Veselý vydřel premiérové vítězství nad Granollersem. V Istanbulu jde dál

1. 5. 2017, 14:00
Aktuality 20
ATP ISTANBUL - Jiří Veselý zahájil svou pouť na antukovém podniku ATP 250 v tureckém Istanbulu vydřeným vítězstvím nad Marcelem Granollersem. Proti Španělovi tak přerušil sérii dvou porážek, když v prvním kole po téměř dvouapůlhodinovém boji zvítězil 7-5 2-6 6-4. Ve druhém kole Veselý vyzve osmého nasazeného Steva Darcise.
Jiří Veselý

Jiří Veselý měl solidní vstup do antukové části letošní sezony. V Marrákeši letos poprvé vyhrál tři zápasy v řadě a obhájil tak loňské semifinále. Na finále však nedosáhl, když prohrál s pozdějším šampionem Bornou Čoričem. S Chorvatem ani v marocké metropoli neuhrál ve třetím vzájemném měření sil set.

Poté se přesunul na prestižní akci Masters v Monte Carlu, kde loni šokoval vítězstvím nad Novakem Djokovičem. Letos sice osmifinálovou účast nezopakoval, nicméně si stejně jako v Marrákeši poradil s Mischou Zverevem a proti světové trojce Stanu Wawrinkovi si vynutil tři sady.

Nárůst formy oproti příliš nevydařenému startu letošní sezony potvrdil i v Budapešti. Poprvé na čtvrtý pokus přehrál Bornu Čoriče a v osmifinále měl mečboly proti pozdějšímu vítězi Lucasovi Pouillemu.

Úvodní vystoupení zvládl i v Istanbulu, kde v dnešním utkání prvního kola udolal Marcela Granollerse. Proti Španělovi tak poprvé uspěl, předchozí dva vzájemné duely s ním prohrál.

Ani třetí vzájemné měření sil nezačal Veselý dobře. Hned ve druhém gamu ztratil servis a manko brejku se mu nedařilo dlouho smazat. Uspěl až na poslední chvíli, když v deváté hře, kdy Granollers podával do setu, využil první brejkbol. Vzápětí vyhrál další tři hry a úvodní dějství po bezmála hodině vybojoval na svou stranu.

Druhá sada českému tenistovi vůbec nevyšla. Opět prohrával 0-3 a náskok Španěla tentokrát zlikvidovat nedokázal, navíc přišel o servis ještě jednou a musel absolvovat třetí set.

V něm si začátek utéct nenechal. O svém vítězství rozhodl ve třetím gamu, kdy 70. hráče světa potřetí brejknul. Výhodu brejku si následně pohlídal až do konce zápasu a po téměř dvouapůlhodinovém boji postoupil do druhého kola.

V boji o čtvrtfinále bude potřetí v kariéře čelit osmému nasazenému Stevovi Darcisovi. Belgičan si i popáté poradil s Dudim Selou a připsal si první letošní výhru na antuce.

Bernard Tomic měl ve večerním duelu namále s 216. hráčem světa Mohamedem Safwatem z Egyptu. Australský tenista navzdory jedinému ztracenému servisu musel otáčet nepříznivý vývoj, aby nakonec zvítězil 5-7 7-5 6-3 a postoupil do osmifinále.

• ATP 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 497.255 eur
pondělní výsledky (1. 5. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Granollers (Šp.) 7-5 2-6 6-4
Tomic (6-Austr.) - Safvát (Eg.) 5-7 7-5 6-3
Darcis (8-Belg.) - Sela (Izr.) 7-5 6-4
Thompson (Austr.) - Menendez (Šp.) 6-7(4) 6-0 6-0
Južnyj (Rus.) - Ilkel (Tur.) 3-6 6-3 6-3
Dutra Silva (Braz.) - Bellotti (It.) 3-6 7-6(1) 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
SubOptikT
Já už se nemůžu dočkat, co J1rka připraví proti Darcisovi ... ten už beztak lituje, že to Dudákovi radši nepustil ...
Reagovat
Krisboy
Podle mě Steve k tomu zápasu (radši) ani nenastoupí...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud nastoupí, tak bude J1rka v průběhu zápasu testovat, jestli má Darcis na celkové vítězství v turnaji. Pokud usoudí, že ano, tak zápas takticky vypustí, klidně i z mečbolu.

Jsou to prostě tak trochu šachy, tyhlety přípravné turnaje.
Reagovat
SubOptikT
Horší by bylo, kdyby J1rka Darcise teď porazil a pak třeba nechal vyhrát třeba Cicipase, kdyby ten překvapil proti Džumhurovi s Čiličem ...
Reagovat
SubOptikT
Tak Cicipas už nehrozí.
Reagovat
horska.kraslice
Velká gratulace k otočce!
Reagovat
Stan_Borowitz
Jirka nic neotáčel...
Reagovat
horska.kraslice
No, nebyla to klasická otočka, ale taková řekněme spirála. V 1. setu prohrával a urval ho. Pak prohrál 2. set a urval třetí. Takže opravuji, gratulace ke spirále :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to potom jo...
Reagovat
Fandina
J1rkovi a držím palce proti Darcisovi, jednou ho porazil, jednou s ním vyhrál, tak doufám, že ho dá i teď. Líbí se mi, jak v poslední době Veselka hraje. Tak jen tak dál Jirko a pojď!!!
Reagovat
George_Renel
Poté, co vedle vousu sundal i ten šátek se Jirka sune nezadržitelně vzhůru. .-)
Reagovat
Fandina
Jj, stačí změnit vzhled a je to :-)).
Reagovat
gigin
je fakt symp

https://youtu.be/ghpJyeR2fVM

Jinak J1ř1n v klidu, povolíš, přitáhneš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga, haro:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
...aaa zacal hrat Kobra, tak v Istambulu je 13 stupnu, tak aby mu nebylo zima:)
Reagovat
gigin
Zatím šlape jak hodinky.
Reagovat
Nola
ozaj, co je s Gulbisom, nehra, je zraneny? nejak ho neregistrujem...
Reagovat
gigin
Zkoušel kvaldy Barca, teď Portugalsko, nic. Rameno a teď ještě zápěstí, skreč. To nikdy nedělá. Čas na operaci? Už se to vleče přes rok...
Reagovat
Stan_Borowitz
se pomalu, ale jistě prokousává k titulu "korunní princ antuky". Takticky vypadává s pozdějšími vítězi turnajů a ostatní poráží. Na RG bude černým koněm turnaje.
Reagovat
Fandina
Jj. Koukám na to, jak je antuka, tak J1rka hraje o level výše a samozřejmě nejvíc platí na nejvýše postavené. J1rko pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist