Veselý je v Braunschweigu letos už počtvrté ve finále

5. 7. 2013, 17:11
Aktuality 5
Jiří Veselý pokračuje v úspěšném přechodu z juniorů mezi muže. V německém Braunschweigu dnes porazil Srba Krajinoviče a už počtvrté v sezoně postoupil do finále challengeru.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý si v Braunschweigu už postupem do semifinále definitivně zajistil posun mezi sto nejlepších tenistů světa, který mu na konci srpna zaručuje účast v hlavní soutěži US Open. 

Ani to však příbramského rodáka, který příští týden oslaví 20. narozeniny, neuspokojilo. Dnes porazil 6-4 6-3 Srba Filipa Krajinoviče, když stav druhého setu otočil z 1-3 pěti vyhranými gamy v řadě a soupeři tak oplatil dva měsíc starou porážku.

Postup do sobotního finále, v němž se utká buď s domácí nasazenou jedničkou Florianem Mayerem, Veselého v žebříčku ATP vynese již někam k 85. místu. Případný triumf už do Top 80.

Vítěz juniorky Australian Open z roku 2011 už letos vyhrál challengery v tureckém Mersinu a Ostravě, ve finále v Prostějově podlehl Radku Štěpánkovi. Po letošní grandslamové premiéře na Roland Garros se také může těšit na start na US Open, kde se poprvé dostane přímo do hlavní soutěže. V Paříži prošel kvalifikací, ve Wimbledonu se mu to nepovedlo.

- CHALLENGER BRAUNSCHWEIG -
(Německo, antuka, 106.500 eur)
páteční výsledky mužů (05. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Veselý (6-ČR) - Krajinovič (Srb.) 6-4 6-3
F. Mayer (1-Něm.) - M. González (Arg.) 7-6(0) 4-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Nancy_z
Zatím to vypadá nadějně, Jirka vyhrál první set 6:4!
Reagovat
tommr
Jirka se díky postupu do finále dostal už na 87.místo v žebříčku.
Za vítězství ve finále by získal dalších 50 bodů a moh by se posunout na 81.-83.místo (kam přesně by to bylo odvisí od výsledků Bogomolova ve Winnetce a Giralda v Todi). Do první osmdesátky jak píšou v článku se tenhle týden ještě určitě nedostane ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Na Rolland Garrossi"? To už si fakt děláte legraci, ne?
Reagovat
Frick
by byla škoda. Případný finále s Mayerem může bejt pro Jirku pohoda. Vyhraje se - SUPER, prohraje se - NEVADÍ....
Reagovat
tommr
s Mayerem to bude mít Jirka hodně těžký. Mayer byl ještě poměrně nedávno v první dvacítce a navíc hraje před domácím publikem. Pokud by ho Jirka dokázal porazit tak by to byl pro něj obrovskej úspěch ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist