Veselý v Dubaji zdolal Popyrina a kvalifikoval se na turnaj ATP 500

20. 2. 2022, 13:43
Aktuality 3
ATP DUBAJ - Jiří Veselý podruhé v sezoně prošel kvalifikací turnaje ATP. Po Sydney uspěl také na turnaji ATP 500 v Dubaji, kde dnes v rozhodujícím zápase udolal 7-6 6-7 6-2 nejvýše nasazeného Australana Alexeie Popyrina.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý letos pokračuje v dlouhodobém trápení, po dvou letech vypadl z top 10 a během týdnů přišel o pozici české jedničky, když se před něj ve světovém žebříčku dostali krajané Tomáš Macháč a Jiří Lehečka. 

V kvalifikacích turnajů ATP se mu ale daří, když v nich vyhrál všechny čtyři zápasy. Po Sydney uspěl také v Dubaji, kde zvládl třísetové zápasy s libanonským outsiderem Hadym Habibem i mírným favoritem Australanem Alexeiem Popyrinem.

Veselý vyhrál dvou a půlhodinový zápas 7-6 6-7 6-2. Šanci ukončit souboj měl už v tie-breaku druhé sady, ale tři mečboly od stavu 6-3 nevyužil a prohrál pět míčků po sobě. Na rozhodující set se však dokázal znovu zkoncentrovat a nakonec přeci jen zvítězil. 

Hlavní soutěž v Dubaji si Veselý zahraje počtvrté v kariéře, přes první kolo se dosud nedostal. Letos do turnaje vstoupí proti Chorvatu Marinu Čiličovi.

První turnaj v roce 2022 v Dubaji odehraje světová jednička Novak Djokovič, který kvůli chybějícímu očkovaná proti Covidu-19 a následně zrušenému vízu přišel o start na Australian Open. Pětinásobný šampion se v prvním kole utká s italským teenagerem Lorenzem Musettim, jenž ho loni potrápil v osmifinále French Open.

Z Top 10 startují ještě Rus Andrej Rubljov, rozjetý Kanaďan Félix Auger-Aliassime a Ital Jannik Sinner. Titul obhajuje Rus Aslan Karacev, z bývalých šampionů se představí také čerstvý šampion z Dauhá Roberto Bautista a Andy Murray.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.949.665 dolarů
nedělní výsledky (20. 02. 2022)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Veselý (8-ČR) - Popyrin (1-Austr.) 7-6 6-7 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Když Jirka neukončil druhý set v TB, tak jsem mu už moc nevěřila, nicméně, ve třetím setu si to pohlídal. Tak super a líbilo by se mi, kdyby dál vyhrával. Pořád má potenciál. Držím palce. Pojď!!!
Reagovat
Teo
Tak aspoň to první kolo dáme smile
Reagovat
Fransoas
Bylo by úžasné,kdyby to nebylo jenom první kolo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist