Veselý letos poprvé postupuje, v Rotterdamu porazil Rosola

8. 2. 2016, 13:05
Aktuality 63
Jiří Veselý si připsal první vítězství na turnaji ATP v nové sezoně. Český tenista se výhry a postupu do druhého kola dočkal v Rotterdamu, kde dnes porazil svého krajana Lukáše Rosola 6-4 a 6-2.
Jiří Veselý a Lukáš Rosol

Jiří Veselý se letošní premiérové výhry dočkal až na čtvrtém turnaji poté, co rychle vypadl v Aucklandu, na Australian Open i v Sofii. V Rotterdamu mu los poslal do cesty Lukáše Rosola, kterého Veselý v minulosti už dvakrát porazil, a který v nizozemském přístavním městě ještě nikdy nepřešel přes úvodní kolo.

Vítězství v Rotterdamu se Rosol nedočkal ani dnes, kdy mu kolega z daviscupového týmu sebral hned první podání. Po zbytek setu už si příbramský rodák pohlídal všechny servisy a sadu vyhrál poměrem 6-4. Ve druhém dějství se Veselému povedly dva brejky od stavu 2-2 a zápas zakončil čistou hrou.

Aktuálně 51. tenista světa, který si dnes připsal 11 es, narazí ve druhém kole buď na šestého nasazeného Roberta Bautistu, který včera získal trofej v Sofii, nebo na Portugalce Joaa Sousu.

Těsnou výhrou v Rotterdamu odstartoval druhý nasazený Marin Čilič. Chorvatský finalista z roku 2014, kdy v boji o titul podlehl Tomáši Berdychovi, si poradil 7-6 6-4 s Uzbekem Denisem Istominem a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 7-1.

Do osmifinále postoupil i další chorvatský tenista Borna Čorič, Devatenáctiletý talent udolal po dvou a půl hodinách boje 7-6 4-6 6-3 domácího Nizozemce Thiema De Bakkera a ukončil sérii čtyř zápasů, v nichž od postupu do finále turnaje v indické Čennaí neuhrál ani set.

Nasazenou jedničkou turnaje je čerstvý šampion z Montpellier Francouz Richard Gasquet, V úvodním kole se střetne s krajanem Jerémym Chardym.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1.722.820 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý - Rosol (oba ČR) 6:4, 6:2

Čilič (2-Chorv.) - Istomin (Uzb.) 7:6 (7:5), 6:4

Dodig (Chorv.) - Paire (7-Fr.) 6:3, 7:6 (7:4)
Mahut (Fr.) - Gabašvili (Rus.) 6:4, 7:6 (7:4).
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

63
Přidat komentář
Lunej..
Ze nedavaji Ivana s Kohlim, zrovna kdyzvmam cas se divat. Ivanku cink a jed:)
Reagovat
VlS
To zlobil tolik, že mu chceš dát jed? Nojo, Maryšin kraj .....
Reagovat
gigin
už na to prostě dlabu. Bez FH se nedá vyhrávat. Přestávám tenis sledovat, najdu si náhradní hobby a zábavu. Přestalo mne to bavit, začalo trápit :(
Reagovat
tommr
nepropadej zoufalství. Prohra s Monfilsem není žádná tragédie. Co bychom měli říkat my fanoušci Petry ... :)
Reagovat
elda
Dominic ti to zklamání vynahradí! :)
Reagovat
Lunej..
A co mam rikat ja? Tomas se sice dostava dal nez Gulba, ale kde nic tu nic, zadny GS, malo titulu a vek se zvysuje.
Reagovat
Nola
Ernie ach ten forehand... sito, out, sito, out.. v 1.sete mu prehral servis Djokosmash, snad to otoci
Reagovat
gigin
To je prostě zoufalství. Se mi chce z toho brečet. Nejhorší FH na světě.
Reagovat
gigin
Brutus TB, paráda Markosi!!
Reagovat
George_Renel
Poslední výměna jedenačtyřicetkrát přes síť - pěkný bonbónek.
Reagovat
gigin
Jj, tam se báli to ukončit oba, víc se tlačil Goff, ale nic. Nic no, su zvědavý, jak se na dnešek vyspal Lord Gulbisů. S Gaelem by to mohl být pestrý, zajímavý mač.
Reagovat
Roger_Federer
Kozlova 3,95 (uz pryc), drive jsem nemel cas
A.Krajicek 2,86
Busta 2,99
Jaziri 2,62
Reagovat
janek_da
Krajiček ok

Kližan 2.1
Gulbis 2.55
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jak vy, ale outdoor je outdoor, a je me celkem fuk, ze se jede na te drcene cihle. Ja nejak ty haly spec. nevyhledavam;)

Prostredi v Buenos Aires je podle me velmi hezke a turnaj muze nabidnout zajimave zapasy. Myslim, ze nejsem sam, kdo by se tesil i na pripadny souboj Fognini x Nadal, tedy jestli k nemu vubec dojde (oba by museli dojit do finale).

Uz ve druhem kole, se bude muset Rafa porvat o postup se svym partakem do sparingu a kamosem Monacem...

Probihajici zapas Diega Sebastiana Cerneho s Dolgem muze byt jeste zajimavy, ale nevim jestli uplne Diego, tim jak to vali Dolgovi na stred, si vybral dobrou taktiku na mozny postup...

Turnaj ma podle me pekne obsazeni... antuku si dokonce vybral Tsonga, a to je co rict...ten je schopen zahrat schopne pouze na te parizske...takze jsem celkem zvedavy, co tu predvede;)

V Buenos hraje take David, a jsem rad, ze si tenhle trunaj vybral. To, ze tady nechybi Cuevas, to nikoho urcite neprekvapi...;)

Ale ze zde startuje take Izzy...to uz asi prekvapi vic;))) Ale me to rozhodne potesilo...;) Dokonce by mohlo byt QF - IzzY vs. Dominic;)

Asi za nejatraktivnejsi zapas prvniho kola povazuji; Federico Delbonis vs. Fogna... je treba rict, ze tak 10 let zpet by byl Federico bran neco jak novy Nalba...jeeenze...Delbonis je jednak proste dalsi z mrhacu...a jednak ten novodoby tenisovy atletismus mu proste az tak nesedi.

Doufam, ze se v Buenos spis dockame SF Izzy vs. Nadal;) Minuly rok, ani v Rime, ani v Monte Carlu, se Johnovi nepodarilo Rafu prehrat. Nej. vzajemny zapas asi na RG v roce 2011. Zaporne H2H jak nic, ale tady bych veril, zeby mohl John konecne tu smulu s Rafou prorazit;) ...trebas i nejakym tim halfovym skluzem;) Takze takove finale Cuevas x Izzy by se zamlovalo nejen me, ale myslim i Mutovi...;)

Zato Janekda si asi bude brousit zuby se svym oblibenym tovarnikem na Tsongu;)
Reagovat
janek_da
tak izzy to má otevřené až do finále, to je jas. Jako obvykle, hodný Janek přišel zachránit turnaj apořadatelé se modlí, aby to dopadlo jak má a došel do finále.

Továrník ok, i když špinavý konkurenční boj nemám rád.
Co je horší že Warlocq letos ještě nehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak panteri maji ty zacatkly vzdy celkem nenapadne;) Potom prijde ten panteri pohyb, rychly skok...a ne jeden pozorovatel je v soku...nebot ko,rist uz na to nema ani cas se do teho soku dostat;D)

Tak 1111 to ma otevrene, los paradni. Rozhodne do SF lepsi ten Nadal, nez Cuevas.;)
Reagovat
PH94
Borna vydřel
Reagovat
smazaný uživatel
;) :)
Reagovat
kada.tom
Borna právě přežil klinickou smrt ... odvrátil !!! 10 !!! setballů a nakonec v úchvatným TB vydřel 1. set :-)
Reagovat
Fandina
Štěpánek hraje na challengeru v Berghamu na WC a také je tam v hlavní soutěži Jan Šátral. Tak jsem zvědavá, jak se klukům povede.
http://www.livesport.cz/pavouk/OYetc2im/hAFOPGRS/#draw
Reagovat
darek.vrana
To je dobře. Škoda, že Radek chytil snad nejtěžšího soupeře hned v 1. kole.
Reagovat
Fandina
Coric De Bakker začalo live na Nova Sport 1 a komentuje woytha. Na to jsem se už dlouho těšila, až zase uslyším woythu a basu a je to tady. Držím palce Bornovi.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jen, ze mame opet turnaj, kde se hraje o tu bajecnou kytaru;)

A startovni pole opet zajimave. Nechybi pochopitelne Nishi, ktery tento turnaj ovladl uz 3x za sebou, lepe receno tady vladne od roku 2013, kdy tento turnaj poprve vyhral. Turnaj v minulosti take 3x vyhral Tommy Haas nebo take Andy Roddick. Jednou se tady take stal vitez trener Nishiho;)
Mezi vitezi tohoto turnaje nechybi takove jmena jako Jim Courier, Bjorn Borg, Andre Agassi, Mark Philippoussis, Pete Sampras, Ivan Lendl, Janekdu jiste potesil Sam Querrey pred sedmi lety, jenze prozatimnim KRALEM mesta Rock'n'Rollu je jiny kral americkych kurtu, Jimmy Connors, ktery ovladl tenhle turnaj ctyri krat.!!!

Letos ho tedy Kei muze srovnat.

Ale nebude to mit jednoduche. V pavouci siti na neho cihaji ruznorodni souperi.
Tak za prve...je zpet opet Donald Young a myslim, ze se bude opet letos snazit.
Take je zpet opet Sam Querrey ale nevim, nevim jestli je v dobre forme, aby turnaj zvladl vitezstvim;)

Pochopitelne nemuze chybet Tim Smyczek, a nahodou dojel vcas na turnaj do Memphisu...takze nastoupi;)

Svoje stesti tady zkousi Ryan...mno, ale uz v prvnim kole muze tvrde narazit na americkeho sibala Tiafoea;))) (famooozni prijmeni, famooozni hrac...)

Dalsi mladik, ktery si zaslouzi pozornost a nastoupi v tomhle turnaji je australan John Millman. Nejenze stoupa zebrikem, ale aby se jednou fandove Kobry, nebo Nicka, nebo Kokkiho nepodivili...ono ne nadarmo se rika neco o tech mlynech...a tenhle chlapec nejenze je Mlynar, ale vypada na dost trpeliveho a schopneho hrace...

Pochopitelne se zde i blyskne svym ulitlym stylem Izraelec Dudi;), ktery hned v 1.kole svede bitvu s Berankisem...
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu zajimave spektrum hracu, tezko tu vypichovat vsechny Memphiske machry, ale jedno jmeno jsem si nechal nakonec.

Michael Mmoh... nebo jinak, jak se mu rika.... Americky Monfils z Blizskeho Vychodu, neb pochazi ze Saub. Arabie.... A tenhle chlapec, je to jeste spis kat. chlapec, proste tahle osmnactka pracuje na tom, aby se z neho nestal dalsi mrhac...ovsem sve misto v letajicim cirkusu Gaela Monfilse asi sve misto najde;)

Proste turnaj je opet naslapany, a to jsem ani nepripominal turnajovou dvojku;) Johnsona...

Uz v nedeli v noci opet poputuje Memphiska kytara k jednomu z hracu;) Skoda, ze tenhle turnaj uz nema WTA ve svem kalendari...
Reagovat
smazaný uživatel
Vynechá Rotterdam logicky veme Marseille aby nevypadl že zapasoveho rytmu s roterdamem by to měl hodně náročné!
Reagovat
gigin
http://files.abnamrowtt.com/files/pdf/2016/OP.PDF?_ga=1.126566985.558544706.1454926266
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte proč tam letos nestartuje Berdych?
Reagovat
kada.tom
nevím, ale předpokládám, že to bude mít něco společného s tím, že Tomáš bude startovat příští týden v Marseille, pak hned v Dubaji a pak hned dvojblok IW - Miami, asi nechce jet úplně bez přestávky tak dlouhou dobu
Reagovat
lars
A proc nedal prednost 500 Rotterdamu pred 250 Marseille ?
asi ho to v top8 uz nebavi :(
Reagovat
mayday
Navíc v Rotterdamu se mu, pokud se nemýlím, dost daří.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě se divím, protože s obsazením jaké tam letos je mohl brát klidně titul. Nejvýše nasazený je Gasquet. Navíc když 2014 ten titul bral a loni prohrál ve F vyrovnaný zápas se Stanem.
Reagovat
tommr
podle mýho to souvisí s letošníma změnama turnajovýho kalendáře kdy se hraje první kolo DC až v termínu po Dubaji těsně před IW a Miami. Pokud by Tom startoval i v Rotterdamu tak by ho čekalo nepřetržitých 8 týdnů zápasovýho zatížení a to je pro něho asi přece jen příliš ...
Reagovat
lars
A proc nedal prednost 500 Rotterdamu pred 250 Marseille ?
V Marseill nemusel hrat pokud to nevyzadoval sponsor
Reagovat
tommr
asi chce hrát bez přestávky a ne si dávat po Rotterdamu týdenní pauzu po který by se musel zase rozehrávat jako loni? To ale jen spekuluju ...
Reagovat
janek_da
Co Paire. Pohrál si s ním Dodig?
Reagovat
gigin
Ano, psal jsem to pod Ríšou. Lunejce tam. Péro je šílenec. Chtěl jsem ho pro Ernieho do prvního kola, no co už.
Reagovat
gigin
Jencku, Ben má nějaké trable ale:

https://pbs.twimg.com/media/Cas6I2oWIAE7Q-Q.png:large
Reagovat
Lunej..
omlouvám se, pod Ríšou jsem psala, že jsi mi Dodiga neprotlačil, špatně jsem četla. Díky za spolupráci, doufám, že ve svém týmu zoufalců máš ještě pořád odsuzovaného a mnou oblíbeného Nicka. :)
Reagovat
gigin
Samozřejmě. Gyros je jeden ze základních stavebních kamenů mé top desítky.
Reagovat
janek_da
Nehral s tretornama a na síti k tomu?
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
gigin
jj :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Rossimu..Kurz 2.75 je doma ;)
Reagovat
Fandina
Vážně?
Reagovat
rod_laver
:-)))
Reagovat
Roger_Federer
Betfair 2,89.
Reagovat
Frick
:o)
Reagovat
gigin
Já nemám rád tyto srandy. Chlapi v hospodě říkali, že prej je Veselka syn Horvátha a Štěpánka. Šeci sa temu smáli. Já jsem se nesmál.
Reagovat
Fandina
Primitivové.
Reagovat
Frick
Dlouho jsem tak nepobavil.

Žalobníček žaluje, že zlí chlapi v hospodě říkali o Jir-Koňovi, že jeho otec je Štěpánek a Horvtáh.

:-D :-D :-D

Je ti 8 roků, holčičko?
Reagovat
Frick
Ok. Tak třeba budu galantní a nebudu si dělat srandu ze vzhledu holek.

Ale z 2m chlapa si p.rdel budu dělat klidně.
Reagovat
gigin
Uz jdeš do práce, nebo si přišel z noční, nebo to tady budeš zase zasírat žumpama od Božího rána, nácku?
Reagovat
Frick
V této božího rána není. Tuto krajinu už bůh dávno opustil. Emigruj do Polska.
Reagovat
gigin
Že kecám, ostatně jako většinou tady na TP tě asi nenapadlo, že jo. Ale to mne ani u tebe nepřekvapuje. Prostě jsem si to vymyslel, víš?
Reagovat
Frick
Nevim, nemám tě přečtenýho jako nějaký jiný jedince z TP.

A dokážu si představit, že po pár pivech se v hospodě dá z úst vypustit i takováto "lidová moudrost"....

Ale co. Fandina je tak hloupá, že tomu nejen věří, ale dokonce se jí to i dotklo.
Reagovat
Fandina
To vážně věříš, že si to gigin vymyslel? Málo znáš lidi. Takovéhle řeči se na druhé říkají, ať v legraci nebo myšleno vážně. Jestli je tady někdo hloupý, tak jsi to především ty.
Reagovat
Fandina
myšleno vážně ve smyslu, že jsou to podobné typy lidí
Reagovat
gigin
Ano Fandino máš pravdu, někde jsem to slyšel při nějaké oslavě nebo co. Ten vtip, ač je hloupý, nebo pro někoho ne, jsem si nevymyslel. Vymyslel jsem si jen tu hospodu. Jinak v ten moment, jak jsem to slyšel mi to přišlo směšné, i když vím, že se jedná poněkud o přízemní srandu. Toť vše :)
Reagovat
Fandina
Minimálně si to vymyslel gigin. Samo z nebe to sem nespadlo.
Reagovat
babolat.cz
a Fandina matka...
Reagovat
Fandina
ty víš jak vypadám, že mě k nim přirovnáváš?
Reagovat
Marduch
Když autorem tohoto "humoru" je plnoletá osoba, něco je u ní špatně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist