Veselý sbírá zkušenosti na turnaji s Lendlem či Samprasem. První zápas prohrál

9. 3. 2011, 12:40
Aktuality 3
Tento týden se v Curychu koná druhý ročník zajímavého projektu 'Kde se šampioni potkávají s talenty'. Letos ve Švýcarsku startuje i nadějný český tenista Jiří Veselý, který je současnou juniorskou jedničkou. V prvním zápase prohrál se Slovákem Horanským, ve čtyřhře však vyhrál po boku známého komika Henriho Leconteho.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Do Curychu se sjelo osm tenisových legend a stejný počet juniorů, kteří byli pozváni na základě úspěchu a žebříčku. Ten juniorský je sestavován za úspěchy ve dvouhře i čtyřhře současně. 

Sbírat cenné zkušenosti vedle legendárních tenistů jako Sampras, Lendl, Leconte, Ivaniševič, Philippoussis, Henman, Stich a Muster má možnost i Jiří Veselý. Osmnáctiletý český tenista totiž na letošním Australian Open vyhrál juniorskou dvouhru i čtyřhru a je světovou jedničkou.

Legendy a junioři jsou v Curychu rozděleni do dvou samostatných čtyřčlenných skupin, v nichž se utká každý s každým. Vítězové skupin budou hrát finále, hráči na druhých místech svedou bitvu o 'bronz'. 

Poté, co byl Veselý o víkendu nehrající součástí neúspěšného českého daviscupového týmu, začal akci porážkou. Rodák z Příbrami prohrál 4-6 6-3 7-10 se Slovákem Filipem Horanským, s nímž letos triumfoval v melbournském deblu.

O postup ze skupiny bude usilovat ještě ve středu proti Britovi Liami Broadymu a v pátek se utká s domácím Alexanderem Ritschardem.

Souběžně se koná také smíšená čtyřhra. V té se Veselý postavil na stejné straně kurtu vedle tenisového baviče Henriho Leconteho a společně s francouzskou legendou vyhráli 8-6 nad duem Filip Horanský a Michael Stich.

V zápasech veterénů vyhrál Sampras nad Musterem a Ivaničevič prohrál s Philippoussisem. Australan měl tento týden startovat v kvalifikaci na turnaj v Indian Wells, nakonec dal přednost Curychu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
fuj prohrát se slovákem
Reagovat
smazaný uživatel
bože ty si ale stašný d*bil !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Čím víc o něm budeme vědět, tím lépe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist