Veselý v Puné zdolal Carusa a poprvé od dubna si zahraje čtvrtfinále turnaje ATP

5. 2. 2020, 12:57
Aktuality 32
ATP PUNÉ - Jiří Veselý v indickém Puné zdolal Salvatoreho Carusa a poprvé od loňského dubna si na okruhu ATP zahraje čtvrtfinále, na tvrdém povrchu se mezi nejlepší osmičku na turnajích ATP dostal naposledy předloni v lednu. Česká jednička bude o své první semifinále na hlavní tour od června 2018 útočit proti Bělorusu Iljovi Ivaškov.
Jiří Veselý

Jiří Veselý je momentálně až 107. hráčem světa, přesto je českou jedničkou. Šestadvacetiletý rodák z Příbrami loni v listopadu ovládl challenger v Německu, ale do letošní sezony vstoupil mizerně. V Dauhá skončil už v kvalifikaci a místo kvalifikace úvodního grandslamu sezony Australian Open dal přednost dvěma challengerům v Thajsku, kde dohromady vyhrál jen dva zápasy.

Bývalý 35. hráč světa v tomto týdnu startuje na slabě obsazeném podniku ATP v indickém Puné. I přes slabší herní pole se ovšem nevešel mezi nasazené. V prvním kole si poradil s domácím outsiderem Arjunem Kadhem startujícím na divokou kartu a v souboji o čtvrtfinále dnes po setech 7-6(5) 6-4 vyřadil nasazenou sedmičku Salvatoreho Carusa.

Veselý v úvodním dějství téměř dvouhodinového duelu nepotvrdil brejk a za stavu 4-4 musel likvidovat stav 0-40 na podání, což zvládl. Set mohl ukončit již na returnu, když ve dvanácté hře disponoval dvěma setboly, nakonec však musel do zkrácené hry.

O zisku druhé sady rozhodl jediným brejkem. S jeho potvrzením měl velké potíže, v závěrečném gamu totiž čelil třem brejkbolům a využil až v pořadí třetí mečbol, který proměnil 14. esem.

Veselý se do čtvrtfinále na hlavním okruhu probojoval poprvé od loňského dubna, na tvrdém povrchu čekal na účast mezi nejlepší osmičkou dokonce od ledna 2018. Na své první semifinále na turnajích ATP od předloňského června bude útočit proti 152. hráči světa Iljovi Ivaškovi, kterého v jediném vzájemném duelu loni na podzim v hale v Eckenthalu porazil 2-0 na sety.

Pětadvacetiletý Bělorus Ivaška dnes zdolal 7-6 7-6 třetího nasazeného Itala Stefana Travagliu a počtvrté v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Maximem bývalého 80. hráče světa je semifinále z Marseille 2018.

Další čtvrtfinálovou dvojici utvořili nasazená dvojka Ričardas Berankis a Juiči Sugita.

Indického podniku se letos z Top 50 žebříčku účastní pouze Benoit Paire. Francouz bude v zítřejším utkání druhého kola čelit kvalifikantovi Robertovi Marcorovi, přemožiteli Lukáše Rosola.

• ATP 250 PUNÉ •
Indie, tv. povrch, 610.010 dolarů
středeční výsledky (5. 2. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (ČR) - Caruso (7-It.) 7-6(5) 6-4
Berankis (2-Lit.) - Stebe (Něm.) 7-6(2) 6-1
Ivaška (Běl.) - Travaglia (3-It.) 7-6(5) 7-6(3)
Sugita (5-Jap.) - Troicki (Srb.) / bez boje
• Dvouhra - 1. kolo •
Daniel (Jap.) - Mukund (Indie) 6-2 7-6(7)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

32
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Pella prozradil svuj cil na rok 2020, kterym urcite novinare pagina12 prekvapil...
...Byt zase o neco lepsi:)

Nechybelo dalsi pokracovani jeho enigmatickych uvah...typu...
To, co delam, je skvela prace, ale ten svet neni realny:) Dulezite, aby clovek stal pevne nohami na zemi.

Ovsem Spanele jsou z neho uplne nadseni, nejen z duvodu, ze je zajimave sledovat jeho vyvoj, ale take poslouchat jeho vypovedi:), ktere jsou plne reality a zajimavych uvah...pry podle Punta jeden z nejazajimavsich hracu na okruhu posledniho obdobi:))) (toz za mne jasne, ale...tak nejak obecne bych asi neprehanel...otazka, zda mu nekdo vubec rozumi...)

...jeste pro pripomenuti jeho slavne uvahy po Wimbledonu v Argentine, v TV poradu Podemos Hablar, po kterem se objevily spekulace, ze konci s tenisem...a co stacilo?
Rict, ze tenis mu prinesl ruzne traumata, a je tu otazka, zda ho ma opravdu tak rad, ze jako spis ne...
...rozhodne radeji ujede v nejake disneyovske abstrakci...cili jednoduse receno, svet soupereni proste nesnasi...cim slusne rozlozil program.

http://www.puntodebreak.com/2020/02/05/pella-lindo-mundo-no-real

Za chvili vstupuje tento tenisovy ewenement do turnaje v Cordobe, no Moutet neni zadne jelito, a vzhledem k tomu, ze na zacatku sezony rozhodne Kvido ty nohy na zemi spis drzel (chyba nohou a jeste to challeneguje) tak se take muze stat, ze pred Buenos bude mit celkem slusny casovy prostor na navstevu DisneyLandu:) ale jasne Vamos!
Reagovat
makro99
Jen co si ten poem dopsal - spadl kurz z 1,71 na 1,52 !!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Indicie v poematu jsou jasne...DisneyLand
Prohra neprekvapila. Specificky match-up + servisovy experiment + specifika Golden Swingu...
Diego to rozhodne nema vydlazdene. Czechinato v prvnim kole musel pochopit, ze tady v Cordobe to je Londerovo. A to nepocitam mozne nove objevy, ktere se vzdy vynori behem cele akce GS.
Kazdopadne jeden z dalsich Upsetu za nami. Sotva to zacalo a uz takove emoce.:)))
Reagovat
makro99
Já mám ale jakési neblahé tušení, jestli ten Moutet nebude nerozžvýkatelné sousto...
Reagovat
makro99
Tak obavy Byly na miste.. :( Diego ma cestu k titulu vydlazdenou.
Reagovat
Torn
Zatím žádní soupeři ve formě a o kvalitě by se dalo spekulovat. Letos je Pune dost slabě obsazeno. Kromě Pejraka tam nikdo neporazitelný není a on i Pejrak se umí tak nějak složit jako Fóňa a podobní darebáci. :D Jako těžko říct. Na chalengerech Jirka nic moc letos zatím neukázal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvl, s těmahle poraženeckejma kecama by to do tý Top 5 oo WB šlo jen hodně ztuha. Kdyby tohle říkal Herb Brooks americkým hokejistům v Lake Placid, myslíš, že by snad porazili Fetisova, Kasatonova, Charlamova, Krutova, Makarova, Michajlova, Malceva a další legendy s Treťjakem v bráně? Možná nejlepší tým sborné v historii?

J1rka potřebuje povzbudit, potlačit, nahecovat. Úspěch je vždycky týmová práce. Nikdo nemůže stát stranou, ani komunita TenisPortálu.
Reagovat
Torn
Tak si hecuj sám. :D
Reagovat
makro99
Tak to vypadá na Ivashku. A to je ošemetný los - přesně před rokem už byl v první 80ce...
Reagovat
makro99
Tak hotovo - Ivashka. Za mě by byl Stefano čitelnější; a Jirka proti žebříčkovým favoritům hraje uvolněněji...
Reagovat
makro99
Nedej bože aby přišla nějak střevní viróza, jako v Marakéši, to by to Jirka od fanoušku za tu "nevyužitou příležitost" pěkně schytal...
Reagovat
Stan_Borowitz
Indie to není nějakej třetí svět, mají tam vlastní kosmický program a vyvíjejí kvantové počítače. Tam střevní viróza nehrozí.
Reagovat
makro99
Tak pravda je, že ten kosmickej program tam stojí na poctivých základech...
https://www.reddit.com/r/space/comments/4ps1js/indias_apple_satellite_being_transported_in_a/
Reagovat
Stan_Borowitz
Po Puné by měl být J1rka někde kolem 75-80 místa na žebříčku a pokud udrží formu, po WB by měl být v Top 5.

Pak se uvidí, jak na tomu bude fyzicky, přece jen to bude zápřah.
Reagovat
svetova.dvojka
Hlavně Novak by se měl začít klepat...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ten je z neho rozklepany uz davno...
...na kazdem turnaji kde J1rka chybi se chova dost drze. Neciti konkurenci. Jakmile se na turnaji J1rka objevi, je jak beranek, a modli se kazdy vecer, aby se s nim v pavouku nestretl.
Reagovat
gigin
Klíčový bude finálový duel v Prostějově s Gulbisem. To bude prostě křižovatka letošního roku.
Reagovat
svetova.dvojka
J1rka ten umí smést z kurtu i Djokoviče s Thiemem...
To je hráč.
Reagovat
Mantra
v trojhře
Reagovat
turista
Tak ať to tam Jirka v té Indii vyhraje celý.
Reagovat
Fransoas
Jsem na něj zvědav.Někdy v minulém roce spolupracoval s Navrátilem a kochal se jak se vrátí,když to i ostatní dokázali. Stále je ovšem ve druhé stovce.
Reagovat
sojka1
osobne mam k Navratilovi podobny "vztah" jako zde tommr ke Kotyzovi... :-)) Cetla jsem s uzasem nejaka jeho vyjadreni, co vsechno mel Berda ve sve hre zmenit - nebo spis do ni pridat, vice utoku, kick na podani treba - a okamzite me napadlo, proc ho to nenaucil sam, koncil s Berdou nekdy ve 23 - 24 letech, takze moje duvera v pana Navratila je takova spis zadna....
Reagovat
Mantra
mě ždy přišel spíš jako bafuňář než nějakej trenér
Reagovat
George_Renel
Jiří Pinkal Veselý. Podání zvířete, hra holátka. :-/
Reagovat
Ereinion
jo, viděl jsem kousek zápasu a ten styl je strašný...mimo podání jen čekání na chybu a pinkání...měl štěstí, že Caruso byl ještě horší
Reagovat
makro99
A nehrál prostě jen to, co potřeboval? Včerejší zápas tady někteří sledovali a reference byly velmi dobré...
Reagovat
Krisboy
Včera nehrál špatně, ale soupeř...ehm..jak to říct? Nebyl z nejsilnějších..?
Reagovat
EllNino
reference byly hlavně jedna velká nadsázka :)
Reagovat
makro99
Koho ma v semifinale?
Reagovat
Fransoas
Do semifinále zatím nedorazil.Teď se teprve dostal do čtvrtfinále.A je otázka,zda do toho semifinále postoupí.
Reagovat
Krisboy
J1rka si jde pro titul.
Reagovat
makro99
Čtvrtfinále je formalita.. semi bude klíčové, tam už se ty body kumulují.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist