Veselý je poprvé od června ve čtvrtfinále. V Ostravě znovu potřeboval tři sety

27. 4. 2023, 16:52
Aktuality 7
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Jiří Veselý absolvuje na challengeru v Ostravě svůj první turnaj od US Open a po doléčení stehenního svalu a i na druhé vítězství potřeboval všechny tři sety. Bývalý člen Top 40, který momentálně figuruje až na konci páté stovky žebříčku, po obratu zdolal nasazenou dvojku Ivana Gachova z Ruska a poprvé od června postoupil do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku naopak neprošel Jakub Menšík.
Jiří Veselý

Jiří Veselý hraje na challengeru v Ostravě své první soutěžní zápasy po téměř osmiměsíční pauze. Kvůli zranění stehenního svalu ukončil loňskou sezonu už po US Open a do akce se znovu vrátil až předevčírem.

Šampion ročníku 2013 si v Ostravě zahraje své první čtvrtfinále od června, proti oběma soupeřům potřeboval všechny tři sety. Devětadvacetiletý Čech nejprve ve včerejší dohrávce zdolal Lorenza Giustina a dnes po obratu porazil 2-6 6-3 6-4 nasazenou dvojku a 167. hráče světa Ivana Gachova z Ruska.

Zatímco proti Italovi měl zpočátku jasně navrch, na začátku dnešního duelu se majiteli dvou trofejí z turnajů ATP nedařilo. Po vypuknutí druhé sady byl ale lepším hráčem na kurtu a o vítězství rozhodl brejkem v sedmém gamu závěrečného dějství. Na postup potřeboval přes dvě hodiny a pomohl si 13 esy.

O první semifinále po více než roce se utká s Riccardem Bonadiem. S nasazeným Italem změří síly poprvé. Ve čtvrtfinále je z domácích zástupců už jen Zdeněk Kolář, kterého zítra čeká souboj s Belgičanem Gauthierem Onclinem.

Statistiky zápasu Veselý - Gachov

Jakub Menšík naopak skončil ve druhém kole. Sedmnáctiletý Čech po dvou a půl hodinách boje podlehl 6-1 2-6 6-7(4) bývalé juniorské světové jedničce Šintarovi Močizukimu a nenavázal na skalp nejvýše nasazeného Ryana Penistona. O dva roky starší Japonec se ve čtvrtfinále utká s Gaëlem Monfilsem, nebo Damirem Džumhurem. Poslední čtvrtfinálový zápas obstarají Frederico Ferreira Silva s Mátém Valkuszem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
osmi
Tak "bobr" mě opět přesvědčil po prohře s italem,že je to hráč na, PIKAČU.Ať se na to radeji vys...e a jde do McDonaldu na burgery,Z....d
Reagovat
Alien
Je to borec!
Reagovat
makro99
Jako, první turnaj po třičtvrtě roce, a nezačít porážkou... to není vůbec snadný. smile
Reagovat
hanz
Jyrka Numbr Van se těší na Džoka!
Reagovat
com
smilesmile verim v titul
Reagovat
Krisboy
Viděl jsem jenom pár výměn a J1rka hrál fantasticky. Skoro všechno končilo jeho winnerem. Proč takhle nehrál celej zápas? Proč takhle nehraje pořád?
Gratuluju a doufám, že ještě nekončíme. smile
Reagovat
Mantra
protože nemá fyzickou kondici to ustát a v hlavě s docházejícími silami naskakují ty jeho stresobludy? Je to jedno s druhým jak není sílá, přestane hrát i hlava nebo naopak když není hlava nechce tělo. To ví každý, kdo o svém těle přemýšlí, to nemusí být sportovec. A funguje to i naopak, jak jdou nohy, tak hlava chce a jak máš vůli, tak nohy jdou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist