Veselý v Bratislavě skončil ve 2. kole na Dzumhurovi

7. 11. 2013, 17:36
Aktuality 7
CHALLENGER BRATISLAVA - Jiřímu Veselému neobvyklý program na turnaji v Bratislavě nesedl. Poté, co si po prvním kole doletěl do Londýna pro cenu od ATP, dnes neuspěl v duelu se 197. hráčem světa Damirem Dzumhurem.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý vstoupil do challengeru v Bratislavě už v pondělí, utočil zápas s Francouzem Lucasem Pouillem. V úterý pak odletěl do Londýna, kde během Turnaje mistrů v O2 aréně převzal cenu od ATP pro Hvězdu zítřka. Ve středu se na Slovensko vrátil a dnes v turnaji pokračoval. 

Po náročném programu se ale českému tenistovi do čtvrtfinále postoupit nepodařilo, když prohrál 3-6 6-3 1-6 s o rok starším Damirem Dzumhurem z Bosny a Hercogoviny. Dvacetiletý rodák z Příbrami se soupeřem, který je ve světovém žebříčku na konci druhé světové stovky, prohrál i loni na antuce v Košicích, kde neproměnil mečbol. 

"Cestování mě určitě rozhodilo, ale na to se nevymlouvám. Pod můj výkon se podepsala celková únava," přiznal nejmladší hráč v Top 100 Veselý. 

Aktuálně 83. hráče světa Veselého čeká poslední turnaj sezony příští týden v Helsinkách, kde se ještě pokusí vylepšit své postavení v žebříčku, aby mohl sezonu 2014 začít na turnaji ATP v katarském Dauhá.

Z českých tenistů na Slovak Open zůstává už jen obhájce titulu Lukáš Rosol, kterého v pátečním čtvrtfinále čeká souboj s Adrianem Ungurem, s nímž jediné vzájemné utkání předloni na antuce v Bukurešti prohrál. Rumunský tenista dnes po téměř tříhodinové bitvě a po odvrácení dvou mečbolů (s jedním mu pomohlo 'jestřábí oko') zdolal 5-7 6-4 7-6 pátého nasazeného Poláka Lukasze Kubota.

V turnaji pokračuje i předloňský šampion Lukáš Lacko, který dnes otočil zápas s krajanem Miloslavem Mečířem mladším.

- CHALLENGER BRATISLAVA -(Slovensko, tv. povrch / hala, 64.000 eur)čtvrteční výsledky (07. 11. 2013)
Dvouhra - 2. kolo:
Dzumhur (Bosna) - Veselý (6-ČR) 6-3 3-6 6-1
Sijsling (3-Niz.) - Berankis (Lit.) 4-6 6-2 6-2
Lacko (4-SR) - Mečíř (SR) 3-6 7-5 6-4
Ungur (Rum.) - Kubot (5-Pol.) 5-7 6-4 7-6(8)
De Schepper (7-Fr.) - Sikora (SR) 7-6(2) 6-4
Struff (Něm.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 7-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
Nevyhrál skoro nic ten Bosňák. To se stát nemělo....
Reagovat
tommr
ale dalo se to čekat. Jirka se měl rozhodnout - bud odehrát turnaj nebo jet na předávání cen - obojí najednou se dá zvládnout jen těžko ... :(
Reagovat
Padme
že si pro tu cenu jel! Musel to být super zážitek a povzbuzení do dalších let. určitě byhc mu to nevyčítala :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak challengerů se ještě nahraje ažaž, ale takovou cenu třeba už nikdy nedostane. Rozhodl se správně.
Reagovat
VlS
souhlas, navíc souvislost mezi převzetím ceny a prohrou je jasná asi jen jednomu člověku, nikde není napsané, že by vyhrál, kdyby nikam nejel. Jisté je, že by v Blavě neprohrál, kdyby tam vůbec nejel.
Reagovat
PetaM
Ježiši, nějaký challenger. Vy z toho děláte Bůh ví co. Za rok je milion takových turnajů a stále se opakují. Občas se nějaký zruší a nějaký přibude. Ale tuhle cenu dostane hráč jen jednou. Myslím, že by byla chyba tu cenu nepřevzít. Ruku na srdce, už žádnou cenu nikdy získat nemusí. A v Bratislavě může vyhrát příští rok :D :)
Reagovat
VlS
V lepším případě už příští rok chall. objíždět nebude :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist