A on tam je. Sám by nešel, vlčák ho k tomu ale donutí. Zase když ale prohraje těžký zápas, kde měl třeba i smůlu, nebudeš ho drbat. Pak ho spíš povzbudíš.
Objevují se názory, že trenéři současných tenistů jsou spíš dobře placení nosiči raket. Že hráči si všechno řídí sami. Jste nosič raket?
Je potřeba tenistovi naslouchat, je to jeho kariéra a jeho život. Kdo je zvyklý rozehrávat se půl hodiny, toho nebudu nutit další půl hodinu běhat. Každý je nějaký. Trenér to nemůže hrnout na jednu bránu, být jen dráb a práskat bičem. Ale nosičem raket bych to nenazval. Pro hráče děláš všechno, na kurtu musíš odvádět práci, posunout ho.
Jak dlouho trvalo, než jste se na sebe s Veselým naladili?
Obrovskou výhodou pro nás bylo, že jsme se znali. Jsem jen o pět let starší, takže jsme se potkávali v Prostějově často. Pak i na turnajích. Vycházíme spolu lidsky, což je potřeba. Zapadlo to do sebe skoro hned, přesto byly dva tři turnaje potřeba, než jsem se naučil, jestli chce Veselka fandit po každém míči, nebo kdy mám být raději zticha. (směje se)
Reagovat
George_Renel
Turnaje, na které jezdíte, znáte? Vrátil jste se na známá místa?
Když jsme loni začínali a náš první turnaj byl v chorvatském Umagu, byl Jirka na 140. místě na žebříčku. Jeli jsme na challengery, které jsem znal, konkrétně Umag velmi dobře. Na US Open jsem taky pár zápasů odehrál. Ale třeba turnaje ATP, jako jsou Dauhá nebo Puné v Indii, kde Veselka nedávno vyhrál, byly pro mě nové. Na ty jsem já nedosáhl.
Soupeře mívá ještě někdy ty, se kterými jste dříve zápolil?
Na challengerech to tak bylo. Hrál s Maďarem Fucsovicsem, Italem Carusem, taky Haase tam byl. Na okruhu ATP jsou už noví kluci. Těch nových bude čím dál víc.
Jak často spolu hrajete?
V Prostějově chodí Jirka většinou s panem Navrátilem, ladí technické věci. Tam na každém tréninku být nemusím, ale chodím se dívat. Jiné to je v týdnech mezi turnaji. Kolikrát hrajeme tři čtyři hodiny denně podle potřeby. Myslím si, že určitým citem bývalého hráče poznám, co je v danou dobu potřeba.
Hrajete na body?
Nehrajeme, není to na pořadu dne. Jsem ještě mladý a celkem fit, takže tréninky dokážu odehrát, ale do zápasů se nepouštíme. A kdyby přece jen ano? Tak bych prohrál, to víme dobře. (úsměv) Bylo by smutné, kdybych nad Veselkou vyhrával já.
Reagovat
George_Renel
Imitujete mu v tréninku hráče, se kterými se pak utká?
Nejde to dělat úplně, ale třeba když jde hrát s Karlovičem, pilujeme hlavně return. Já podávám, nastřílím na něho x servisů a Veselka vrací. I když nemám servis jako Karlovič, opakujeme to. Nebo když ho čeká nějaký Španěl, který to hraje třicetkrát přes síť, tak já zase lítám zleva doprava a vracím mu balony.
Čili se snažíte i podávat jako Karlovič? Dávat třeba servisu vysoký odskok?
Dá se říct. Takovou ránu jako Karlovič samozřejmě nedám, ale můžu jít metr dva do kurtu a podávat odtud. Pak už míč letí pod jiným úhlem a vyskočí výš, což Jirkovi ukáže, jak to v zápase bude vypadat. Leccos se dá přizpůsobit. Jestli má Jirkův příští soupeř slabší bekhend, tak si já zalezu do bekhendového rohu, aby mi hrál všechno tam a dostal se do toho.
Jaký typ tenisty vám na tréninku nejvíc jde?
(směje se) Vzhledem k tomu, že jsem byl obranář, levák, tak mi jdou líp obranáři. Španělský styl.
Reagovat
George_Renel
Prožíváte, když Veselý hraje?
Musím říct, že dost. Jsou to hrozné nervy a po vítězství o to krásnější pocity. Když vyhrál turnaj v Puné, byl jsem naměkko, i pro mě to byl zážitek. Někdo to dělá pro peníze, ale já se učím, všechno je pro mě nové, a když vidím, že se hráči daří, dostává to smysl. Pak cítím zadostiučinění. Jsem flegmatik, ale když tvému hráči tři tisíce lidí tleská, je to pecka.
Uživit se tím ale dá taky, ne?
Mám to nastavené tak, že jsem tuhle práci dělat chtěl, nemám zatím ? bohužel nebo bohudík ? svoji rodinu, jsem k dispozici. Peníze potřebuje každý, není ale priorita, aby jich bylo nějak ohromně moc. Na život mám, daří se mi dobře, jsem spokojený? důležité však je, abych se co nejvíc učil. Až budu něco umět, pak se můžeme bavit o penězích.
Chtěl byste být trenérem dalších dvacet let?
V tenise se pohybuju celý život, teď mi to šlape a jsem motivovaný, aby to šlapalo dál. Momentálně neplánuji, že bych dělal něco jiného. Kdyby přišla rodina a děti, nedá se to 30 týdnů v roce dělat, to samozřejmě ne. Zatím ale můžu být pořád pryč. A tak jsem. Sice to je náročné, ale nebudu si stěžovat, chození do práce na dvanáctky to není. Dostanu se na krásné turnaje.
Radí vám Jaroslav Navrátil, jak si v roli kouče počínat?
Oba děláme pro Veselku, hlavně se bavíme o něm. Jaký je, když vyhrává, co ho žere, když prohraje. Výborné je, že pan Navrátil je úplný pohodář. Od koho jiného se učit než od pana Navrátila.
Reagovat
George_Renel
Uffffff. Ale co bych pro Jirku neudělal. .-)
Reagovat
EllNino
Skvelej, moc dekuju!
Reagovat
FulnekUltras
Díky moc.
Reagovat
gigin
Mi to jde normálně otevřít. Si děláš z Jury Randálového prdel.
Reagovat
jirkaS
mě ne, hlásí:
Premium - tento článek vám byl nasdílen.
Chceteli dočíst .....blabla....
Reagovat
Hook2424
Veselý včera zaslouženě, ale jak to Rosol uhrál, to je pro mě překvapení. Andrej se mi zdál nehratelný.
Reagovat
turista
2:0 po pátku je fajn. Výborně hoši!
Reagovat
svetova.dvojka
Švýcaři hrají v Peru bez Federera i Wawrinky...
Nejspíše tam prohrají a spadnou až do 2.Divize , kde budou hrát s tenisovými velmocemi jako Srí Lanka,Keňa, Sýrie apod... :-)))
Reagovat
svetova.dvojka
Bych se nasmál, kdyby nám do skupiny nalosovali Srby a Veselej by zase vyklepal Djokoviče...:-)))
Reagovat
EllNino
Romsko bude hrát?
Reagovat
Jan
Bravo chlapci. Oba hráli dobře. Rosol zkušeně otočil 2. set. Jsem zvědavý na zítřek.
Reagovat
Patik
Nech už začne Sunshine Double a s ním aj profesionálny tenis..:/
Reagovat
Patik
dvaja mravci sa bijú ktorý z nich nastúpi proti slonovi..
Reagovat
aligo
???
Reagovat
makro99
mravenci
Reagovat
blixa
To neznáš ? "mravce, bravce a cicavce" ;-)
Reagovat
blixa
pardon, ne bravce a "dravce", už jsem nějakej unavenej :-D
Reagovat
gigin
Asi bravy si myslel, to je jas.
Reagovat
jirkaS
viděl jsem otazníky, říkám si:
zas Alien :-D
Reagovat
EllNino
a co? víš, tenis a sport obecně není jen o první desítce ...

pro tyhle kluky bude účast na finálovém turnaji svátkem, není nutné kvůli tomu, že nejsou BIG3, snižovat jejich kvality ...
Reagovat
Patik
ale to nebolo myslené vážne..to ja len tak ....milujem tenis aj keby som sa mal pozerať ako trénujú deti tak mi to nevadí nech je akýkoľvek..viem že nie každý alebo nie každému to ide tak ako by chcel..o to viac ich rešpektujem..možno vedia že niesú najlepší a cítia že ďaleko v turnaji nezájdu no i tak tam stoja reprezentujú svoju vlasť a idú proti tomu..
Reagovat
Krisboy
No vida. Zaskočil jsem na jedno pivko a je hotovo.
Reagovat
svetova.dvojka
LOL ... :-)))
Koho už ti Slováci chtějí porazit..., to jsou fakt nýmandi...
Reagovat
blixa
Hmmm, a kterou divizi hrají Romové ???
Reagovat
svetova.dvojka
Romové jsou rádi, že se nají...
Reagovat
jirkaS
co jim chybí? krásně se přizpůsobili
Reagovat
blixa
Chuděrky, určitě to bude nějaká ta "dyskrymynacia" ! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
na ulicích teď nejsou vidět ;-)))
Reagovat
Nola
LOL, Slovaci asi nechcu dostat v Madride nakladacku, tak ju radsej dostanu taku bratsku :DDD
Reagovat
Fandina
Televize jsou akční, slovenská vysílá rozhovor s Martinem, česká s Lukynem.
Reagovat
Fandina
V živém přenosu. :-))
Reagovat
Fandina
super. Gratulka, jak druhý set otočil a vyhrál. Martin přitom hrál výborně, ale Lukyn měl dneska svůj den. Gratulka i Veselkovi. Ještě chybí jeden bod. Tak moc doufám, že to naši kluci dají a zahrají si finálový turnaj.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s komentátorem Svačinou, že Lukyn přišel o svoje podání zbrklostí. A doufám, že už se mu to nestane.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/i/status/1235902579470712833
Reagovat
svetova.dvojka
Z těch předních hráčů hraje Davis Cup pouze Tsitsipas, ten kvůli tomu cestoval až na Filipíny... blázen...

https://live.daviscup.com/en/tie-detail.php/M-DC-2020-WG2-PO-PHI-GRE-01
Reagovat
svetova.dvojka
Když postoupíme bude finálový turnaj Davis Cupu vysílat ČT Sport... ?
Reagovat
jirkaS
pouze v případě bez obecenstva
Reagovat
svetova.dvojka
V Madridu je také Covid-19 ?
Reagovat
jirkaS
to zařídí Andy :-D
Reagovat
Mantra
ve Španělých jako ve Fr a Ně to jede na plný plyn, bohužel
Reagovat
FulnekUltras
no ale zase na druhou stranu máme poctivě vydezinfikované vlaky, autobusy a nádraží. V Blave dokonca aj električky a trolejbusy.
Reagovat
jirkaS
aj rušny
Reagovat
FulnekUltras
rušne - je to krušné ;-)
Reagovat
jirkaS
to sem si naběh :-D
Reagovat
Jon61
A rušnovodič si umyl ruce. :)
Reagovat
Krisboy
No - chvilku jsem to nesledoval a ejhle - setík je doma. Budu odbíhat častěji.
Reagovat
smazaný uživatel
tí nasi tenisti vyzeraju ako lupeznici,mali by im urcit nejaky dress code,aspon ked reprezentuju nasu krajinu
Reagovat
Krisboy
:D
Len klobúky jim chýbajú :)
Reagovat
jirkaS
a valašky :-)
Reagovat
Nola
celkom slusne vystihnuty vyzor nasich hracov :DDD
Reagovat
Krisboy
Lukáš ostříhanej na Forresta :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak rekl tak jest, je to panes.
Gratuluji k vitezstvi za prostrednictvim jineho genia...ac hlucheho, tak famozniho Bedi:)

https://www.youtube.com/watch?v=l6kqu2mk-Kw

...jeste by me zajimalo jestli Andrej M. vyuzije na servisu v souboji s Rosolem... tu svou akci to podat z ruzku kurtu... Je to slusne excentricke...:)
Reagovat
Davor1
Od Joža veľmi, veľmi slabý zápas. Okrem chýbajúcej formy sa prejavili aj chýbajúce skúsenosti z DC. Gomboš by bol dnes lepšou voľbou a myslím, že v prípadnom piatom rozhodujúcom zápase tam pôjde on.

Martin musí vyrovnať a potom to bude zajtra mimoriadne zaujímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne,od Kovalika riadna slabota. Videl som par jeho zapasov na turnajoch a to bol iny hrac uplne
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak proti J1rkovi hrat neni vuuubec jednoduche, tam to nezvlada ani takovy Djokovic...
...a to mel Jozo jest dost stesti, ze se nehraje na trave nebo v Indii.:)

Andrej bude servirovat z rohu kurtu, to Rosola rozebere a vyrovna:) Uz tak s nim ma lepsi H2H...
Na Andreja bych pustil nejakeho mladocha. Rosol je i tak uz v lese...
Reagovat
Davor1
Tiež si myslím, že pre Martina by bol horší ten Jonáš, ale tak uvidíme, Rosol je v DC nevyspitateľý :)
Reagovat
Nola
tak, tak, Vesely J1rka skvely na servise, ale celkovy dojem zo zapasu rozpacity... Slovakov a Cechov DC absolutne nezaujima - divacka kulisa uplne vystihuje zaujem o hracov...... este aj FC mal naposledy ovela slusnejsiu kulisu
Reagovat
Davor1
Hej no, tej návšteve nechápem. Neviem, koľko stojí lístok, ale divákov tam je veľmi málo vzhľadom k tomu, že sa hrá najväčšie možné derby pre obe krajiny. Možno tá nedeľa bude lepšia, ak ešte bude o čo hrať...
Reagovat
Nola
velmi smutny pohlad do hladiska...., nase baby hrali naposledy s Britkami :D , napriek tomu, ze rebrickovo podobne derby, ale ten zaujem uplne koresponduje s nasou slovanskou mentalitou :DDD, koliska tenisu..... aj, ked nemaju ziadnych TOP hracov
Reagovat
Davor1
Na Slovensku je to tak no... fandí sa hlavne vtedy, keď sa vyhráva, a keďže momentálne nemáme v tenise po dlhej dobe ani jediného špičkového hráča či hráčku, tak aj ten záujem o ten šport rýchlo klesá. Tenis išiel na SK ako väčšina športov kvalitatívne značne dole a vôbec to nevyzerá smerom do budúcna dobre. Celkovo je šport na Slovensku v troskách v porovnaní s tým, čo tu bolo v minulosti, jedine futbal sa ako tak drží na rovnakej úrovni celý čas a potom výnimky v podobe jednotlivcov ako Sagan či Vlhová, čo sú hviezdy v svetovom merítku, vo všeobecnosti ale úroveň športu prudko klesla a klesá aj naďalej...
Reagovat
Krisboy
Česko je na tom sice se sportem celkově rozhodně lépe, ale Sagana vám moooc závidím :)
Reagovat
jirkaS
já Vlhovou
Reagovat
Krisboy
To je lyžařka?
Reagovat
Krisboy
Máme přece STR...
Reagovat
jirkaS
to jo, Vlhová je taky klasa
Reagovat
Fandina
V neděli určitě nebude o co hrát, bude rozhodnuto. Hrají se jen dva dny. Pátek a sobota.
Reagovat
Mantra
jííírka veselej, jíírka veselej :) paráda, hezky ve dvou
Reagovat
jirkaS
pěkně J1ř1n
ve dvou
Reagovat
Krisboy
Paráda, je to tam. Easy.
Ale teď půjde do tuhého...
Reagovat
Krisboy
Škoda těch BB, už mohlo být hotovo. J1rka si s těma tiebreakama nedá pokoj.
Reagovat
blixa
J1rka hraje pro diváky !!! ;-)
Reagovat
Krisboy
To mu chválím, ale měl by taky trochu myslet na nás, sázkaře :D
Reagovat
Krisboy
Nevíte někdo, co se tam řešilo za stavu 3:5, 30:40 při Jožově servisu? Já to měl bez zvuku.
Reagovat
smazaný uživatel
Kovalik dal priamy bod z podania ale lajnovy zahlasil out zarovno s uderom Veseleho. Rozdhoca isiel pozriet stopu a zahlasil IN ,takze to mal byt bod pre Kovalika ledze zahlaseny put neovplyvnil uder veseleho,ktory to nezreturnoval. Ale rozdhoca zahlasil opakovanie servisu,cize chybne rozhodnutie umpiroveho. Mimochodom podla stopy ktoru ukazala kamera to bol dost jasny out,neviem preco to umpire dal ako IN
Reagovat
Krisboy
Diky, myslel jsem si to. No tohle jsou skutečně složité situace na posouzení. Ovlivnilo-neovlivnilo... Každopádně mě to připadalo taky jako aut.
Reagovat
jirkaS
takové Marty Mrozinské byly, jsou a budou :-/
Reagovat
Krisboy
Tenhle rozhodčí alespoň ukáže stopu míčku, narozdíl od té krávy :(((

Mýlit se může každý, ale co předvedla ona, nebyla chyba. To byla neuvěřitelná sviňárna, zbabělost a neprofesionalita. Fakt nechápu, že ještě může rozhodovat zápasy.
Reagovat
Krisboy
J1rka to má pod kontrolou. Snad mu to vydrží.
Reagovat
jirkaS
STV2 prostřihy na Lyon
Kužmová-Friedsam
takhle se to dělá
Reagovat
Nola
spolocna hymna spred par rokov zaznela, mila spomienka....
dostaneme asi nalozene, celkom zlahka, ale je to sumak, DC je mrtvy format, zatial slaba navstevnost, ale bratske derby si nenecham ujst....
Reagovat
EllNino
myslí, že Slováci jsou mírnými favority ... Jožo, Andrej, Noro, silný debl ...

U nás jde o to, jak to sedne Jiřinovi, Lukáš má zas v DC největší zkušenosti ze všech ...
Reagovat
George_Renel
do ATP jsou jen za finálový turnaj nebo i dnes?
Reagovat
Nola
ziadne body, body su za ATP cup
Reagovat
EllNino
tak tak
Reagovat
George_Renel
ok
Reagovat
Pavol
Tvoj zápas zaradili do superponuky takže maš 50 % šancu. Tak bojuj. Ja superponuky obchádzam ako čert svätenú vodu.
Reagovat
svetova.dvojka
sportovní událost roku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist