Veselý skončil v indickém Pune ve druhém kole na raketě Pairea

2. 1. 2019, 14:22
Aktuality 12
ATP PUNE - Jiří Veselý vypadl z prvního turnaje sezony ve druhém kole. V indickém Pune český tenista nestačil na nasazeného Francouze Benoita Pairea, kterému podlehl hladce ve dvou setech. Nezaváhali loňští finalisté Gilles Simon a Kevin Anderson, i když se na výhry ve svém prvním zápase sezony nadřeli.
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahajoval sezonu v indickém Pune druhý rok po sobě. Letos svůj loňský výsledek vylepšil, za druhé kolo se ale nedostal. Po obratu s francouzským kvalifikantem Hoangem nestačil na pátého nasazeného Benoita Pairea, který se tak pomstil za vyřazení svého krajana.

Český tenista si hned na začátku vypracoval brejkbol, ale nevyužil ho a postupně se začal trápit na servisu. Za celý zápas soupeři nabídl třináct brejkbolů, čtyři z nich neodvrátil a za necelou hodinu a čtvrt prohrál 4-6 2-6.

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami tak neukončil sedm měsíců dlouhé čekání na čtvrtfinále na turnaji ATP. Alespoň dva zápasy po sobě 89. tenista světového žebříčku Veselý vyhrál naposledy loni v srpnu na challengeru v Pullachu.

Paire si o zopakování loňského semifinále zahraje s obhájcem titulu a krajanem Gillesem Simonem. Ten dnes sice s Bělorusem Iljou Ivaškou prohrál první set, ale od stavu 1-2 ve druhém setu vyhrál 11 z 12 gamů a ve svém prvním letošním zápase zvítězil 6-7 6-2 6-1.

Nejvýše nasazený Kevin Anderson vstoupil do soutěže vydřenou výhrou nad Srbem Laslem Djerem, kterého zdolal až po více než dvou hodinách hry 7-6 7-6. Ve čtvrtfinále se loňský finalista utká se Španělem Jaumem Munarem.

V druhém kole uspěl devětatřicetiletý Ivo Karlovič a stal se nejstarším čtvrtfinalistou na ATP Tour od americké legendy Jimmyho Connorse, jemuž se to v roce 1995 v Halle povedlo ve 42 letech. Dvoumetrový Chorvat, jenž 28. února oslaví čtyřicetiny, dnes porazil 6-4 7-5 Rusa Jevgenije Donského.

O semifinále si Karlovič zahraje s Lotyšem Ernestsem Gulbisem, s nímž prohrál všechny tři vzájemné duely. Gulbis dnes vyřadil druhého nasazeného Korejce Hyeon Chunga, kterého porazil 7-6 6-2.

• ATP 250 PUNE •
Indie, tv. povrch, 589.680 dolarů
středeční výsledky (02. 01. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Paire (5-Fr.) - Veselý (ČR) 6-4 6-2
Anderson (1-JAR) - Djere (Srb.) 7-6(3) 7-6(6)
Gulbis (Lot.) - Hyeon Chung (2-Korea) 7-6(2) 6-2
Simon (3-Fr.) - Ivaška (Běl.) 6-7(3) 6-2 6-1
Džazírí (4-Tun.) - Ramanathan (Indie) 6-7(6) 7-6(5) 6-3
Munar (7-Šp.) - Bolelli (It.) 7-5 6-0
Karlovič (Chorv.) - Donskoj (Rus.) 6-4 7-5
Darcis (Belg.) - Mmoh (USA) 4-6 7-6(4) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
https://www.denik.cz/tenis/splneny-sen-ci-ostuda-cesky-tenis-ma-sveho-mr-beana-20190102.html
Reagovat
com
Jiriku, Jiriku.. No ale i tak to vypada, ze budes po AO nova ceska jednicka :D
Reagovat
EllNino
ubohý je, že se mu to nepovedlo celej rok, a musel čekat, až Berďa přijde o body z AO ... protože i s půlročním výpadkem má více bodů než Jiří za celou sezónu ... a to už chce odvahu
Reagovat
PetaM
Jako jestli bude Jiří česká jednička, tak to bude vážně tragédie :D Zlaté nevyrovnané holky :D :D
Reagovat
Torn
Doufám, že se to nestane, protože Jiří se svojí hrou nepatří ani do TOP100.
Reagovat
Kytka
Tomáš ale jedéééé. Porazit Kohlschreibera a Nanda v řadě, na to Jiřík nikdy mít nebude.
Reagovat
GaelM
Však ani nemusí být v top100, aby byl jedničkou. Pokud teda Tomáš nebude mít štěstí na los a neobhájí nějaké slušné body.
Reagovat
Torn
To já vim, beru to jako 2 věci. :D
Reagovat
turista
Spíš s nepevnou psychikou se Veselka potýká. To je jeho hlavní problém.
Reagovat
Stan_Borowitz
Prej ho bolely třísla už v prvním zápase a v zápase s Pérem se přidala i záda.
Reagovat
EllNino
zdroj?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jiří Veselý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist