Veselý v Dauhá porazil veterána Karloviče a zahraje si o hlavní soutěž

4. 1. 2020, 16:57
Aktuality 9
ATP DAUHÁ - Jiří Veselý vstoupil do nové sezony skalpem čtyřicetiletého chorvatského veterána Iva Karloviče. V prvním kole kvalifikace turnaje ATP 250 v Dauhá český tenista odvrátil všechny tři brejkboly a zvítězil ve třech setech. O start v hlavní soutěži se šestadvacetiletý Čech utká s nejvýše nasazeným Maďarem Mártonem Fucsovicsem.
Jiří Veselý (© ltkliberec.cz)

Jiří Veselý za sebou nemá příliš povedenou sezonu. Až na 3. kolo Wimbledonu, kde navíc prošel kvalifikací, uhrál solidní výsledky až na podzimních challengerech v evropských halách. Zahrála si dvě semifinále a triumfoval v Eckentalu.

Závěr přípravy na novou sezonu mu zkomplikovalo zranění v oblasti krční páteře, kvůli které před třemi týdny nedohrál zápas v Tenisové extralize. 

Rok 2020 však šestadvacetiletý rodák z Příbrami zahájil vítězně. Dnes v 1. kole kvalifikace turnaje ATP 250 v Dauhá otočil zápas 'věží' s Chorvatem Ivem Karlovičem, kterého porazil 6-7 6-3 6-2 a ve vzájemné bilanci se tak ujal vedení 3-2.

Veselý měl v tie-breaku prvního setu tři setboly, jenže žádný nevyužil a čekal ho boj o obrat. Ten se mu nakonec proti 40letému veteránovi povedl, když během celého utkání neztratil ani jedno podání.

ATP 250 DAUHÁ
los dvouhry
los čtyřhry

O start v hlavní soutěži, kterou si na okruhu ATP zahrál naposledy v srpnu na US Open, bude na aktuálně nejlepší český tenista (105. v žebříčku) bojovat proti sedmdesátému hráči světa Mártonu Fucsovicsovi. Jediný vzájemný duel proti o rok staršímu Maďarovi vyhrál.

Nejvýše nasazenými v Dauhá jsou Švýcar Stan Wawrinka, Rus Andrej Rubljov, Kanaďan Milos Raonic a jediný bývalý šampion na letošním ročníku Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

 

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.465.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 01. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Karlovič (Chorv.) 6-7(9) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Krisboy
Tak to je velká bída. Přes Dřevoviče přejde, první normální tenista je stopka :(((
Reagovat
Fransoas
Bohužel Jirka Veselý se přes favorita neprobojoval do hlavní soutěže.Bylo to nadějné po prvním setu.Nechtěl bych se mýlit,ale připomíná mi to minulou sezónu.
Reagovat
blixa
Cítím v kostech útok J1rky na TOP10 !!! Nebo že by to bylo revma ... ??? :D
Reagovat
EllNino
Nebude hrát AO, místo toho je tam přihlášek na challenger do Bangkoku
Reagovat
Stan_Borowitz
Takové skóre H2H s Ivem může J1rkovi třeba Novak Djokovič jen tiše závidět...
Reagovat
com
tak letos uz mu v zebricku nezaclani Berdych, tak konecne Jirka bude moct ukazat co v nem je bez nejakych zbytecnych stresu jestli bude tou nasi ceskou jednickou
Reagovat
Tiebraker
Je smutne a zarazejici, ze hrac, co je sotva v top100, je nasi jednickou. Ostuda. Kolik holek mame v top100 a v top10? Hafo. Cesky muzsky tenis je v prdeli.
Reagovat
FulnekUltras
Gratulka.
Reagovat
peek
Cejtim v kostech, že Jirka bude letos veselý...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist