Veselý neudržel vedení proti Lorenzimu a poprvé s ním prohrál

22. 7. 2017, 08:58
Aktuality 3
ATP UMAG - Jiří Veselý ve čtvrtém vzájemném duelu s Paolem Lorenzim poprvé prohrál. Včera v nočním zápase na antuce v Umagu sice rychle získal první set a ve druhém začal brejkem, nadějné vedení však neudržel a zkušenému Italovi podlehl 6-3 5-7 3-6.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na antuce prohrál poprvé po sérii sedmi výher. Před měsícem totiž vyhrál challenger v Prostějově a po nepovedeném období na trávě se na vítěznou vlnu vrátil na podniku ATP 250 v chorvatském Umagu.

Po dvousetových výhrách nad Gombošem a Albotem ho v pátek zastavil Paolo Lorenzi. Čtyřiadvacetiletý český tenista přitom nad o 11 let starším Italem vyhrál všechny tři vzájemné duely a skvěle rozehrál i souboj číslo 4. Po půl hodině získal první set a po brejku v úvodu druhé sady vedl 6-1 a 1-0. 

Jenže pak poprvé ztratil podání a zkušený a trpělivě hrající Lorenzi se vrátil do hry. Český tenista začal více kazit a vedení ztratil. Po returnu do autu pro něj turnaj těsně před půlnocí skončil.

Maximem Veselého na letošním okruhu ATP tak zůstalo semifinále z dubnového turnaje v Marrákeši, kde mimo porazil právě i Lorenziho. V následujících dvou týdnech ho čekají další antukové akce v Hamburku a Kitzbühelu.

Pětatřicetiletý Lorenzi se v semifinále střetne s o osm let mladším krajanem Allesandrem Giannessim (h2h 2-0), který se po třech třísetových výhrách může těšit na své první semifinále na okruhu ATP.

O druhé místo ve finále se překvapivě utkají domácí Ivan Dodig a Andrej Rubljov. Chorvat Dodig ve čtvrtfinále vyřadil 7-5 6-3 nasazenou jedničku Belgičana Davida Goffina, který hrál na prvním turnaji od Roland Garros, na němž si zranil kotník, a po čtyřech letech postoupil do semifinále podniku ATP ve dvouhře. 

Devatenáctiletý Rus Rubljov se do semifinále dostal poprvé v kariéře poté, co zdolal 6-7 6-2 7-6 obhájce titulu Itala Fabia Fogniniho.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 540.310 eur
páteční výsledky (21. 07. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Lorenzi (4-It.) - Veselý (8-ČR) 1-6 7-5 6-3
Rubljov (Rus.) - Fognini (3-It.) 6-7(5) 6-2 7-6(2)
Dodig (Chorv.) - Goffin (1-Belg.) 7-5 6-3
Giannessi (It.) - Dutra Silva (Braz.) 6-7(3) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
letityfanousek
Lorenziho řadím mezi kvalitní challengerové hráče, ty by měl Jirka porážet, pokud chce hrát vyšší ATP level
Reagovat
EllNino
Lorenzi je antukář a 34. na žebříčku, to pokud vím, není challengerový ranking
Reagovat
letityfanousek
To vím, že je tak neskutečně vysoko. Těží hlavně z antukových challengerů, on za to nemůže, systém je tam nastaven. U mně to není high level ATP, ale takových je v rankingu více: Schwartzman, Harrison R., Mannarino, Sugita.. Každopádně musí ten náš muslim víc makat aby hrál vyšší ligu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist