Veselý úspěšně vstoupil do kvalifikace turnaje ATP v Lyonu

18. 5. 2019, 13:49
Aktuality 0
ATP LYON - Jiří Veselý úspěšně vstoupil do kvalifikace antukového turnaje ATP v Lyonu, když porazil 6-4 6-4 devatenáctiletého Španěla Nicolu Kuhna. O start v hlavní soutěži se utká s Francouzem Gregoirem Barrerem, kterému má možnost oplatit čtvrt roku starou porážku.
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý hodil za hlavu čtvrteční porážku v osmifinále challengeru v německém Heilbronnu, kde obhajoval finále, a vítězně vstoupil do kvalifikace podniku ATP ve francouzském Lyonu. 

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami si na úvod dvoukolového síta poradil s devatenáctiletým Španělem Nicolou Kuhnem. Aktuálně 262. hráče světa porazil dvakrát 6-4, když za celý zápas nepřišel o podání. Třem brejkbolům čelil až v posledním gamu, ale stav 0-40 otočil a ziskem pěti míčků v řadě odvál možné komplikace.

Veselý startuje v kvalifikaci podruhé v sezoně. V únoru v Dubaji ztroskotal ve druhém kole, ale do hlavní soutěže se nakonec dostal jako lucky loser. Ze čtyř letošních startů na okruhu ATP si výhru připsal jen na antuce v Marrákeši, kde po postupu do čtvrtfinále kvůli puchýři odstoupil.

V Lyonu, kde si poprvé odbývá generálku před Roland Garros, se o postup do hlavní soutěže utká s domácím Gregoirem Barrerem. S o půl roku mladším Francouzem jediný vzájemný duel letos v únoru v hale v Marseille prohrál ve dvou setech.

Kvarteto nejvýše nasazených na podniku ATP 250 v Lyon tvoří Gruzínec Nikoloz Basilašvili, Španěl Roberto Bautista a mladí Kanaďané Denis Shapovalov s Felixem Augerem-Aliassimem, kteří mají v prvním kole volný los.

Obhájce titulu Dominic Thiem letos nestartuje, v pavouku naopak nechybí domácí předloňský šampion Jo-Wilfried Tsonga či další Francouz a bývalý hráč Top 10 Richard Gasquet.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 600.000 dolarů
sobotní výsledky (18. 05. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Veselý (3-ČR) - Kuhn (Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist