Veselý si na challengeru v Praze zahraje o 20. titul, Šalková je ve finále podniku W75

11. 5., 15:28
Aktuality 10
ATP CHALLENGER PRAHA - Jiří Veselý (30) si na antukovém challengeru v Praze zahraje poprvé od února 2022 o turnajový titul. Třicetiletý reprezentant, jenž se po sérii zranění snaží o návrat mezi elitu, porazil v semifinále Prague Open 6:2, 7:5 Američana s českými kořeny Tobyho Kodata (21). Na souběžné hraném turnaji ITF žen bude o trofej usilovat čtvrtá nasazená Dominika Šalková (19).
Veselý zabojuje v Praze o 20. kariérní titul (© AFP)

Jiří Veselý měl letos před startem turnaje na Štvanici bilanci 1:11 a v prvním kole přerušil někdejší 35. hráč světa sérii čtyř porážek. Jednadvacetiletého Tobyho Kodata, nevlastního bratra někdejší světové sedmičky Nicole Vaidišové, zdolal za necelé dvě hodiny.

Vítěz dvou turnajů ATP Tour se o celkově 20. profesionální titul mezi muži utká s Gauthierem Onclinem z Belgie, jemuž v semifinále vzdal v úvodu druhého setu osmý nasazený Slovák Alex Molčan.

Veselý, jenž aktuálně figuruje ve světovém žebříčku na 295. místě, naposledy získal trofej v říjnu 2021 na challengeru ve Francii.

Dominika Šalková v semifinále vyřadila krajanku Jesiku Malečkovou 6:4, 6:2 a v šestém finále kariéry mezi ženami se pokusí udržet stoprocentní bilanci. O šestý titul, druhý letošní, si zahraje s Majou Chwaliňskou z Polska.

Výsledky challengeru 75 v Praze | Výsledky turnaje W75 v Praze

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Krisboy
Yes!
Reagovat
com
Se Jirka nejakej rozjel.. Titul uz je blizko Ale i tak ho bodove nevynese ani do top 200
Reagovat
gocii
Dulezite bylo ziskat zpet pohodu. Ted by mu to vitezstvi mohlo konecne dodat sebevedomi a treba s Vankem dojde daleko i v zebricku.
Reagovat
hanz
Jyrka zaútočí na Wimblas... tam dostává PR jak na běžícím pásu
Reagovat
gocii
Jasny, na trave bude vsude zase cernej kun
Reagovat
Ondra979
J1rka jede, doufam ze se kvalifikuje na RG, Djokovic ceka :)))
Reagovat
paddy
snad mu bude přát los a dostane Djokoviče do 1k smile
Reagovat
Alien
Tak je stále dobrej! Ohromná gratulace.
Reagovat
karlosray
Super a teď finále
Reagovat
Krisboy
J2rka se zranil, J1rka ožívá! Doufám, že ten jubilejní titul dá a ještě letos se představí na grandslamu. Je ještě mladej, takovej Djokovič nebo Wawrinka se v jeho věku teprve rozehrávali.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist