Veselý na antuce v Lyonu prošel kvalifikací turnaje ATP

19. 5. 2019, 12:18
Aktuality 1
ATP LYON - Jiří Veselý po téměř třech letech poznal pocit z úspěšně absolvované kvalifikace turnaje ATP. Týden před Roland Garros si zahraje ve francouzském Lyonu, kde dnes český tenista v rozhodujícím zápase porazil domácího Gregoira Barrereho. V hlavní soutěži vyzve Američana Taylora Fritze.
Jiří Veselý (© openparc.fr)

Jiří Veselý hodil za hlavu čtvrteční porážku v osmifinále challengeru v německém Heilbronnu, kde obhajoval finále, a po přesunu a dnu odpočinku zvládl víkendovou kvalifikaci podniku ATP ve francouzském Lyonu.

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami během dvoukolového síta přišel jen jednou o své podání. V sobotu si poradil se Španělem Nicolou Kuhnem a dnes po obratu i s domácím Gregoirem Barrerem. O půl roku mladšího Francouze porazil 3-6 6-3 6-2 a oplatil mu únorovou porážku z haly v Marseille.

Český tenista přitom nezačal dobře. V prvních třech gamech uhrál jen čtyři fiftýny, prohrával 0-3 a dál se trápil na podání. Dalších šest brejkbolů už však odvrátil, když posledním dvěma čelil na začátku druhého setu. Ze servisu postupně udělal svou zbraň a po hodině a tři čtvrtě se mohl radovat z vítězství. 

V kvalifikaci Veselý startoval podruhé v sezoně. V únoru v Dubaji ztroskotal ve druhém kole, ale do hlavní soutěže se nakonec také dostal, když byl vylosován jako lucky loser. Naposledy se úspěšně probil kvalifikací turnaje ATP v srpnu 2016 na Masters v Cincinnati.

Hlavní soutěž na okruhu ATP si letos zahraje popáté. Výhru si dosud připsal jen na antuce v Marrákeši, kde v dubnu po postupu do čtvrtfinále kvůli puchýři z bojů odstoupil.

ATP TOUR 250
LYON
los dvouhry
los čtyřhry

V Lyonu, kde si poprvé odbývá generálku před Roland Garros, vstoupí do hlavní soutěže prvním vzájemným duelem proti jednadvacetiletému Američanu Tayloru Fritzovi.

Kvarteto nejvýše nasazených na podniku ATP 250 v Lyon tvoří Gruzínec Nikoloz Basilašvili, Španěl Roberto Bautista a mladí Kanaďané Denis Shapovalov s Felixem Augerem-Aliassimem, kteří mají v prvním kole volný los.

Obhájce titulu Dominic Thiem letos nestartuje, v pavouku naopak nechybí domácí předloňský šampion Jo-Wilfried Tsonga či další Francouz a bývalý hráč Top 10 Richard Gasquet. Tsonga si už dnes v jednom ze dvou úvodních zápasů poradil se Srbem Dušanem Lajovičem, kterého porazil i ve třetím vzájemném střetnutí.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 600.000 dolarů
nedělní výsledky (19. 05. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tsonga (Fr.) - Lajovič (Srb.) 7-6(4) 6-4
Millman (Austr.) - Andújar (Šp.) 6-1 6-3
• Kvalifikace - 2. kolo •
Veselý (3-ČR) - Barrere (5-Fr.) 3-6 6-3 6-2
Janvier (8-Fr.) - Harris (1-JAR) 6-1 6-4
Diez (Kan.) - Halys (7-Fr.) 6-2 3-6 6-3
Sinner (It.) - Lamasine (Fr.) 6-4 6-3
• Rozlosování kvalifikantů •
Veselý (Q-ČR) - Fritz (USA)
Janvier (Q-Fr.) - Gasquet (6-Fr.)
Sinner (Q-It.) - Kukuškin (Kaz.)
Diez (Q-Kan.) - Tomic (Austr.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
com
A ted hlavne neskoncit v prvnim kole :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist