Veselý v Umagu nezaváhal, Gomboše dorazil 'kanárem'

18. 7. 2017, 19:38
Aktuality 8
ATP UMAG - Jiří Veselý na antuce v Umagu přehrál snadno ve dvou setech Slováka Norberta Gomboše a stejně jako před rokem v Chorvatsku postoupil do osmifinále. V něm osmý nasazený Čech narazí na Moldavce Radua Albota.
Jiří Veselý

Jiří Veselý prodloužil svou neporazitelnost na antuce na šest utkání. Poté, co před měsícem vyhrál challenger v Prostějově a pak prohrál dva ze tří zápasů na trávě, úspěšně vstoupil do podniku ATP 250 v chorvatském Umagu. 

Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami potvrdil roli favorita proti Norbertu Gombošovi. O dva roky staršího Slováka porazil 6-4 6-0 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 6-1.

57. hráč světového žebříčku Veselému proti soupeři z deváté desítky pořadí ATP stačil k zisku prvního setu jediný brejk. Ve druhém pak zcela dominoval, při vlastním podání dovolil Gombosovi získat jen tři míče a potupného 'kanára' zpečetil čistou hrou.

V Umagu Veselý startuje pátý rok po sobě, ale pouze loni dokázal vyhrát alespoň jeden zápas. O překonání místního maxima a postup do čtvrtfinále se utká v prvním vzájemném duelu s Raduem Albotem z Moldavska.

Veselý na pobřeží Istrie startoval i ve čtyřhře s krajanem a aktuálně nejlepším českým deblistou Romanem Jebavým, o překvapení se však proti domácí druhé nasazené dvojici Ivan Dodig a Franco Škugor nepostarali. Češi v super tie-breaku vedli 5-3, ale nakonec večerní zápas prohráli 2-6 6-4 7-10.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 540.310 eur
úterní výsledky (18. 07. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (8-ČR) - Gombos (SR) 6-4 6-0
De Schepper - Paire (7-Fr.) 6-2 4-6 6-3
Dutra Silva (Braz.) - Trungelliti (Arg.) 6-1 6-2
Martin (SR) - Istomin (Uzb.) 6-3 6-2
Albot (Mold.) - Zekič (Srb.) 6-4 6-0
Giannessi (It.) - Polmans (Austr.) 6-7(3) 6-3 6-4
Balász (Maď.) - Džumhur (Bosna) 6-3 0-6 7-5
Rublev (Rus.) - Berlocq (Arg.) 6-2 6-4
Kicker (Arg.) - Južnyj (Rus.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dodig/Škugor (2-Chorv.) - Jebavý/Veselý (ČR) 6-2 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
SubOptikT
Dneska tam máme nebezpečného Albota, ale mám pocit, že pro tento turnaj J1rka obětoval Wimbledon, takže Moldavec může jít rovnou na kejdu ...
Reagovat
janek_da
Co obětoval?
Reagovat
SubOptikT
Vítězství ve W
Reagovat
janek_da
Mi šlo o tu Wimbledon. Ale strejda G už mi to našel.
Reagovat
Fandina
J1rko dobře. A jen tak dál. Chtělo by to nějaký titul. Jinak jsem ráda, že jsi mého Gomboše nepřerazil, že pořád žije i když s kanárem :-))).
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, Umag, to je J1rkův obývák.
Reagovat
janek_da
Jsem zvědav kdy vyjde v Blicku článek s podobným textem. "ex post můžeme děkovat Bohu, že J1rka nenašel motivaci hrát naplno. Jinak by náš Maestro byl tenistou druhé kategorie"
Reagovat
turista
Tak ať Jirka ještě přidá ten titul z Umagu. To by nemělo chybu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist