Veselý se v Prostějově dočkal prvního vítězství po pauze. Kolář v prvním kole neuspěl

8. 9. 2020, 18:16
Aktuality 9
Nejlepších Čech v žebříčku Jiří Veselý se po restartu sezony dočkal prvního vítězství. Po vypadnutí po úvodním zápase na challengeru na pražské Štvanici i grandslamovém US Open zvládl vstup do prostějovského challengeru, kde dnes smetl 6-2 6-3 Ilju Ivašku. Prvním kolem naopak neprošel Zdeněk Kolář, který nestačil 4-6 3-6 na nasazenou jedničku a obhájce titulu Pabla Andújara ze Španělska.
Jiří Veselý

S Ivaškou se Veselý střetl letos podruhé. Cestou za titulem na únorovém turnaji ATP v Puné odvrátil ve čtvrtfinále dva mečboly, ale tentokrát měl zápas pod kontrolou. V utkání dlouhém hodinu a čtvrt si pomohl sedmi esy a nečelil brejkbolu.

Trojnásobný vítěz turnaje Veselý (2014, 2015 a 2017) se v dalším kole střetne s australským kvalifikantem Aleksandarem Vukicem, dvoustým hráčem světa.

Až na čtvrtém challengeru po koronavirové pauze nedokázal Kolář vyřadit alespoň dva soupeře. V Prostějově dnes jasně podlehl 56. hráči světa Andújarovi, který v utkání dominoval. "Přijel jsem obhájit loňský titul. Loni se mi v Prostějově líbilo a věřím, že budu stejně spokojený při odjezdu," řekl Španěl na webu turnaje.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andujar za kurz 2,11 byl po Carrenovi nejlepší dárek dne
Reagovat
LordMutademus
Niši v prvním zápase, po roční pauze, nestačil na Kečmanoviče. Ještě by měl hrát z druhým Nišim čtyřhru, ale hrají proti nasazeným jedničkám Granollers, Zeballos.
Reagovat
com
titul z French open uz ceka Jiriku smilesmile
Reagovat
Fransoas
Tato výhra by ho mohla posunout k lepší herní pohodě.Už by se mohl konečně prosadit.Jeho čas dozrál.Ať se tedy daří.
Reagovat
Krisboy
J1rka opět vítězí, svět se vrací do normálu! smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Nechci vypadat jako hnidopich, vypadá to na první pohled možná skoro stejně, ale věcně správně měla první část věty znít "J1rka se opět rozhodl vítězit,..."
Reagovat
LordMutademus
Ivashka musí být skvělý hráč, když stál Jirkovi za to, aby se snažil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych za tím viděl spíš to, že se hraje v J1rkově obýváku, tak musel napoprvé ukázat, kdo je v Prostějově pánem.

To má splněno, teď se musí snažit soupeři, aby ho motivovali.
Reagovat
Krisboy
Tohleto slovíčkaření smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist