Veselý v Umagu porazil Albota a postoupil do čtvrtfinále

19. 7. 2017, 19:15
Aktuality 8
ATP UMAG - Jiří Veselý na antuce v Umagu porazil 2-0 na sety Moldavce Radua Albota a postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na Lorenziho, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné zápasy.
Jiří Veselý

Jiří Veselý prodloužil svou neporazitelnost na antuce na sedm utkání. Poté, co před měsícem vyhrál challenger v Prostějově a pak prohrál dva ze tří zápasů na trávě, prošel bez ztráty setu do čtvrtfinále podniku ATP 250 v chorvatském Umagu.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami potvrdil roli favorita proti Slováku Gombošovi a dnes nezaváhal ani v prvním vzájemném duelu s Raduem Albotem. Moldavského soupeře porazil po divokém prvním setu 7-6 6-2.

57 hráč světa Veselý v úvodu zápasu prohrával 1-3. Pak vývoj prvního setu dvěma brejky otočil a v desáté hře podával na vítězství. Servis ale neudržel a naopak ve dvanáctém gamu odvracel při vlastním podání setbol. Přesto si vynutil tie-break, ve kterém povolil soupeři jen tři body.

Také na úvod druhé sady Veselý ztratil podání. Vzápětí si ho ale vzal zpět a od stavu 2-2 čtyřmi vyhranými gamy za sebou definitivně rozhodl zápas.


V Umagu Veselý startuje pátý rok po sobě a letos už vyhrál víc zápasů než v předchozích čtyřech ročnících dohromady. Ve čtvrtfinále narazí na Paola Lorenziho, s nímž se utkal i ve svém dosud posledním čtvrtfinále na okruhu ATP v dubnu v Marrákeši. S italským antukářem vyhrál všechny tři vzájemné duely.

David Goffin dnes v Umagu odehrál první zápas od French Open, ze kterého odstoupil kvůli zranění kotníku, a na výhru proti soupeři z druhé světové stovky se nadřel. Maďara Attilu Balasze nejvýše nasazený Belgičan zdolal 6-4 6-7 6-2. Ve čtvrtfinále narazí na domácího Ivana Dodiga (h2h 1-1).

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 540.310 eur
středeční výsledky (19. 07. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (8-ČR) - Albot (Mold.) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
horska.kraslice
rozjezd po návratu po zranění, první zápas urval, příště to snad taky klapne :-)
Reagovat
Fandina
J1rka. Titul by byl moc pěkný, je tam Monfils, Goffin a Fogna, ale když ne dnes, tak kdy. Pojď Veselko!!!

Jinak kvituji :-)), že O2 TV Tenis dává kluky Umag a Bastad a tradičně holčičí Bukurešť, takže je na co se dívat. Pěkné!!!
Reagovat
SubOptikT
No. V suchém triku a ještě báječné číslo s čoklem po zápase. Je to šoumen!
Reagovat
Stan_Borowitz
A ještě udržoval v prvním setu diváky v napětí a soupeře v naději, aby z toho zápasu všichni něco měli. To umí v ATP snad jen J1rka.
Reagovat
SubOptikT
J1rka jde na to fikaně. Chorvatské publikum se už jistě těší na nacvičené psí kusy po zápase a s Lorenzim ho poženou jako uragán. Co jsou proti tomu Djokovičovy srdíčka na všechny strany, proti čoklovi nemá vůbec šanci!
Reagovat
Krisboy
Já jsem zápas neviděl, ale jestli má J1rka opravdu s sebou onoho pséka jak říkáte, titul je téměř jistý. Píšu téměř, páč Monfils nebo Gofán by ho mohli pozlobit a eventuelně uhrát i pár gemů.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TennisTV/status/887727048138960897
Reagovat
SubOptikT
Myslím, že karty jsou rozdané dost jasně. Něco jiného, než titul, by mě dost překvapilo. V tom Umagu už prostě jednou musí prorazit!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist