Veselý prohrál už počtvrté v řadě. V Buenos Aires nestačil na Slovince Rolu

24. 2. 2015, 19:40
Aktuality 8
ATP BUENOS AIRES - Jiří Veselý dnes na antuce v argentinském Buenos Aires nestačil na Slovince Blaže Rolu, s nímž prohrál 4-6 3-6, a připsal si tak už čtvrtou porážku v řadě. Na výhru čeká 46. tenista světa už téměř měsíc a půl, naposledy se radoval na turnaji v Aucklandu, kde v polovině ledna získal svou první trofej na turnaji kategorie ATP.
Jiří Veselý

Jiří Veselý odstartoval sezonu pod vedením nového kouče Slováka Ladislava Simona slibně, když v polovině ledna v Aucklandu vybojoval svůj první titul na okruhu ATP. Jenže o těžce nabyté sebevědomí velmi rychle přišel.

Po úspěchu na Novém Zélandu totiž prohrál už čtyři zápasy v řadě. V prvním kole vypadl na Australian Open a v posledních třech týdnech i na jihoamerických antukách: v Sao Paulu nedoservíroval zápas proti pozdějšímu šampionovi Cuevasovi, v Riu de Janeiro dokonce neproměnil tři mečboly proti Fogninimu a dnes v Buenos Aires nepotvrdil roli favorita proti Slovinci Blaži Rolovi.

Šestačtyřicátý hráč světového žebříčku Veselý po dvou těsných prohrách s papírovými favority vstupoval do turnaje v argentinské metropoli jako nasazená šestka a očekávalo se, že proti 85. hráči světa ukončí čekání na výhru. Jenže jednadvacetiletý Čech v souboji dvou leváků zaváhal. Měl problémy na podání, o které čtyřikrát přišel, a prohrál 4-6 3-6.

Veselému se tak nevydařila generálka před úvodním kolem Davisova poháru, v němž Češi už příští týden přivítají Austrálii. Napodobil týmového kolegu Lukáše Rosola, který dnes rovněž hned v úvodním kole ztroskotal na turnaji v Dubaji a připsal si pátou porážku v šestém zápase sezony.

Udržet se v zápasovém zatížení se Veselému nepodaří ani ve čtyřhře. Golden Swing pro něj definitivně končí neúspěchem poté, co společně s Františkem Čermákem podlehli v utkání prvního kola 6-4 5-7 7-10 hvězdné argentinsko-španělské dvojici Juan Mónaco a Rafael Nadal, kteří už letos vyhráli turnaj v Dauhá.

Nicolás AlmagroSkalpem sedmého nasazeného Pabla Andújara odstartoval svůj oblíbený turnaj šampion z roku 2011 Nicolás Almagro. Devětadvacetiletý Španěl, který se snaží vrátit do formy po loňském zranění nohy, zvítězil 6-3 3-6 6-2 a vyhrál tak i čtvrtý vzájemný duel.

"Každý zápas je jiný příběh, který chci napsat. Ne pokaždé má šťastný jako tento, ale musím brát věci pozitivně i v případě, že prohraju," řekl Almagro, který v Buenos Aires nechyběl už čtyři roky po sobě v semifinále. "Po loňském roce to pro mě bylo opravdu těžké. Ale naučil jsem se vážit si v životě důležitých věcí, které mi tento sport dal," řekl bývalý devátý hráč světa, jenž nyní figuruje až na chvostu první stovky. Ve druhém kole ho čeká souboj s dalším krajanem Albertem Ramosem.

"Bude to další těžký zápas. Albert je na tomto povrchu důstojný soupeř a čeká nás hezká bitva. Navzájem se dobře známe. Já se budu snažit hrát agresivně a dostat se do dalšího kola," dodal Almagro.

Jméno svého prvního soupeře se dozvěděl Rafael Nadal. Nejvýše nasazený Španěl, který se v Buenos Aires objevil poprvé po deseti letech, se utká v prvním vzájemném střetnutí s domácím Facundem Arguellem. Dvaadvacetiletý Argentinec v prvním kole smetl 6-3 6-2 Španěla Alberta Montaňése.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 573.750 dolarů
úterní výsledky (24. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rola (Slovin.) - Veselý (6-ČR) 6-4 6-3
Almagro (Šp.) - Andújar (7-Šp.) 6-3 3-6 6-2
Delbonis (Arg.) - Carreňo (8-Šp.) 7-6(2) 3-0 skreč C.
Bagnis (Arg.) - Cecchinato (It.) 4-6 7-5 6-3
Arguello (Arg.) - Montaňes (Šp.) 6-3 6-2
Olivo (Arg.) - Nieminen (Fin.) 7-6(3) 5-7 6-0
Andreozzi - Molteni (oba Arg.) 6-2 6-2
Ramos (Šp.) - Zeballos (Arg.) 6-4 6-1
Berlocq (Arg.) - Schwartzman (Arg.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Mónaco/Nadal (Arg.)/Šp.) - Čermák/Veselý (4-ČR) 4-6 7-5 10-7
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
První set v deblu Jirka Franta proti Monaco Nadal tu je. Tak ještě jeden kluci pojď!
Reagovat
mahycek
Možná, ano , klamání nepřítele, ale nic s toho pro nás nečekejme a pak si řekneme, kdo spískal, ten povrch. Samozřejmě přeji našim, ale, tentokrát to neklapne. Byl bych rád, kdyby to bylo naopak.
Reagovat
Jan
Jestli si řekli o povrch hráči ? A Navrátil jim to nechtěl násilím vymlouvat ? Nebo město se nechtělo patlat do haly s antukou ?
Reagovat
PH94
Nedá se nic dělat. U Jirky je problém v hlavě. I tak v něm vidím obrovský talent a očekávám, že se letos posune někam do top 30 :)
Reagovat
Jan
To je matení nepřítele, stejně jako Rosol. Prohrávají, aby si Australané mysleli, že DC mají v kapse levou zadní, v Ostravě předvedou svou pravou sílu a Australané se nebudou stačit divit :)
Reagovat
EllNino
já myslím, že DC je pravej odrazovej mustek na tyhlety nelichotivý série :)
Reagovat
EllNino
- ještě jednou pod správný článek
Tohle je blbý ...po titulu z Aucklandu přišla hodně ledová sprcha v Jižní Americe, začalo to nedopodáváním proti Cuevasovi, zahozeným mečounům proti Fogninimu a zmar dovršilo trápení proti Rolovi ...před DC nic příjemnýho, tuhle zakletou část sezony by bylo radno co nejrychleji zapomenout, bylo to podle mě ne moc vhodně zvolený, šňůra na amerických betonech by přišla podle mě víc vhod, hlavně kvuli tomu, že se Jirkovi na antuce poslední dobou moc nedařilo ...no nevadí, snad to DC zlomí a Jirka zase začne vyhrávat, chápu, že ty těsnýporážky se z hlavy asi uplně vymazat nedaj, viz dnešek ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist