Veselý uhrál jen čtyři gamy s hráčem třetí stovky, na challengeru dohráli i Kopřiva a Macháč

15. 3. 2022, 16:01
Aktuality 15
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Veselý si nedávno v Dubaji vyšlápl na světovou jedničku Novaka Djokoviče a z kvalifikace senzačně prošel až do finále. Na antukovém challengeru v italském Rosetu však v roli nasazené jedničky skončil hned v prvním kole po porážce s Ninem Serdarušičem. V chilském Santiagu hned na úvod dohrál nasazený Vít Kopřiva, kvalifikací ve Phoenixu neprošel Tomáš Macháč.
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý na konci února v Dubaji vyhrál šest zápasů v řadě, v hlavní soutěži si vyšlápl na Marina Čiliče, Roberta Bautistu, světovou jedničku Novaka Djokoviče a Denise Shapovalova a až v jeho největším finále v kariéře ho zastavil Andrej Rubljov.

Vypadalo to na konec krize, ale 28letý Čech se ve svém prvním antukovém zápase v letošní sezoně představil v alarmující formě. Na challengeru v italském Rosetu totiž v roli nasazené jedničky prohrál hned v prvním kole s až 219. hráčem světa Ninem Serdarušičem.

Chorvatskému náhradníkovi, jehož maximem v žebříčku ATP je 192. místo, ani jednou nedokázal sebrat podání a sám celkem čtyřikrát zaváhal. Jedinou šanci na obrat měl za stavu 2-4 ve druhé sadě, kdy si vypracoval oba brejkboly.

Veselý, který se po dubajském tažení vrátil do elitní stovky a na post české jedničky, se neúčastní amerických Masters v Indian Wells a Miami ani nebyl součástí daviscupového týmu v Buenos Aires a raději dal přednost antukovým challengerům. V příštím týdnu by měl plnit úlohu nejvýše nasazeného v chorvatském Zadaru.


Kopřiva neuspěl v Santiagu
Vít Kopřiva
si v Argentině vyzkoušel premiéru v daviscupovém týmu a před týdnem na challengeru v chilském Santiagu vyřadil Nicoláse Jarryho a Nicoláse Kickera a ve čtvrtfinále sehrál vyrovnanou bitvu s pozdějším finalistou Alejandrem Tabilem.

Ve zhruba 500 kilometrů vzdáleném Concepciónu však hned v prvním kole za hodinu hry schytal výprask 2-6 1-6 od náhradníka Evana Furnesse (#294). Šestý nasazený sice v utkání využil oba brejkboly, jenže sám jich soupeři nabídl celkem sedm a odvrátil jediný.


Macháč ve Phoenixu neprošel kvalifikací
Tomáš Macháč si období mezi turnaji Masters 1000 v Indian Wells a Miami zkrátil startem na jednom z nejkvalitněji obsazených challengerů sezony ve Phoenixu, nedokázal však projít ani kvalifikací.

Dva dny po zápase se světovou jedničkou Daniilem Medveděvem na jednom z nejprestižnějších turnajů začal na rapidně menších dvorcích v Arizoně výhrou nad čínským teenagerem Junchengem Shangem. V úterý ale v závěrečném druhém kole podlehl 5-7 1-6 francouzskému veteránovi a bývalému šestému hráči světa Gillesu Simonovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
peggy
Ta výhra to bylo chvilkove osvícení a nyni dlouhodobá tma a tma.
Reagovat
Dobry-den
Kluci ty turnaje dneska bojkotují? Nebo co to má znamenat? smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
com
Jirka si zapinkal..
Zjistil, ze na antuce mu to de..
Ale nic se nema prehanet, tak si dal pohov aby byl fit na FO smilesmilesmile
Reagovat
bIbec
J1rka is backsmilesmile
Reagovat
lvicek
Jestli to nejsou teniova dvojcata treba jako sestry Pliskovy... Jinak jsem si precetla nadpis a rikam si, WTF?? Jak je to mozny?
Reagovat
Teo
Jestli on si na sebe ten Jirka občas nevsadí? smile
Reagovat
FandimRF
A proč by se snažil? Svoje body si uhrál v Dubaji a teď na to může zase rok kašlat a užívat si rekreační cestování.
Reagovat
Fransoas
Není jasné proč se tam tedy přihlásil,když nedokáže potvrdit roli nasazeného hráče.
Reagovat
Patik
Pffffff....smilesmile
Reagovat
blixa
Co co, slabej soupeř, pro J1rku žádná výzva !!!smile
Reagovat
Krisboy
S takovým nounejmem by nebavilo hrát ani mě smile
Reagovat
blixa
Chápu, taky bych znuděně odešel s dvouma kanárama ... smile
Reagovat
Patik
akože v dubaji porazí najlepšieho tenistu na planéte ale na čelendžri by vypadol aj s mojím dedom..Jirka prosím ťa buďto hraj konzistentne s určitým štandardom na každom turnaji alebo ani nehraj..lebo len robíš zmätky na turnajoch vyššej úrovne..sa už rozhodni prosím ťa či si úplne drevo alebo hráč s nejakými kvalitami.
Reagovat
elsky
Jestli on ten náš J1rka nemá dvojníka.
"Takhle škrtí Macháně!", ví Djoker.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist