Veselý v Liberci po autonehodě nenastoupí. Ve druhém kole jsou jen Svrčina a Macháč

3. 8. 2021, 13:23
Aktuality 2
ATP CHALLENGER LIBEREC - Jiří Veselý se po nedělní autonehodě rozhodl odhlásit z právě probíhajícího challengeru v Liberci, kde měl plnit roli nasazené jedničky. Do druhého kola prošli z šesti domácích zástupců prošel jen Tomáš Macháč a Dalibor Svrčina, který vyřadil krajana Jonáše Forejtka.
Jiří Veselý

Jiří Veselý měl v neděli se svou rodinou autonehodu a dnes se měl rozhodnout, zda na challengeru v Liberci nastoupí. Nejlepší Čech v žebříčku ATP nakonec účast vzdal a své místo v hlavní soutěži, ve které měl plnit roli nasazené jedničky, přenechal španělskému lucky loserovi Davidovi Vegovi.

Prvním postupujícím do druhého kola se z šesti domácích zástupců stal Dalibor Svrčina. Osmnáctiletý Čech porazil 7-6(4) 6-2 svého o dva roky staršího krajana Jonáše Forejtka, trápící se vítěz předloňské juniorky US Open zaznamenal už pátou porážku v řadě.

Úvodním kolem challengeru v Liberci prošli nakonec dva domácí tenisté. Po Svrčinovi postoupil ještě sedmý nasazený Tomáš Macháč, který v prvním zápase po návratu z olympiády porazil 3-6 6-3 6-3 Francouze Enza Couacauda.

Ve čtvrtfinále se Macháč utká s předloňským šampionem Srbem Nikolou Milojevičem. Srbský tenista porazil 7-5 6-0 osmnáctiletého Daniela Siniakova, který prošel poprvé kvalifikací challengeru, premiérovou výhru v hlavní soutěži si ale nepřipsal ani na třetí pokus.

Jiří Lehečka, který předminulý týden v Tampere získal první titul a v neděli hrál finále v Poznani, v Liberci skončil už 1. kole. 19letý Čech zřejmě i vinou náročného programu nečekaně podlehl 4-6 6-3 1-6 americkému kvalifikantovi Alexanderu Ritschardovi.

Už včera vypadl Michael Vrbenský.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
No, nakonec do 2. kola postoupili jen Dalibor a Tomáš, který navíc potřeboval tři sety, ale zvládl to :) Dalibora teď čeká Molčan a Tomáše Milojevic

Jirka Lehečka po dešťové pauze vyhrál čtyři gemy v řadě a otočil z 4:6 2:3 na 4:6 6:3 ... třetí set už ale asi došla šťáva a bohužel i na dalším domácím turnaji se rozloučil hned v 1. kole ... ale má na to nárok, posledních 14 dní bylo hodně náročných a odváží si cenné body
Reagovat
EllNino
Veselka podle očekávání odstoupil, Jirka Lehečka teče set a brejk s americkým kvalifikantem a nevypadá po těch náročných 14 dnech moc svěže, navíc prší, opět...

Zatím postoupil jen Dalibor z českého souboje, už včera vypadl Michal Vrbenský ...

Večer ještě bude hrát Tomáš Macháč a Daniel Siniakov, snad aspoň Tomáš vyhraje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist