Veselý v Monsu zvládl už třetí třísetový zápas a je v semifinále

3. 10. 2014, 20:43
Aktuality 1
CHALLENGER MONS - Jiří Veselý na halovém challengeru v belgickém Monsu vyhrál i svůj třetí zápas po třísetovém boji. Dnes udolal domácího Rubena Bemelmanse a podruhé během dvou týdnů postoupil do semifinále. V něm se utká s dalším Belgičanem Stevem Darcisem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý se letos začal prosazovat na turnajích ATP, i nadále ale čas od času sbírá zkušenosti i na challengerech. Po nepříliš povedeném létu si na jednom z nich zahrál minulý týden ve francouzském Orléansu, kde vypadl v semifinále s pozdějším šampionem Ukrajincem Stachovským.

Stejný výsledek už uhrál i tento týden na dalším halovém challengeru v belgickém Monsu, kde úspěšně zvládl už tři třísetové bitvy. Český tenista nejprve zdolal Francouze Vincenta Millota, včera otočil duel s Bělorusem Uladzimirem Ignatikem a dnes udolal 6-4 3-6 7-6 domácího Rubena Bemelmanse.

Jednadvacetiletý svěřenec Jaroslava Navrátila a jeho syna Michala začal utkání s o pět let starším Belgičanem výborně. V prvním setu ztratil po svém podání jen 3 z 23 výměn a díky brejku z třetí hry se ujal vedení.

Jenže zatímco v úvodu se o servis opíral, v druhé sadě ho zcela zradil. Hned třikrát o něj totiž přišel, a i když si ho dvakrát vzal zpět, dalšímu třísetovému utkání neunikl.

Rozhodující dějství - stejně jako včera proti Ignatikovi - nenabídlo jediný brejkbol a Veselý o svém vítězství znovu rozhodl v závěrečném tie-breaku. Bemelmanse tak zdolal stejně jako v úvodu sezony v německém Heilbronnu po třísetovém boji.

"Znovu jsem zvládl koncovku třetího setu a dokázal vyhrát všechny důležité body. Teď se ale cítím pěkně zničený, jdu odpočívat. Zítra fanděte zase," napsal Veselý zhruba hodinu po utkání svým fanouškům na facebooku.

O postup do finále se 78. tenista světa, který už letos vyhrál domácí antukový challenger v Prostějově, utká s dalším domácím hráčem Stevem Darcisem. O devět let staršího Belgičana loni porazil ve dvou setech na antuce v Ostravě.

Pokud Veselý v Monsu, kde loni triumfoval Radek Štěpánek, postoupí do finále, vyrovná ve světovém žebříčku posunem na 66. místo své nejlepší umístění. Případný triumf by ho poprvé dostal mezi šedesát nejlepších tenistů světa.

Vve finále by však mohl narazit na domácí nasazenou jedničku Davida Goffina, který od Wimbledonu vyhrál 37 z 39 zápasů a získal celkem pět titulů - tři z challengerů a dva z podniků ATP. Třiadvacetiletý Belgičan se v druhém semifinále utká s Turkem Marselem Ilhanem.

- CHALLENGER MONS -
(Belgie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
páteční výsledky (03. 10. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Veselý (3-ČR) - Bemelmans (Belg.) 6-4 3-6 7-6(3)
Goffin (1-Belg.) - Zverev (Něm.) 6-3 6-3
Ilhan (Tur.) - Kamke (9-Něm.) 6-4 7-6(3)
Darcis (Belg.) - G. Melzer (Rak.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
marta
Dnes to bude boj!Věřím že Jirka bude bojovat,hodně štěstí Jiříku :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist