Veselý v Orléansu prohrál semifinále s Laaksonenem

2. 10. 2021, 21:51
Aktuality 9
CHALLENGER ORLÉANS - Jiří Veselý na challengeru ve francouzském Orléansu čekání na první finále od loňského února neukončil. Český tenista v semifinále prohrál dvakrát 3-6 se Švýcarem Henrim Laaksonenem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na challengeru v Orléansu odehrál již 23. letošní turnaj a teprve potřetí vyhrál víc jak jeden zápas. Stejně jako v únoru na podniku ATP 250 v Melbourne a minulý měsíc na challengeru v Tullnu porazil tři soupeře, čtvrtou výhru ale opět přidat nedokázal. 

V zápasech s Rusem Karlovským, Chilanem Tabilem a domácím Gasquetem nepřišel ani jednou o své podání, v dnešním semifinále proti Henrimu Laaksonenovi ho ale servis nepodržel. Český tenista o něj třikrát přišel, nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů a po hodině hry prohrál 3-6 3-6.

28letý rodák z Příbrami tak neukončil více než rok a půl dlouhé čekání na finále. Naposledy si v něm zahrál loni v únoru v indickém Púne, kde slavil druhý triumf na okruhu ATP.

29letý Laaksonen v Orléansu neztratil ještě ani set a podruhé v sezoně postoupil do finále. O celkově šestý titul z challengerů si zahraje s Rakušanem Dennisem Novakem, jenž po více než tříhodinové bitvě udolal 6-7 7-6 6-4 domácího Corentina Mouteta.

• CHALLENGER ORLÉANS •
Francie, tv. povrch / hala, 132.280 dolarů
sobotní výsledky (02. 10. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Laaksonen (Švýc.) - Veselý (5-ČR) 6-3 6-3
Novak (Rak.) - Moutet (6-Fr.) 6-7(2) 7-6(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
EllNino
Finále s Novakem je pro hráče Jyrkova kalibru ...
Reagovat
Alien
Jirko?
Reagovat
Mantra
no já vám to psal po Richardovi že to bylo skvělé, ale vše, co tam dál uhraje, asi zase začnu sázet smile
Reagovat
Pe3k
Chudák J1rka, dostal nařezáno od zase nějakého "švýcarského prasete" (takto titulují někteří místní Rafa fans Rogera Federera a po AO14 i Wawrinku smile).
Reagovat
bIbec
J1rka ještě musí zamakat, aby z něj příští rok nakonec nebyl J2rkasmile

Je to těsné.
Reagovat
bIbec
i bych řekl, že právě J2rka je J1rkův největší český konkurent.

Může se zdát, že je to momentálně Zdeněk Kolář, ale mám trošku pochybnosti, jestli dovede výrazněji uspět i někde jinde jak na antukových challengerech.
Reagovat
bIbec
je pravda, že po zimní pauze se může hráč tak nějak zmobilizovat, natrénovat. Tomáše nechci odepisovat. Ten je myslím taky schopný zahrát na všech površích.

J1rka má na všecky naše hráče výhodu mocného servisu.
Reagovat
Nenela
A mocny servis je jediny uder, kterym se J1rka muze pysnit
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist